Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plon

7dniowa przerwa

Polecane posty

Gość Plon

Cześć, chciałam się zapytać czy to możliwe, że zaszłam w ciążę w czasie 7dniowej przerwy, kochałam się pierwszego dnia okresu przy czym czasem zdarzało mi się brać tabletki nieregularnie, ustaliłam sobie godzinę 19.30 a czasem brałam ok. 22, co o tym myślicie?

Gość Plon
Zapomniałam dodać, że biorę microgynon.

miałam identyczną sytuację, ok. 2 miesiące temu. i w ciąży nie jestem :) więc jeżeli weźmiesz tabletki normalnie po 7dniowej przerwie to chyba nie masz się czym martwić.

Gość Plon
Dzięki bardzo :) już nie mogę się doczekać okresu, a będę go miała dopiero za jakiś tydzień ;/ proszę też o inne opinie.

Gość Plon
Tak, bo czytałam w internecie o tym i wypowiadały się osoby, że nie można tak robić. Po za tym bolą mnie piersi i podbrzusze, ale niedługo będę miała okres i to może dlatego.

no co Ty, tabletek nie trzeba brać co do minuty, takie odchylenia jak Ty masz to w ogóle nic nie znaczą, ja sama biorę pomiędzy 18 a 22, jak mi się przypomni a biorę już 2 lata tabletki i jest spoko wszystko nie musisz sie niczym martwić, jesteś cały czas dobrze zabezpieczona także w 7dniowej przerwie

Gość no właśnie.............
jestem ciekawa, czy jeśli bierzemy tabletki w ciągu 21 dni to potem w tej przerwie też możemy uprawiać seks nie bojąc się o ciąże? nadal jesteśmy zabezpieczeni? nie wiem...

Gość Plon
Dzięki za wypowiedzi :)

Gość tak podczas
7-dniowej przerwy jestesmy zabezpieczone przed ciaza. Moge to Wam powiedziec i z teorii i z praktyki :) W@arunkiem jednak jest zeby po tej przerwie 8-go dnia przyjac pierwsza tabletke z nastepnego blistra, inaczej owulacja moglaby nastapic kolejnego dnia, gdyby tabletka nie zostala przyjeta w pore.

Gość naatalkaa
Dokładnie dziewczyny. Cały problem jest w tym, żeby tą pierwszą pigułkę z nowego opakowania wziąć o stałej porze. U mnie też już prawie 2 latka i zdarzało się już tyle razy spóźnić z pigułką kilka godzin i nie było problemu.