Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość binkaooo

Moje siostry mnie ignorują. Pomóżcie!

Polecane posty

Gość binkaooo

Mam 19 lat a moje siostry 29 i 27, jestem najmłodsza i zawsze traktowały mnie jak szczeniaka, teraz mają własne domy, ja się uczę dalej, ale mieszkają niedaleko. Nigdy mi się nie zwierzają, zawsze trzymają mnie na uboczu. jest mi z tego powodu strasznie przykro Zawsze, kiedy potrzebują pomocy, to jestem na zawołanie, opieka nad dzieciakami czy sprzątanie przy remoncie, ale kiedy idą na imprezę albo robią prywatkę to o mnie machinalnie zapominają, a zapraszają jakieś koleżanki od siedmiu boleści,plotkary, które już nie raz, niejednego obsmarowały. Co mam zrobić żeby było inaczej, chciałabym mieć z nimi lepszy kontakt. Mam też swoich przyjaciół, ale to oczywiste, że kontakt z rodzeństwem jest szczególnie dla mnie ważny :(

Gość binkaooo
halo? pomoże ktoś?

Gość juliaaaaaa117&
nie wiem co ci napisać, sądze że w waszym przypadku porozumienie jest niemożliwe albo b. ciężkie do osiągnięcia z powodu b. dużej różnicy wieku, między nimi są zaledwie 2 lata, są praktycznie równolatkami, gdy one były nastolatkami ty byłaś małym brzdącem, gdy one uprawiały seks ty jeszcze prawdopodobnie nie miałaś pojęcia co to jest, jak się tak pisze to 8 lat wydaje się niedużo a jednak to dużo, one mają dzieci, mają inny system wartości, ty żyjesz w innym świeci i one w innym, ty byłaś wychowywana w innnych warunkach i one w innych, sądze że powinnaś z nimi szczerze porozmawiać, powiedzieć co cię boli lub porozmawiać z waszą matką o tym że ciebie boli to odrzucenie....

Gość binkaooo
z mama rozmawiałam, ale z siostrami w sumie nie, w ogóle z nimi poważnie nie rozmawiam, dla nich najważniejsze jest to, że mogę im poniańczyć dzieci, albo polecieć do apteki, gdy ktoś w domu chory, coś tam załatwić, zawsze mnie wykorzystują, a potem zlewają, bo ważniejsze są dla nich koleżanki, albo siostry szwagrów.. dodam że jedna z koleżanek,która odwiedziła przedwczoraj moją siostrę ma 20 lat, nie wiem gdzie się poznały, ale ja znałam ją ze szkoły ;(

Gość juliaaaaaa117&
no nie wiem, może po prostu ty jsteś(bez obrazy) dziecinna, tzn. wiekowo dorosla ale pewne twoje zachowania sa dziecinne, ja np zawsze obracałam sie w sporo starszym towarzystwie bo byłam nad wiek mądra i dojrzała, i rozumiałam więcej spraw niż moi rówieśnicy, i sama też przyjaźniłam się z kolezankami sporo młodszymi ale nad wiek dojrzalymi, np ja miałam 20 lat, moje starsze kolezanki były po 30 a ja miałam tez koleżanki 15 letnie nad wiek mądre i dojrzałe, teraz mam 26 lat i wiele moich przyjaźni przetrzymało to po prostu kwestia charakteru i wielu innych czynników, to że one sa twoimi siostrami nie znaczy że wasze relacje będą lepsze niż ich z przyjaciólkami, to boli wiem, ale czasem przyjaciel jest o wiele bliższy niż rodzony brat lub siostra

Gość katatatattata
róznica wieku nie jest przyczyną waszego problemu, po prostu porozmawiaj i zapytaj wprost

Gość binkaooo
:( Nie jestem dziecinna, może nie na tyle przebojowa, co one same, ale przykro mi, że traktują mnie jak służącą i popychadło, może i masz rację Julia, co do przyjaciół. Zawsze wydawało mi się, że to one są nazbyt dziecinne i niedojrzałe jak na swój wiek, tak swoją drogą.

Gość juliaaaaaa117&
katatatattata

Gość juliaaaaaa117&
binkaooo, nieznam ciebie ani twoich sióstr, nie rozwiąze za ciebie tego problemu, skoro piszesz że to oone sa dziecinnet to może ty jesteś zbyt dorosła i poważna żeby złapać z nimi kontakt???? próbuj, porozmawiaj, ja więcej ci nie pomogę i pomysłów nie podsunę chyba że porozmawiałabym z twoimi siostrami, może one też widzą w tobie coś co im nie odpowiada???