Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze napiszcie mi

Jakiego metrazu mieszkania przysluguja samotnym matkom w Anglii.

Polecane posty

Gość prosze napiszcie mi

Jesli ktos wie to bardzo prosze napiszcie.

Gość hrrrrrrr...........
a co, chcesz wiedziec czy warto sie starac ? :O

tak z ciekawosci zapytam czy za spoldzielcze placi sie cos czy wogole nic? bo z tego co wiem to moja kolezanka wynajmuje 2 bedroom i wiekszosc czynszu pokrywa housing benefit a ona doplaca tylko 70 funtow do tego miesiecznie.

Gość joijio
ja nie moge, to UK to faktycznie raj dla tepych idiotek. Wystarczy splodzic dziecko i juz mieszkanie za darmo:O

Gość ja przynosilam wlasne
zdesperowana - jest roznica miedzy spoldzielczym a takim z councilu - spoldzielcze to czesciowo wykupione przez ciebie a za reszte placisz czynsz i rownoczesnie splacasz kredyt. To nie jest mieszkanie dla biednych :)

Gość ja przynosilam wlasne
jesli masz 1 dzieckopowyzej 12 miesiaca zycia to 2-bedroom- takie sa zasady

to nie tylko spoldzielcze, wystarczy wynajac zwykle mieszkanie, i housing tez to pokryje w czescie ktorej uzna za odpowiednia,

Gość a jakie to mieszkania
z councillu ? kto je przydziela i na jakiej zasadzie ? bo coś mi się zdaje że w nie pierwszym wątku już ludzie mylą pojęcia (zwłaszcza nazywając mieszkaniem socjalnym coś co takowym nie jest) poza tym należy pamiętać że co inne miasto/gmina/hrabstwo warunki i zasady mogą się różnić - nie ma jednych stałych na całe UK

mieszkania z councilu przydzielane sa z reguly dla ludzi bez zadnych dochodow, samotnym matkom itp, wiem ze trzeba zapisac sie na jakas liste i czekasz,

Housin association to inna placowka niz counsil ale wiekszosc czasu obie razem wspolpracuja. obie daja mieszkania ludziom na ktore trzeba czekac i nie ma regoly ze jeden dostal w ciagu roku a ktos inny czeka 3 lata. Im mniejsze miasto tym wieksza mozliwosc dostania i szybciej. W londynie ludzie czekaja po 5 lat. i to nie prawda ze tylko daja je ludziom bez dochodow. mysle ze najlepiej jest sie przejs do najblizszego counsilu i poprostu zapytac. wiem ze na mieszkanie z counsilu jak juz przyjma ci aplikacje to trzeba zo tydzien albo dwa glosowac i wybierac mieszkanie jakie sie chce. Mozesz wybrac 3. Oni biora pod uwage warunki w jakich mieszkasz ile macie zarobkow,i jak wielka jest rodzina i wtedy zaliczaja cie do odpowiedniej grupy.

Gość prosze napiszcie mi
A jak długo trzeba czekac na takie mieszkanie?

Gość zgadzam sie, ze lepiej nie
n przeciez osa napisala powyzej

Gość osa ale housing association
nie "daje" mieszkan, przewanie sprzedaje je na zasadzie "shared ownership"-czyli wykupujesz czesc, a za czesc wciaz placisz czynsz i reszte splacasz. Owszem, domy sa tansze o 30% od cen rynkowych,ale nie sa to domu z tzw. "councilu", ktore tylko wynajmujesz a po chyba 5 latach dopiero mozesz probowac taki dom kupic

Gość osa ale housing association
i shared ownership nie daje ci mozliwosci napraw na koszt spoldzielni, natomiast council tak

nie wiem dokladnie co oni robia napisalam co wiedzialam.;) dzieki za info. wiedzialam ze kupuje sie taniej od nich ale nie wiem dokladnie co i jak.