Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewien zakochany mężczyzna

Ładne miejsca do mieszkania w okolicach Warszawy dla dziewczyny

Polecane posty

Gość pewien zakochany mężczyzna

Jestem mężczyzną po 30-stce. Mieszkam obecnie w Warszawie (wynajmuję). Doszedłem do wniosku, że czas już kupić mieszkanie własne. Najchętniej poza Warszawą, w okolicach z dobrym dość sprawnym dojazdem samochodem do centrum Warszawy i jeśli możliwe PKP/SKM. Mieszkanie musi być ciche, jasne i słoneczne, w niedużym zagęszczeniu budynków niskich/nowych, jasne i dobrze nasłonecznione z dużym balkonem. Okolica mieszkania musi być spokojna, bez lumpiarstwa, menelstwa, bandziorstwa,dresiarstwa oraz żadnych sex shopów i agencji towarzyskich. Warszawa taka się robi więc się stąd chcę wynieść. W okolicy aby był jakiś duży park czy las najlepiej z drzewami iglastymi. Dostęp do jakiegoś marketu, siłowni, basenu. I najważniejsze musi się podobać mieszkanie i okolica młodej dziewczynie lat. Nie chcę tez aby okolica była tzw. biznesmeńska z uwagi na sąsiedztwo i ceny mieszkań bez związku z wartością mieszkania :) Chciałbym zapytać tutejszych dziewczyn i kobiet czy znacie takie miejsca w okolicach Warszawy tak do 30km w których mieszkacie lub w których chciały byście mieszkać. Ładne, ciche i spokojne miejsce do zamieszkania z dziewczyną, a później również z dziećmi ? Gdzie również dzieci dobrze by się czuły. Dziewczyna jest romantyczką lubiącą spokój, naturę i dużo czytać ;) Ja informatykiem który bardzo ją kocha i chciałby aby podobało się jej mieszkanie i okolica ;)

Gość 889687564
Widać, że naprawdę ci na niej zależy. Niestety ci nie pomogę bo nie orientuję się w temacie ale życzę powodzenia w znalezieniu czegoś fajnego.

Gość Laga (fak już jest taki nick)
Ładne są, ale drogie, co chyba nie stanowi problemu? W kierunku puszczy kampinoskiej. Np. Izabelin i okoliczne miejscowości (Laski, Truskaw). Stamtąd dojazd jest autobusem do metra bezpośrednio, bloków ni ma, niedaleko las. Od strony Bemowa są Babice, leży w bogatszej gminie, ale dojazd do Warszawy jest nieco gorszy, bo na osiedle Górczewską, skąd dojazd do centrum jest niezbyt fajny.

Gość errt
Wiem, że najtańszą ofertę teraz na rynku pierwotnym na francuski deweloper Nexity z oddziałem w Warszawie. Ceny obniżają na wszystkie mieszkania, nie tylko na wybrane, co uważam za niezłą gratkę dla inwestorów. Odsyłam po więcej szczegółów tutaj http://on.fb.me/1cIbhiC.

Gość hasznek
Szukajcie pod miastem - http://www.akacjowaaleja.pl/4-etap-inwestycji.html Porównajcie sobie ceny nieruchomości do tych w stolicy. Mieszkanie w dużych miastach jest coraz mniej oplacalne - kiedyś chodziło o pracę, teraz nawet z tym nie jest wesoło.

Gość paweł kupisz
Neosky na Bielanach. Jeden budynek, dwie windy, podziemny garaż, ogródki na parterze, bardzo ładna okolica, ogólnie bardzo ładne osiedle. Wiem że na pewno do końca września mają promocję - my skorzystaliśmy z garażu za 1 zł, ale wiem że np. można było też kupić mieszkanie wyposażone.

Gość karpacza
Apropo Neosky - jakie jest otoczenie tego osiedla? Co jest w okolicy? Szukam czegoś w mieście, jeśli nadal można u nich kupić mieszkanie z garażem w cenie, to byłoby super - to byłoby w naszym budżecie, po prostu musimy mieć garaż.

Gość graberso
Przecież macie również Intenso na Woli - jeszcze nie mieszkamy, dopiero mamy rezerwację. Szukaliśmy ładnie położonego osiedla w bardzo dobrym standardzie. Drewniane okna, my mamy mieszkanie z tarasem - tzn. będziemy mieć. Najlepiej - wybierzcie się obejrzeć, tak najłatwiej o ocenę.

Gość maraskas
Pytanie - czytałem, że ten deweloper daje możliwość zakupu mieszkań pod klucz, nawet z AGD, ale przy każdej swojej nieruchomości? Widziałem, że przy jednej ofercie dawali możliwość zakupu mieszkania z wyposażeniem w cenie...

Gość graberso
Przy Neosky na Bielanach była taka opcja, ale to była okresowa promocja, nie mam pojęcia czy w dalszym ciągu można z tego skorzystać. A przy innych osiedlach... to raczej pytanie do developera, nie na forum. Pewnie to kwestia kasy.

Gość patalan
Potwierdzam - pod miastem są znacznie lepsze warunki. Ludzie uciekają z duzych miast z wielu przyczyn, ale głównie dlatego, że ich nie stać na Warszawę, a pod miastem za podobne pieniądze mają piękne, nowe mieszkania w bardzo dobrym standardzie.

Gość graberso
Hmmm... policz sobie to co dają we wspomnianym przykładzie Neosky na Bielanach, dolicz do tego co zapłacisz za mieszkanie pod miastem. I weź pod uwagę ile czasu i kasy stracisz na dojazdy. A dojazd samochodem że szybciej... Tak, ale samochód to mnóstwo innych kosztów.

Gość gość
A może Legionowo? Robi się coraz ładniejsze a dojazd do W-wy super 25 minut skm-ką albo KM-ką do metra.

Gość marek pawelczyk
Czy nadal na Neosky jest ta promocja z darmowym wyposażeniem w cenie mieszkania? Nie znam szczegółów, ale kto mógł z tego skorzystać, lub może to zrobić? No i jeszcze jaka jest jakość tego wyposażenia?

Gość ratrasiek
My również mieszkamy w Radzyminie, nie wyobrażam sobie powrotu do miasta. Nawet gdybym miał poświęcić na dojazd znacznie więcej czasu, to i tak wolę mieć ten dojazd - jednak poza miastem to całkowicie inny standard życia.

Gość samar
Ładna i kameralna inwestycja to Arkadia Łomianki, to prawie Warszawa ale ceny są już o wiele niższe, a mieszkania o wysokim standardzie, w niskiej zabudowie ale z windą i miejscami parkingowymi.

Gość heptel
Czy dojazd od strony Radzymina jest dobry? Przyznam, że szukamy miejscowości pod miastem, ale widzimy, że Radzymin jest często wskazywany. Pojawiają się również Łomianki. Z jakiej miejscowości najłatwiej do centrum?

Gość blondi8881
Jakiś czas temu kuzynka chwaliła się że kupiła z mężem mieszkanie pod warszawą na terenie Ząbek. Miałam nawet okazję być u nich na parapetówce. Mieszkania nowoczesne, komfortowe. Okolica spokojna, ładna, wszędzie blisko. Podsyłam Ci link, gdzie możesz więcej dowiedzieć się o mieszkaniach, okolicy itd. http://www.arpinwest.pl/

Gość gość
Ja sobie jakiś czas temu kupiłam mieszkanie w Piastowie i jestem bardzo zadowolona :-). Nie chciałam centralnie w Warszawie gdzie jeden wielki szum ale jak coś to mogę do niej dojechać w kilkanaście minut. To ogólnie mało miasto ale widać że cały czas się rozwija. A jeżeli chodzi o dewelopera to kupowałam u Barc www.barc.com.pl i nawet jeszcze sprzedają mieszkania na moim osiedlu.

Gość gość
Zdecydowanie pod miastem - porównajcie sobie stawki, otoczenie, standard i nie tylko. Moim zdaniem to już nie są czasy w których mieszkanie w centrum miasta ma sens - stawki z kosmosu, pod miastami te warunki są bez porównania lepsze - po prostu.

Gość gość
Ja też fanką wielkich miast nie jestem, dlatego bardzo polecam Ci Pruszkow. Dojazd skmką jest bardzo fajny i wygodny. W jej okolicy możesz znaleźć naprawdę sporo inwestycji :) Poprzeglądaj sobie okolicznych deweloperów i może coś Ci wpadnie w oko :) Mnie podoba się Nowe Miasto Pruszków - zerknij :D

To może osiedle Olimpia na warszawskim Ursynowie? Mieszkamy tam z mężem od ponad roku i cieszymy się, ze zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania właśnie tutaj. To nowoczesne budownictwo, ma nowe instalacje, są windy, plac zabaw, sporo terenów zielonych, ogródki i parkingi podziemne. Poza tym cały kompleks zarządzany jest dobrze i sprawnie przez zarządcę z LemmonHouse, który nastawiony jest na szybkie i bezkonfliktowe załatwianie wszelkich awarii, czy innych problemów. A i zapomniałabym - osiedle jest chronione, to ważne bo chyba każdy lubi czuć się bezpiecznie w miejscu, w którym mieszka :)

Gość gość
A może osiedle? Ja mam dom w Kątach (nieopodal Warszawy ), mieszkam sam, dom średniej wielkości w sam raz naprawdę dobrze wykonany. Zobacz sobie dostępne, wolne na stronie www.rajskaosada.pl myślę, ze byłby dla ciebie to również dobry wybór, bardzo spokojna okolica, wszędzie blisko, polecam.

Gość gość
Bardzo polecam wziąć pod uwagę Pruszków :) Nie tylko ze względu na spokój, dojazd do Warszawy SKMką, ale przede wszystkim zieloną okolicę i szeroką kulturalną ofertę miasta (c'mon, widzieliście ile tutaj się dzieje? :D). Jeśli nie słyszałeś o Nowym Mieście Pruszków, to polecam sprawdzić - teraz budują II etap http://www.nowemiastopruszkow.janpul.pl/

Gość izabelllllllla
Jako mieszkanka Piaseczna polecam właśnie to miasto! :D Bardzo dużo się tutaj teraz dzieje, a ceny mieszkań w porównaniu z Warszawą to niebo a ziemia ;) Tuż obok mnie np. powstaje nowa fajna inwestycja Dom Marzeń Piekut.

Gość gość
Pruszków polecam bardzo, a ta inwestycja janpula jest naprawdę bardzo estetycznie wykonana. Jeśli masz/planujesz dzieci to stąd blisko do przedszkola i szkoły. Jest plac zabaw i budynek jest ogrodzony, a to bardzo wazne. Obejrzyj sobie wirtualne osiedle :)

Gość miasteczko wawer
Zawsze chciałam mieszkać w dużym mieszkaniu, najlepiej na uboczu, nie w centrum miasta, ogladalismy ostatnio mieszkanie do kupienia w Wawrze, Miasteczko Wawer, piekne miejsce, mieszkania z widokiem na las, duże tarasy, idealne mieszkanie dla mnie