Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrzestna

Ile wzrostu może mieć dziewczynka w wieku 3 lata i 4mce

Polecane posty

Gość mama chrzestna

Jak w temacie. Pytam, ponieważ chcę kupić ubranka na prezent.

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
myślę że 122cm

Moja córcia ma 3lata i prawie dwa miesiące a ubranka nosi na 98-104 niektóre jeszcze na 92. Jest raczej drobna jak na swój wiek ale myślę że jak kupisz na 110-116 to będzie ok najwyżej trochę poleżą zanim do nich dorośnie

Gość mama chrzestna
Hmmm, dziewczynka jest raczej drobna. Rok temu miała 90 cm, więc może kupię jej na 104, już sama nie wiem. Jak oglądałam w sklepie ubranka, to są na nich etykiety, np. 3-4 lata 104 cm i może tym się powinnam sugerować.

Gość cdfvgbhjnm
104cm na bank będzie za małe. Ja cieszę się jak dostanę ciut za duże - zawsze podrośnie, a jak będzie za małe to nie nacieszy się tym wcale. Z czystym sumieniem polecam rozmiar 116cm.

Gość moja córka ma 3 latka i
8 miesięcy i nosi 104/110

Gość moja córka ma 3 latka i
a mnie wkurza jak jej kupują na 116 czy 122 to będzie dobre dopiero za rok! i mam w szafie pełno takich rzeczy. Niby fason modny teraz a rozmiarówka jak na za rok. Ja bym kupiła 104/110 bo to jest rozmiar 4-5 lat więc na pewno będzie dobry, moze nawet ciut za duży.

Gość cdfvgbhjnm
104/110 to z pewnością nie jest rozmiar na 4-5 lat. Moja ma 5 lat i 2 m-ce i nosi 122-128 jak większość równolatków. Jest taka jak inni ani drobna ani duża. Typowy średniak.

Gość oczywiscie ze 104-110
to jest dla 4-5 latków a dokładnie 104 to 3-4 a 110 to 4-5 twoje jest w przedziale 5-6 wiec powinno nosić 116. widocznie wcale taka drobna nie jest skoro 122 kupujesz. Moja nie jest drobna. Jest bym rzekła przy kości. Wzrostem też niczego sobie ma 3,8 i nosi 104 bo większość 110 jest na nią za wielkie. Wszystko tez zależy od ciuszków np te z hm są większe i u nich to niektóre 104 sa na moją córkę dosyć obszerne, ale taki cherokee to właśnie 104 ewentualnie 110. 5-10-15 to bardziej 110 bo np sukienusie 104 są na szerokość dobre ale przykrótkie. Uważam ze 104-110 to odpowiedni rozmiar. Znam mamuśkę, która ma otyłe dziecko i się chwali, ze jej córa ma 5 lat a kupuje jej ciuszki na 140 i że wcale dziecko duże nie jest tylko wszystkie inne dzieci są małe. Dla przeciętnej 3,5 latki 104-110 to aż na wyrost.

Gość tyle ze rozmiar ciuszków
średnio się ma do wzrostu faktycznego dziecka i siatka centylowa niewiele pomoże.

Gość mama chrzestna
Teoretycznie mam możliwość spytać, ale za każdym razem (tzn. jak dziecko ma urodziny czy są święta) to dzwoniłam i pytałam i jakoś mi głupio tak ciągle dzwonić. Wydaje mi się, ze rozmiar 104 bedzie ok, bo jak mówiłam dziewczynka jest drobna, jak się urodziła to ważyła 2 kg i teraz też jest chudziutka. Poza tym nie chce jej kupować za dużych ubrań, w których będzie wyglądała jak po starszej siostrze.

Gość moja mała ma 3 lata
i 7 m-cy i nosi ciuch na 104 - 110. też nie lubię gdy dostaje ciuch, które miałaby założyć za rok lub dwa :o

Gość droga autorko
Jeśli dziewczynka rok temu, czyli w wieku2 l i 3 m-ce miała 90 cm, to wcale nie była drobna, była dokładnie na 50 centylu, czyli przeciętna. połowa jej rówieśników była niższa, a druga połowa wyższa. Jeśli rosła w tym samym tempie, to teraz ma około metra - tak wynika z siatek centylowych. Moj niespełna 3-letni syn ma 100 cm i zaczął nosić ubrania na 104. Jednak rozmiar rozmiarowi nierówny i Tobie proponuję kupić na 110, najwyzej dziecko dorośnie, lepiej za duże niż za małe