Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzielona

Czy mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy?

Polecane posty

Gość zzielona

Mam takie pytanie... Otóż w ten piątek byłam w KFC i zakupiłam zestaw B-Smart, który kosztuje 4,99 zł. Płaciłam kartą, wpisywałam PIN, itd. W domu okazało się, że na paragonie fiskalnym mam 4,99 zł. a na wydruku z terminala mam nabite 14,98 zł.! Oczywiście mam zarówno paragon fiskalny jak i wydruk z terminala. Czy mogę ubiegać się o zwrot różnicy?

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxóp
tak oczywiście a co do KFC to moja koleżanka w kurczaku miała zielonego gluta

Gość SADASFD
o takie oszusty dobrze wiedzieca. ale idz dopytaj sie w kfs,

Gość nie wiem......
ale pytanie ciekawe. Zobacz czy jest jakiś wspólny element wiążący (np czy na wydruku do zapłaty jest numer paragonu albo coś podobnego). Wówczas oczywiście.

Gość zzielona
Data identyczna i w godzinie jest różnica kilkunastu sekund, więc to chyba są elementy wiążące ;).

data nie jest żadnym wyznacznikiem, chyba że oprócz tego jest tam jeszcze numer kasy gdzieś.

ale 14,99 to jako jedna kwota czy dwie ? bo jak jedna to na paragonie bys miała jak cwie to musiał dwa razy przyciągnąć kartę a ty nieudolnie wpisujesz PIN

Gość zzielona
Rubense, właśnie oni mają z tymi terminalami tak, że jeden służy na kilka kas... Nie ma tak, że przy jednej kasie jest jeden terminal... Dlatego ręcznie wpisują kwotę. Ewentualnie w numerze paragonu w systemie będą mieć zapisaną formę płatności i tam może będzie jakiś numer terminala... Na wydrukach jednak nie ma żadnej informacji... :/ No ale cóż, pojadę i się dowiem.

Gość zzielona
myszka83. na paragonie fiskalnym mam 5,99 zł. a na wydruku z terminala 14,98 zł. - wszędzie jest jedna kwota :P. Babka pewnie ręcznie wpisywała kwotę do terminala i w pośpiechu się machnęła.

jak ci moga recznie wpisywac kwote :O przeciez terminal drukuje wydruk i tylko podpis lub nic

Gość zzielona
myszka83, są różne terminale (kiedyś pracowałam w sklepie :)) - na jednym było tak, że zaznaczałaś, że klient płaci kartą i na terminalu, który był "podpięty" pod daną kasę automatycznie wyświetlała się kwota i trzeba było wklepać PIN lub podpisać wydruk. Drugim rodzajem terminala był. tzw. terminal przenośny, gdzie zaznaczało się w kasie, że klient płaci kartą i gdy pojawiał się błąd zaznaczało się, żeby księgować mimo wszystko a w terminalu wklepywało się kwotę... Z tego terminala przenośnego kasjerzy w całym sklepie mogli korzystać bo on nie był "podpięty" pod żadną z kas. W KFC też mają terminale przenośne.