Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębiasta...

Po czym poznać rosnące ząbki?

Polecane posty

Gość zębiasta...

Moja córka zaczyna 4 miesiąc od jakiegoś tygodnia nachalnie wpycha piąstki do buzi i jeździ nimi po calutkich dziąsłach. Próbuje podgryzać tam gdzie powinny być siekacze ma taką białą kreskę. Dotykałam ją w tym miejscu i było odrobine wypukłe i twarde.. Czy to mogą iść ząbki? Jeśli tak to po jakim czasie mogą się pokazać? JAk wogóle wygląda ząbkowanie? Piszcie :)

Gość huahuahua
Oj, różnie. Każdy maluch przechodzi to inaczej. Moje dzieci przechodziły bezproblemowo, bez gorączki, bezsennych nocy i marudzenia. Z małym wyjątkiem, strasznie się śliniły (i ślinią do dzisiaj, z różnym nasileniem). Jedno co mogę powiedzieć, to od gryzienia/swędzenia do wybicia się ząbka długaaaa droga :)

Gość łosiołek
jak ma 4 miesiące i wpycha piąstki do buzi to jest to zupełnie normalne dziecko w ten sposób poznaje swoje ciało i świat niekoniecznie to muszą być zeby chodź oczywiście mogą. dziąsla powiiny być lekko spuchniete i takie jak by rozluzione. Ząbkowanie każde dziecko przechodzi inaczej, jedne w ogóle nie będzie płakać ani marudzić a z innym (tak jak z moim) nie da się wytrzymać, inne tez reagują goraczką. Musisz obserwować, i jak bedzie bardzo marudne możesz smarować jakimis maściami na ząbkowanie.

Witam to znaczy,że wychodzą już ząbki ale pod żadnym pozorem ich nie dotykaj bo przez to ząbki mogą rosnąć krzywo.A ząbkowanie można poznać po nadmiernym ślinieniu się dziecka,wkłada różne przedmioty do buźki również rączki,dziecko może być marudne,czasami nawet może mieć podwyższoną temperaturę.Jeśli już widać białą kreskę i są wyczuwalne pod palcem tzn.,że lada moment ząbki się pojawią.

Gość zębiasta...
dodam jeszcze że na noc zaczyna się horror. Płacze krzyczy ssie moje ramie jak ją trzymam. gryzie smoka od butelki przez co nie może zjeść..

u nas dziąsła były norlmane przy każdym wybijającym sie zabku.Jedynie gdzieś na 2 tyg przed ząbkiem jest marudzenie