Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia en brii

Jak przyczepić koronkę do mebli

Polecane posty

Gość Kasia en brii

Witajcie. Nie moge nigdzie znaleźć w necie, a chcialabym taka koroneczke robiona na szydełku przyczepic do pułki w kredensie, ale zupelnie nie iem jak. To znaczy mozna pinezkami, ale nie chce przebijac mebli. Zreszta jak ta koronke bede sciagac do prania, to wkoncu bede musiala przebijac otwory i zniszcze sobie mebel. Macie jakies pomysły?

Gość zielona 333333
podnosze

Nie wiem ...może klej na gorąco ,on i tak po wyschnięciu da się zerwać bo przypomina sylikon Możesz jeszcze zrobić inaczej ,naciągnąć przez koronkę taką cienką gumkę do wszywania ,kosztuje ok,3 złote szpulka w pasmanterii .Tą gumeczkę możesz zaczepić na końcach(tam gdzie kredens styka się ze ścianą ) pinezkami dwoma ,będziesz miała tylko dwie dziurki niewidoczne na bokach . albo.... Takie kijki do zazdrosek są ,które zawiesza się na takich haczykach ,pewnie wiesz o co chodzi .No są te haczyki samoprzylepne( na okna pcv się stosuje ) Albo wesz co ,te haczyki samoprzylepne i ta gumeczka i masz bez dziur i możesz ściągać do woli do prania .

Gość Kasia en brii
Dziekuję Ci, ta ostatnia wersja chyba by byla dla mnie najodpowiedniejsza, tylko, ze nie wiem czy kiedys jak to odkleje, czy zostanie trwaly ślad, bo to sa sosnowe meble tylko woskowane.

nie powinno ci zostać ,ja jak miałam stare drewniane okna to właśnie kupiłam te haczyki z przylepcem bo nie chciałam mieć dziurek w ramach i jak wymieniałam okna to odkleiłam to bez problemu tylko nasączyć olejkiem trzeba i schodzi jak ta lala :) chyba 2 bądź 3 złote zapłaciłam za dwa haczyki

Gość Kasia en brii
a nie zmienily koloru drewna?

Gość Kasia en brii
fajnie fajnie, tylko jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia czy uda się zaslonic te haczyki ta koronka, czy dojdzie do konca.

Gość Joela
Ja koronki w kredensie przyklejam na zwykły klej biurowy .Trzymają świetnie i nie ma problemu ze zdjęciem do prania

Myślę ,że jak przełożysz przez haczyk jedno oczko z koronki to go zasłoni :)

Gość jacek mrozaik
Wszystko w granicach rozsądku. Z założenia to jest w stanie utrzymać 10 kg na 10 cm taśmy, przynajmniej jeśli chodzi o Tesa POWERBOND. Tylko logicznie - nie obciążasz tego na styk, musisz dać jakąś rezerwę, tak aby faktycznie nie było ryzyka, że coś odpadnie. Pamiętaj również, że te wartości dotyczą optymalnie przygotowanej powierzchni.

Gość gość
Na rzepa.