Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś poradzi*********

jakie najlepsze kredki?

Polecane posty

chciałabym swoim dzieciom w wieku wczesnoszkolnym kupić jakiś super zestaw dobrych kredek, na allegro są różne firmy może ktoś poradzi jakie kredki są dobre jakościowo, są jakieś pastele olejne pentel albo firmy berol a może firmy kohinor takie kredki ołówkowe bezdrzewne jakby całe były z rysika, jest jeszcze firma penmate, a może jakieś inne ,czekam na rady, zwłaszcza interesują mnie te kredki bezdrzewne kohinora

Gość Crayola robi fajne
dla dzieci

Gość A po co dzieciom kredki
dobre jakosciowo, bo nie rozumiem? A dla dziecka najlepsze sa kredki ROZNORODNE >>> z roznych parafii. Ja kiedys w dziecinstwie mialam reklamowke kredek - olowkowe i swiecowe, rozne kolory, takze pastele, oraz zlota i srebrna - z roznych pudelek i po kuzynach - do tej pory dobrze je wspominam.

ja tak samo :) pamietam mialam w takim kubelku te kredki moja mlodsza siostra miala w takim pudelku drewnianym, i tam wszystko bylo, flamastry, kredki zwykle i swiecowe, olowki, nawet linijka byla :P

no tak ale do szkoły nie będą nosić reklamówki czy pudła z kredkami więc zależy mi na fajnym zestawie który można zabrać do szkoły , zastanawiam się nad tymi bezdrzewnymi albo faber castell, ale czekam na rady, poza tym to ma być prezent więc nie chcę zwykłych bambino ale coś lepszego i jakościowo i fajnego dla oka

Gość Kolezanka cieszylaby sie
Dokladnie, popieram agnieszke ;-) Kredki nie sa dobrym prezentem, a jesli nawet - dziecko bardziej ucieszy sie z reklamowki roznorodnych tanich kredek za 50 zl niz z firmowych kilku kredek za te sama cene. Ja nosilam do szkoly reklamowek z kredkami. Cala klasa zazdroscila. A ja dzieki tym kredkom polubilam rysunek i poszlam pozniej do liceum plastycznego. Ale mam wrazenie, ze Autorce zalezy sie raczej na tym zeby sie pokazac? W takim razie moze te - sa dosc drogie, a przynajmniej jest ich duzo i uzywajac wody mozna je rozmazac jak farbe. http://allegro.pl/kredki-akwarelowe-mondeluz-72-kol-metalowe-pudelko-i1324861859.html

p.s. kohinor jest dobra firma

to ma być dodatek do głównego prezentu, poza tym trudno kupić coś takim dzieciom które na zabawki są za duże, wszelkich książek typu albumów mają dużo, gry komuterowe już ich nie bawią a z ciuchów się nie cieszą więc może wogóle powiecie co kupić dziewczynkom w wieku 10 lat? a wiem że rysować lubią i w domu i ciągle w szkole rysują więc jakieś super kredki napewno im się przydadzą, poza tym ma to być tylko dodatek do jakiegoś prezentu na który też nie mam pomysłu więc może ktoś coś poradzi,wszelkich nowości typu pamiętniki na hasło czy innych nie kupię , w tamtym roku kupiłam pamiętniki i to była jedna wielka lipa bo do niczego one nie służą, a dziwicie się czemu kredki na prezent a czemu nie? a dlaczego prezentem często są książki albumy które i tak stoją zakurzone na półkach bo takie dzieci wszelkie informacje do szkoły wyszukają w internecie a nie w takim albumie gdzie dane zagadnienia są traktowane tylko pobieżnie

jezu ponad 110zl za kredki? czy ludzi nie powalilo? zmien ten prezent na jakis inny jak mozna kredki dziecku kupic i jeszcze kredki ktore bedzie do szkoly nosic:o a kobiety sie burza jak im sie zelazko kupuje!! :O

A prosze Cie bardzo. Zamiast drogich kredek kup im: - maly zestaw kredek akwarelowych - kleje z brokatem - dlugopisy zelowe w blyszczacych kolorach - koniecznie zloty srebrny i miedziany - kredki pastelowe olejne i suche maly zestaw - olowek 3b I 6b - kredki zwykle olowkowe male pudlo - kredki bambino a reszte zaraz dalej napisze

oj wcale nie zależy mi żeby się pokazać i wcale nie chcę kupować takich profesjonalnych kredek dla plastyków , może kiedyś nosiłyście kredki reklamówkami ale teraz jest to niemożliwe bo plecaki są i tak bardzo ciężkie od nadmiaru książek nie wyobrażam sobie jeszcze dodać reklamówki kredek to poprostu śmieszne a jeśli ktoś uważa że kredki za 20-30 zł to coś czym można się chwalić to chyba nie bardzo bo można się pochwalić jeśli w tej cenie byłoby jeszczejedno zero, cały czas powtarzam że chcialabym dobre jakościowo kredki które zachwycą moje dzieci

a do tego kup im - na Allegro, najtaniej i najwiekszy wybor - kredki do malowania ciala i artykuly do wyrobu bizuterii - szpilke linki jubilerskiej - zapiecia - male kulki - bigle do ucha - szpilki - haczyki (do kolczykow) szczypce bociany imadlo... nie pamietam jak sie nazywa, cos podobnego do trzymania i sciskania cazki do ciecia oraz koraliki w roznych ksztaltach i kolorach - kwadratowe, okragle, fasetowane, wielokolorowe, male, duze, metalowe, z faktura, gladkie, przezroczyste i nie, lampwork te rzeczy sa tanie, a za 100 czy 200 zl o wiele wiecej radosci!!! To mysle duzo bardziej trafiony przezent a rozwiniesz ich kreatywnosc

ha ha te długopisy żelowe i świecące kleje to mają od dawna na codzień za zwykłe kredki ołówkowe dziękuję, same połamane rysiki w środku i ledwie widać kolory, kredki bambino owszem ale właśnie teraz takimi rysują i powiem że nie są złe ale też nie cudowne, często mają połamane rysiki , za krytykę to może już dziękuję i nie będę tu polemizować tym bardziej spowiadać się z prezentu /a wiem że moim dzieciom sprawiłoby to radość/ czekam na rady jakie kredki są dobre jakościowo , które zachwycą dziecko to wszystko w tym temacie

Tez mialam ciezki plecak. Wiesz, chyba nie znam dziecka, ktore zachwycilo by niewielkie pudeleczko dobrych jakosciowo kredek. No chyba ze kredek w zyciu wczesniej nie mialo. A co zachwyciloby Twoje dzieci, Ty powinnas wiedziec najlepiej i znac ich gust. Ja juz Ci napisalam, co o tym mysle. Poza tym nie rozumiem, czemu jesli dziecko dostanie "reklamowke kredek" koniecznie ma je brac wszystkie do szkoly. nie moze troche zostawic i z radoscia uzywac w domu? Bedziesz je do tego zmuszac czy co?

a wiesz że takie coś już mają i podobny zestaw do włosów z mnóstwem pierdół do czesania też i np powiem ci że wogóle je to nie interesuje więc trzeba też patrzeć na zainteresowania dzieci

to co mam teraz zbierać po rodzinie i znajomych stare kredki żeby uzbierać tę reklamówkę? takie domowe kredki w dużym pudle to one mają

ha ha, nie mam pojecia, co maja Twoje dzieci, wiec ha, ha, radze, jak umiem najlepiej i przykre jest, ze zamiast wyrazic wdziecznosc za probe pomocy, nabijasz sie ze mnie. Ze kohinor sa dobre jakosciowo to juz powiedzialam, co zachwyci Twoje dziecko sama powinnas wiedziec, a jesli nie - do wrozki - i mysle ze nie ma sensu wypowiadac sie w tym temacie :o

Gość jhvhgfchfjknmjk
moje dziecko ma kredki za pare zlotych i sa bardzo dobre, spelniaja swoja funkcje. Ten kto che kupic kredki za 100 zlotych ma raczej nasrane w glowie buahahahah

kobieto wymysl inny pomysl ciekawe co powiesz jak maz ci kupi zelazko albo robot kuchenny pod choinke moze przeciez powiedziec ze tak dobrze w kuchni sie czujesz i chcial zebys miala cos lepszego :o my nie znamy twoich dzieci, ja pamietam jak bylam mlodsza rodzice kupowali nam np kurtke, jakies buty ktore nam sie podobaly i slodycze i to byl prezent, pozniej kazdy chodzil w podobnej kurtce do szkoly i wszyscy wygladalismy jak z jednego domu:P ale bylo smiesznie i takie prezenty pamietam a w kazdej paczce obowiazkowo pomarancze i orzechy :)

Gość ale wy tu jesteście pojebane
prezent trzeba dopasować do zainteresowań i potrzeb dzieciaka, jak lubi rysować a tym bardziej jak często robi to w szkole to czemu nie kupić mu takich przyborów, jak lubi lalki to lalke , jak klocki to klocki, a co ma dziewczyna kupić ? coś co dzieciaki rzucą w kąt? w tym wieku dzieci już zaczynają doceniać prezenty które również są przydatne nawet w szkole, więc przestańcie pitolić głupoty, a że to właśnie prezent czy dodatek do prezentu to kobita szuka czegoś lepszego niż zwykłe kredki czy reklamówka starych kredek, ja popieram twój pomysł bo widać że myślisz a nie kupisz coś modnego co nie koniecznie zainteresuje dzieciaka albo do nieczego nie posłuży, nie wiem które kredki są lepsze ale z pewnością coś dobierzesz i nie przejmuj się pierdoleniem tych dziewuch , pozdrawiam

Gość An79a
Kobieto! Ale masz wymagania :o Dobrej jakosi kredki za 20-30 zl... I po co one, skoro dzieci maja,jak mowisz, cale pudlo kredek? Chcesz zeby kredki sie nie lamaly? A pytasz o kredki bezdrzewne :P Kohinor sa lepsze od innych, lamia sie rzadziej, no ale lamia...

Gość dobre kredki
to przede wszystkim takie, które są trójkątne z zewnątrz - nie wiemjak to opisać, w każdym razie nie okrągłe. Trójkątne lepiej się trzyma w dłoni, zresztą wymuszają prawidłowy chwyt narzędzia pisarskiego w dłoni.

Gość autorko kup te kredki
te co piszą, ze są za drogie po prostu zazdroszczą. Przecież sama wiesz z czego uciesza się twoje córki. Jesli lubią malować to takie kredki to dobry pomysł:-)

Gość do An79a
głupie pytania zadajesz. To, że ciebie nie stać, to nie znaczy, że autorka ma kupować też takie kredki jak Ty. Może pewnie tez ma kupować bieliznę na straganie tak jak Ty?

Gość An79a
Chyba ktos nie umie czytac ze zrozumieniem. Raczej trudno kupic dobrej jakosci kredki za te cene. Chyba, ze bardzo malo kolorow... nie polecam dla dziecka ;)

Gość To chyba raczej autorka
jeśli już, kupuje bielizne na straganie. Ona chce kupić te dobre jakościowo kredki za 20-30 zł :) Owszem, dostanie, ale jest dość mało kolorków. Fajniejsze są te za stówę, bo są też akwarelowe. Ale nie rozumiem co Wam tak przeszkadza czy ktoś kupuje kredki czy bielizne na bazarku :P

zastanawia mnie poza tym wszystkim jeszcze jedno dzieciaki lubia malowac i autorka mowi ze umieja maja mase kredek w domu to po im lepsze? one maja po 9, 10lat autorko, na takie lepsze kredki przyjdzie pora :o ja w domu malowalam na zwyklym bloku rysunkowym A4 i jakos nie narzekalam:/