Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś poradzi*********

jakie najlepsze kredki?

Polecane posty

Gość sylkawawa
Mirq, tak, ja kupowałam, wszystko mam st.majewski, to producent bambino. Od ołówków począwszy, a na plecaku kończąc. O jakość i wytrzymałość produktów jestem spokojna :)

Gość gość
Ja osobiście polecam kredki Faber Castell. Jestem nimi zachwycona. Nie łamią się, czego nie było w kredkach np. Bambino, które zresztą strasznie mnie irytują. Jestem nastolatką i jako, że lubię rysować, firma którą poleciłam spełnia moje wymogi. Cena nieco mnie przeraziła, ale naprawdę było warto w nie zainwestować i cieszyć się z efektu, jaki można osiągnąć, gdy przyłoży się do swojej pracy.

Gość gość
Ja najczęściej używam pasteli Giaconda, nie spotkałam się jeszcze z lepszym produktem w tej kategorii, używam tego zestawu http://www.plastyczne-lublin.pl/190,pastele-w-kredce-gioconda-24-kolory.html, ale są też komplety o większej palecie kolorów.

Gość koronko_wawa
U nas też bambino bez dwóch zdań ;) jednak od lat najlepsze, zarówno świecowe jak i ołówkowe (szczególnie te grube).

Gość Morinka
Każde dziecko lubi coś innego. Jeśli chodzi o producenta to też kupuje najczęściej kredki Bambino. Uwielbiam je jeszcze z czasów mojego dzieciństwa. Ale mój synk ukochał sobie kredki grubaski w drewnianej oprawie, a moja córa nie wyobraża sobie rysowania bez standardowych kredek Bambino. KAżdy lubi coś innego. Warto dziecku kupić kredki w kilku wersjach i samo może zdecydować bez których nie chce się obejść :)

Gość gość
Ostatnio kredki dla moich dzieci kupuję w calamus.pl tam mają duży wybór oraz dobre ceny

Gość gość Aguula
A ja chciala bym dostac kredki w prezencie. Marzy mi sie zestaw Bruynzeel SUPER SIXTIE.60 kolorowy. Niestety jest na moj portfel zbyt drogi. Mam krefki w mniejszych zestawach ale one nie spelniaja moich oczekiwan i wyfalam na nie wiecej niz wyfala bym na ten jeden zestaw Nie znosze pasteli wiec mieszanie odpada,uzywam tylko olowkowych i 24 czy 36 kolorow to zbyt malo. Firma o ktorej wyzej wspomnialam produkuje najlepsze kredki jakich dane mi bylo uzywac do tej pory. Genialne do tworzenia delikatnych pastelowych odcieni,do cieniowania oraz glebokiego krycia...Niestety,nie mam ich jeszcze na wlasnosc i taki prezent by mnie ucieszyl...wiec prosze nie mowic ze kredki w prezencie to zly pomysl

Kredki BIC - za twarde i kolory wyblakłe Kredki Bambino - za mocny pigment, kolorujesz jedną rzecz, a zaraz masz całą kartkę w tym kolorze Kredki Milan - najlepsze kredki, używam do dziś, bardzo ładne żywe kolory, dobrze się cieniuje, i trójkątne, czyli bardzo dobry kształt dla młodszych dzieci, kredki miękkie więc się szybko zużywają, ale nie są za drogie, idealne do szkolnej wyprawki, 15zł - 20zł Kredki Faber Castell Eco - również dobre, cena 20-30 zł, ale raczej dla dzieci 4-6 klasa, w sam raz na pigmentowane i miękkie, również nadają się do szybkich szkolnych i domowych rysunków, dlatego także używam do dzisiaj Progresso - kredki raczej dla dzieci od 5 klasy , bardzo ładne kolory, raczej do rysowania w domu niż w szkole, cena ok.30 - 40zł za 24 kolory, firmy Koh-i-Noor Jestem w 3 gimnazjum, więc używałam tych kredek nie aż tak dawno temu, dlatego moje opinie są tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia, a nie dzieci osób które je używały ;) Kredki które zostały wymienione w głównym poście, czyli kredki Koh-i-Noor, to są kredki dla młodzieży, dorosłych, którzy widzą, że posiadają zdolności plastyczne, oczywiście ta firma również przygotowała kredki szkolne, ale są innej jakości i tańsze. Sama używam kredek Koh-i-Noor i jestem z nich bardzo zadowolona, szczególnie z Mondeluz oraz Polycolor Portretowych :)

Gość gosiafra
A mój syn ostatnio dostał kredki w kształcie kostek. Wyglądają na pierwszy rzut oka dziwnie ale okazało się, że są rewelacyjne. Intensywne kolory, można je - trochę jak pastele - nakładać na siebie uzyskując nowe odcienie, można pokryć kredkami stronę, potem pomalować całość czarną kredką i po zdrapaniu jej np rysikiem pojawiają się kolorowe rysunki, można je wykorzystać do malowania jajek na Wielkanoc. Ale najważniejsze jest to, że dzieciaki je kochają, a kredki odwzajemniają się tym, że uczą dzieci prawidłowego chwytu :) Tutaj można je obejrzeć http://www.cudowneipozyteczne.pl/2016/05/kredki-miodem-pachnace.html

Gość gość
Apropo... co sądzicie o kredkach w roli gadżetu reklamowego? Mam na myśli coś takiego - http://dlugopisy24.pl/kredki-reklamowe/ Większość gadżetów aktualnie przerabiamy, ale też zastanawiamy się nad zastosowaniem. Pod jaką grupę docelowo waszym zdaniem pasują długopisy reklamowe? W jaki sposób one mogą wpłynąć na lepszy zasięg, konwersję? Szukamy podstawy do zakupu. Pomysły, doświadczenia?

Gość MattJon
Moje dzieci przetestowały już parę różnych firm z kredkami i zdecydowanie wygrała firma stabilo :D Natrafiłem raz na kredki woody są dość grube co dodaje młodym dodatkową frajdę :D podeśle poniżej link do nich może akurat kogoś zainteresują, w 100% mogę je polecić dla dzieciaków. https://4kidspoint.pl/kredki-woody-6-szt-stabilo-3793

Gość gość
Stary temat ale może ktoś inny będzie szukać fajnych kredek i mu się przyda. Polecam kredki Astra prestige w takim metalowym opakowaniu. My mamy tylko 12 kolorów ale są jeszcze opakowania z 24 i 36. Kredki są bardzo miękkie, mają mocne kolory, bardzo przyjemnie się nimi maluje, jak dla mnie o wiele lepsze od kredek znanej marki na literę b (które wcale nie są złe - mamy 2 opakowania). Polecam

Gość Oneczka344
Bic - faktycznie sa zbyt twarde, niestety ale kolor jest często wyblakły Bambino - opinie są różne, moim zdaniem jednak warto jest je kupić ponieważ mają mocny pigment i jeśli nauczycie się nimi malowac to mozna wyczarować za ich pomocą prawdziwe cuda. Poza tym plusem jest to, ze są niedrogie Faber castelli - fajne, mocny pigment chociaż trochę twarde Jumbo Omega - z tych tańszych chyba najlepsze Zerknijcie sobie tutaj: https://szkolnezakupy.pl/kredki-olowkowe W sklepie maja bardzo duży wybor kredek ołówkowych. I dobre promocje.