Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalka.20

pomozcie, rozliczenie czeku

Polecane posty

Gość lalka.20

nie chcialam dac zatobic zadnej firmie z poslki, i rozliczylam podatek sama, podatek za prace w irlandii, i dostalam od nich elegancki czek :/ i gdzie ja mam go teraz realizowac?

Gość 123987
najlepiej bezposrednio na poczcie...:) juz oni ci tam powiedza co dalej... :))

>> Witam, czeki skarbowe, czyli ze zwrotem podatku za pracę zagranicą, można w Polsce zrealizować w bankach (niektorych i na różnych warunkach), albo w firmach jak euro-czek.pl, które specjalizuję się tylko w realizacji czeków, przy znacznie przyspieszonej procedurze. pozdrawiam,

Gość zap
to jak jest przewaga tej firmy nad bankami/ to ogolnokrajowa dzialalnosc czy lokalna?

Gość zap do lalka
a ten twoj czek nie stracil juz waznosci, ? sprawdzalas? bo one nie sa wieczne z tego co ja wiem

Gość po30stce
Bierzesz swój czek i kartę i idziesz do banku. Czek jest ważny 6 miesięcy. Wiem bo sam się rozliczałem na drugiej wyspie

Gość po30stce
i nie potrzebujesz żadnych pośredników żeby to załatwić

>>>a ten twoj czek nie stracil juz waznosci, ? sprawdzalas? bo one nie sa wieczne z tego co ja wiem>>> Witam, zgadzam się, czeki mają określoną ważność czasową, bądź datę do kiedy są ważne, lub po jakim czasie tracą ważność, takim standardowym okresem jest 6 miesięcy ważności czeku. pozdrawiam,

>>>to jak jest przewaga tej firmy nad bankami/ to ogolnokrajowa dzialalnosc czy lokalna?>>>> Witam, przede wszystkim to czas realizacji czeku jest tą kwestią różniącą euro-czek.pl od banków, w euro-czek.pl czeki realizowane są w 5 dni roboczych, w bankach średnio w kilak tygodni. Dzialalnosć euro-czek.pl jest o charakterze ogólnopolskim, a nawet światowym, ponieważ całość spraw formalnych załatwia sie telefonicznie i korespondencyjnie, przesyłając niezbędne dokumenty na adres placówki.a środki z czeku zostaną wypłacone przelewem. Pozdrawiam,

>>>>Bierzesz swój czek i kartę i idziesz do banku. Czek jest ważny 6 miesięcy. Wiem bo sam się rozliczałem na drugiej wyspie>>>i nie potrzebujesz żadnych pośredników żeby to załatwić>>> Witam, zgadzam sie z Panem, że realizacja czeku skarbowego na terenie kraju, który go wystawił to żaden problem czasowy i pieniężny, jednakże usługi euro-czek.pl są skierowane do osób już nie przebywających na terytorium danego kraju, i chcących zrealizowac czek w Polsce, co w naszych bankach jest znacznie cięższe i droższe niż w zagranicznych. Pozdrawiam,