Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra_______88

POBIERACZEK uważajcie..........................

Polecane posty

Gość aleksandra_______88

Szukając pewnych informacji w internecie natknęłam sie na portal pobieraczek.pl i oczywiście aby pobrać musiałam sie zarejestrować. Podałam fałszywe dane. Pliku jednak nie pobrałam.. Po miesiacu dostałam wiadomość, iż muszę zapłacić prawie 100 zł za usługę Usenet. Postanowiłam im nie płacić.. Jedyne co mnie zastanawia czy nie poniosę konsekwencji prawnych za podanie fałszywych danych??

Gość xpxpsdsd
mam to samo i co ja mam zrobic? boje sie ze musze zapłacic te 100 zł . Po za tym pisało darmowe pobieranie a zarejestrowanie sie tak samo nic nie kosztowało...

Gość xpxpsdsd
Tak samo podałam fałszywe dane nie wiem czy nie bede miała problemów .

Gość Dobre pytanie!!!!!!!!
Studiuje prawo i mowili nam o tym na zejciach :) NIE PŁAĆCIE !!!!!! info o zalacie jest utajnione a powinno byc wyraznie zaznaczone, nie musicie placic, pozniej wam przyjdzie drugie pismo z wyzsza kwota, nie placcie. Jak pojda do sadu - przegraja. Takie sprawy juz byly.

Gość Ellina24
Oczywiscie ze wam nic nie zrobia. Pelno temtow o tym gownie jakim jest pobieraczek jest w necie. UOKiK sie niemi zajal i zostala wydana opinia ze nie ma co placic. Nawet byl program w Uwadze o tym

Gość xpxpsdsd
Czyli oni nabieraja ludzi na kase zeby płacili. Bądz straszą ...

Gość ujhiu
nie wierze, ze po 1.5 roku i takim rozglosie, ludzie dalej daja sie na to nabierac:O

nie płaćcie, poszukajcie informacji na google. Temat wałkowany wielokrotnie.

Gość aleksandra_______88
Jestem pewna żeby nie płacic ale znalazłam wypowiedź UOKiK "pamiętaj, w przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w związku z np. podaniem nieprawdziwych informacji czy pobieraniem plików może on wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym do sądu przeciwko użytkownikowi, osobom niepełnoletnim lub ich opiekunom." no i właśnie obawiam się tylko tych fałszywych danych.. Poza tym na 100% powiem Wam, że nie trzeba im płacic!

Gość przecież na kafe już było
dużo tematów o tym

Gość xpxpsdsd
Po prostu dopiero nie dawno dowiedziałam sie o tym pobieraczku.pl Chcialam sobie pobrać pare filmów i podałam fałszywe dane myslałam ze nic nie bede płacic po za tym nie dawno weszłam na maila i zobaczyłam ze mam do zapłaty 100 zł ...

dane danymi, ale gdzie szkoda z nich wynikająca? Ludzie, ta firma działa na krawędzi prawa, nie zrobi nic w sytuacji, gdy będzie musiała podejmować samodzielnie jakieś kroki.

Gość aleksandra_______88
o tym czy płacić czy nie jest pełno informacji, ale nikt nie pisze o tych fałszywych danych..

Gość aleksandra_______88
no i tak zrobię ;)

Gość lili va n ili]
nie płacić, ale KONIECZNIE się wyrejestrowac, bo oni cały czas naliczają! KONIECZNIE! Wiem co piszę

Gość ale co z tego
że naliczają skoro z nikogo nie mogą zedrzeć kasy? Tylko straszą.

Gość aleksandra_______88
oczywiście wysłałam im maila, iż rezygnuję z umowy ale podpisałam się wymyślonymi danymi tak jak przy rejestracji..

Gość majkaaaaa.
mój niepełnoletni brat również zarejestrował się na tym portalu, podając fałszywe dane. przyszedł mu na maila rachunek, gdy to zobaczył, nie wiedział co robić. w końcu jednak powiedział rodzicom, skrzyczeli go trochę, ale to normalne. tata się tym zajął, skontaktował z facetem od pobieraczka, a ten powiedział, żeby najlepiej zapłacić, bo później mogą być tego nieprzyjemne konsekwencje. dodał, że mógłby jeszcze wyciągnąć konsekwencje za podanie fałszywych danych, ale z uwagi na niepełnoletność tego nie zrobi. tata zapłacił. Nie wiem jak inni to postrzegają, ale moim zdaniem lepiej zapłacić, żeby nic się później za nami nie ciągnęło. trzeba być odpowiedzialnym za własne czyny.

Gość nic nie trzeba płacić
bo to oszuści. Jeżeli ktoś zapłacił to po prostu dał się wyrolować.

Gość lili va n ili]
oczywiście, ze najlepiej zapłacić po co ma się ciągnąć za kimś przez lata ale jeśli już nie płacić to na pewno się wyrejestrować to podstawa bo jak kwota urośnie to im sie będzie opłaciło oddać do ściągania

Gość aleksandra_______88
ODSTĄPIENIE OD UMOWY Odstępuję od umowy zawartej z Państwa portalem dnia ......................( w mailu macie podane kiedy zostałą zawarta umowa) o świadczenie usług drogą elektroniczną. Ponieważ nie otrzymałem od Państwa żadnej informacji (pisemnej, telefonicznej, e-mail) , że istnieje możliwość odstąpienia od umowy wciągu 10 dni od jej zawarcia , termin ten przedłuża się do 90 dni. W związku z powyższym, niniejszym pismem rozwiązuję z Państwem umowę na świadczenie usług drogą elektroniczną przez Pobieraczek.pl. Z poważaniem

nikt nikogo nie będzie ciągał po sądach :D Podpisywałaś coś? Bez podpisu mogą cię w duupę pocałować.

po pierwsze umowa jest tylko wtedy zawarta kiedy widnieją na niej podpisy obu stron więc przypomnijcie sobie czy gdzieś składaliście podpis?? odpowiedz brzmi NIE więc umowa jest nie ważna

no przecież piszę, że to oszuści. A ludzie dają się niestety nabierać.

Gość th'kjuh
mogą Cię w d*pe pocałować za przeproszeniem.

nie płacić,nigdzie się nie wyrejestrowywać,upomnienia traktować jako spam! Nie odpisywać,żadnego kontaktu. Oni tylko czekają na naiwnych,kilka lat temu już był program o tych oszustach,oni jeszcze istnieją dzięki takim,co się boją i płacą,nie mają ŻADNYCH podstaw prawnych i funduszy na wnoszenie do sądu spraw w góry przegranych.

dali sobie spokój, bo zobaczyli, że im nie zapłacisz i szukają innego jelenia. Nie trzeba ani im płacić ani wyrejestrowywać się.

Gość januseer
oni mogą najwyzej cmoknac was w doope tyle moga zrobic nic nie placi sie