Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem kobietą........

święta w górach

Polecane posty

wybieramy sie z 3,5 letnim dzieckiem na święta do Zakopanego. podróż pociągiem ze wzgldu na odległość. Jedzenie we własnym zakresie, stąd pytanie do doświadczonych co warto wziąść ze sobą. Mamy do dyspozycji kuchnie, dlatego Wigilje przygotujemy sobie sami. Jak w ogóle jesst tam z cenami? Bardzo zawyżone są? Co przygotować sobie w domu? myślałam o pierogach i rybie po grecku, sałatki bym si,,,e bała, jno i oczywiście zapoakowac to w lodówkę turystyczna

Gość j jadę w góry
tyle, że autem i do prywatnego domu (mojego faceta), ale planuję zrobić śledzie w śmietanie, blok czekoladowy i domowe ciasteczka, póki co to na 100%, a właśnie się zastanawiam nad resztą, jedziemy tam dzień przed wugilią, tam gdzie będziemy ceny są niższe niż w moim mieście, więc nie planuję wiezienia półproduktów. Pocytam tutaj jakie ciekawe propozycje będą miały inne panie:)

Gość j jadę w góry
autorko, a może masz cz przesłać mi przepis na tą rybę po grecku? Nigdy nie robiłam, a jadłam z 13 lat temu na jakiejś 18-tce u koleżanki, z góry dzięki :)

no włśnie, a ja Zakopcu byłam lata temu, nie wiem jakie tam są ceny normalnych produktów, z wycieczki pamiętam jedynien że wódka była trochę droższa;) my przyjezdzamy 2 dni przed Wigilją, dlatego nie będę szalała. Poza tym też nie myślę tych 2 dni spendzić na gotowaniu, więc może będą pierwsze św kiety nie utyjemy ;)

Gość oo!!i ja jade
:) hej dziewczyny ja rowniez jade do zakopanego ale na zorganizowane swieta pobyt 21-27 , chcielismy tak jak autorka ale dowiedzialam sie dzoniac po knajpach restauracjach etc ze w wigilie i boze narodzenie wszystko zamkniete tam na 4 spusty:O ps autorko! skad jedziesz???? ile km??? jaka CENA BILETU??? mam dziecko 5 letnied i tez sie troche boje autem:Oi niewiem jak z oplacalnoscia jak lepiej,,

robiłam ją już tyle razy, że do przepisu nie zaglądam, raczej robie wszystko po swojemu, ale wszystkim smakuje: 8-10 dużych marchwi pietruszka, por, cebula, wszystko się dusi, rybę smaże w jajku i bułce (ryby ok kg ja dodaje troche wiecej bo lubimy) sól, pieprz, szczypta cukru, łyżeczka octu no i koncentrat

Gość centurion*
a tatuś dziecka facet gdzie pojechał?

Gość oo!!i ja jade
autorko a co z tym pociagiem etc?;)

jadę z lubelskiego, czeka nas podróż od 9- 14h, chyba 2 przesiadki, cena biletu ok70zl(2klasa) ja mam znizke studencka -37%, za dziecko do 4lat sie nie placi. Rozkłady będą aktualizowane 13 grudnia wiec za wiele narazie nie zaplanuje. nasz pobyt 22-27 więc tłoków sie raczej nie boję, wiadomo że zarezerwujemy miejsca

dlatego muszę pujść osobiscie na pkp i sie dowiedzieć. nie sprawdzałam ile to km ale na pewno cos kolo 700;p organizacji Wigilji sie nie boję, bo za wiele nie najemy we trójkę, wwiadomo że przyrzadze kilka symbolicznych potraw ale bez szalństw/

ddd więc trochę wyrozumiałości

Gość alutka malutka
Ale macie fajnie.... Mnie też się marzą święta w górach,ale jak tylko o tym napomknęłam,to się cała rodzina na mnie obraziła,a babcia o mało co nie zjechała na zawał.

Gość magdakossak
Spędzamy święta w górach po raz pierwszy, ale to będą tak samo święta rodzinne. W grupie 20 osób jedziemy tutaj - http://www.zielonapolana.com.pl/boze_narodzenie.php Po prostu doszliśmy do wniosku, że tak wszyscy wypoczniemy, a święta będą tak samo tradycyjne jak zawsze. A że program jest super, nie płacimy nic za dzieci, to bardzo się to opłacało. Jeśli wszystko się powiedzie, to kolejne święta będą takie same ;-)

Najlepiej to poszukać sobie Małego Apartamentu lub Pokoju z dostępną kuchnią. Wówczas sami sobie przygotujecie i kupicie na miejscu. Nie ma sensu wozić taki kawał drogi jedzenia w lodowce turystycznej. Sami wiecie jaka jest dzisiejsza Kolej taka podróż może trwać nawet dobę.

Autorko uwierz że Autobusem będzie dużo szybciej i taniej. Z Lublina do zakopanego bilet gdzieś około 35 do 40zł czyli za to co wydasz w jedną stronę pociągiem objedziesz w 2 autobusem. Noclegu najlepiej poszukać na necie. Byle nie od tych co stoją przy drogach czy czekają na dworcach. Najczęściej tacy co tak stoją to oszuści z kiepskim pokojem i wysoką ceną. Taniej znajdziecie noclegi w okolicach Zakopanego praktycznie o 40 do 50% Możesz poszukać noclegu na Zębie pod Gubałówką lub Murzasichle lub w innych okolicach. Przynajmniej będziecie mieli piękny widok na Panoramę Tatr!!

Gość alutka malutka
magda - zazdroszczę normalnej rodziny. U nas pewnie ponownie będzie tydzień sprzątania i gotowania, a tak wszyscy by normalnie wypoczęli i jeszcze wydali mało pieniędzy. Oglądałam miejsce które pokazałaś - super ;-)

Gość Annanawczasach
Polecam Biały Dunajec. Pobyt świąteczny z atrakcjami jak kulig, baseny termalne, impreza góralska. Prz kolacji Wigilijnej kolęduje zespół góralski. Byłam w ośrodku Małgosia, cena około 500 za piecio-dniowy pobyt. Przyjemny ośrodek z bardzo dobrym domowym jedzeniem. Strona: http://www.wigiliawgorach.pl

Gość malwina7
Dużo ofert na Święta w Górach jest dostępnych na portalu www.gory.pl

Gość gość
lubię święta w górach, szczególnie w Kościelisku w Harnaś 2 , tam jest mega klimat w święta!