Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciaaaaa

3 latek robi kupę w majtki

Polecane posty

Gość mamciaaaaa

Ręce mi już opadają... synek ma prawie 3 lata i wołał już nawet fajnie że chce kupkę a od pewnego czasu katastrofa, jak nie przypilnuję to w majtki zrobi. Najgorsze że w przedszkolu też mu się kilka razy zdarzyło. Straszny wstyd wysłuchiwać tego. Nie wiem jak z nim rozmawiać: prośby i groźby nie pomagają :( Jestem bezsilna. Chyba nie będę go posyłać do przedszkola póki rano kupy nie zrobi. Ile to może jeszcze trwać ta nauka robienia do wc??? juz uczę przeszło rok :(

może po prostu cały czas tłumacz że kupa powinna lądować w ubikacji a nie w majtkach. Z moim miałam ten sam przebój, ale na razie jest spokój. Bał się usiąść na muszli, bo w domu generalnie robi na nocnik, ale teraz praktycznie oswoił się z muszlą i od jakiegoś czasu nie zdarzyła się wpadka. Także tylko cierpliwość i tłumaczenie pozostaje aby pozbyć się tego problemu

Gość mamciaaaaa
Ale ja już nie mam siły, ileż można powtarzać? już karę miał: nie oglądał bajek cały dzień, teraz za każdą kupę w wc dostanie nagrodę... ja już nie mam pomysłów! A najgorszy jest ten wstyd w przedszkolu... co ja mam mówić przedszkolance... Czemu moje dziecko takie jest "trudne"...

Podobno też waliłem kloce do 3 roku, na biologii uczono mnie, że do 3 roku się robi, więc z czego robisz problem?

Gość mamciaaaaa
dzieki za pocieszenie... problem w tym że kurna czemu on nie woła że mu się chce? no przecież chyba czuje że go "ciśnie" :)

mamciaaaa podejdź do tego na spokojnie. Ja tak podeszłam, bywało że kupa u mojego w majtasach lądowała dzień w dzień w przedszkolu, ale miał zapasowe majteczki i tam przebierały, nie robiły z tym problemu, bo wiedzą, że to się zdarza i że nie ma co stresować dziecka. Takie karanie nic nie da. Tłumacz i jeszcze raz tłumacz na spokojnie bez nerwów. Może też "pokazuj" że Ty chodzisz robić kupę do łazienki na muszlę, u nas to chyba też trochę poskutkowało. Może nie jest to najprzyjemniejsze jak ma się podglądacza, ale to też dużo daję aby przekonać dziecko, że muszla nie gryzie ;)

Gość 7778787878
mojam ma 2 lata i 4 miesiace sika i kupker robi do kibelka nawet w nocy sie budzi do siuciania i tak od 6 miesiecy ,bardzo szybko jej nauka poszła ale ze starsza trwało to dłużej chyba zależy wszystko od dziecka

mamciaaaa na pewno czuję, ale może być że się boi muszli i dlatego nie woła. Mój od samego początku był uczony aby sam załatwiał swoje sprawy bez wołania ;) Ale z tego co rozmawiałam to w przedszkolu sygnalizuję że chce siusiu, ale odnośnie kupy to teraz nie wiem, bo go nie zaprowadzam, ani nie przyprowadzam, bo muszę z leżeć, ale jak na razie wpadki się nie zdarzają

Gość mamciaaaaa
Oj, on patrzy i wszyscy mu mówią że teraz idą robić kupkę do wc a nie w majtki ale on tak jakby nie umie zdążyć zawołać... we wrześniu nie było porblemu z kupą w przedszkolu bo robił zawsze po południu w domu a teraz się rozregulował i rano... jutro rano dam mu jogurt bo po tym robi i zrobi przed przedszkolem i będzie z głowy... U nas tez nie robią problemu w przedszkolu no ale bardzo przykro się słucha że znów kupę zrobił w majtki :/

Gość ostatnio przechodziląm to samo
tylko z 2 latkiem. Sikał i robiła kupę do nocnika i rozstaliśmy się z pieluchami na 3 miesiące. Po tych 3 miesiącach coś się mu stało i zaczął sikać w nocy do łóżka. Co noc wszystko do prania. Poddałam się i założyłam na noc pieluchę. Śpi w pieluszce. Na razie nie myślę o odpieluchowaniu na noc bo raz wstaje z suchą a innym razem z mokrą. Nie mam pojęcia co się stało i dlaczego tak robi bo przez 3 miesiące co noc było suchutko.

Gość taka jedna mamuska na weekend
mojej znajomej syn ma 10 lat i ciągle robi kupę w majtki. Non stop telefony ze szkoły, że ma przyjść przebrać syna. Byli w jakimś ośrodku, na terapiach z psychologiem się dowiedziała, że to wina zbytniego stresowania go jak był mały (miał 6 miesięcy jak wystawiała go na nocnik..) Nie wiem ile w tym prawdy, ale problem jest. I to bardzo śmierdzący. Jemu nawet ten smród nie przeszkadza, siedzi dalej jakby nic się nie stało.

Gość 7778787878
ja swojej tez na noc pieluszke zakladam czasem sie jej zdarzy to normalne w tym wieku.

Z moja corka tez bylo trudno. Majac 2 latka nauczyla sie robic do nocnika, po czym po jakichs 2 miesiacach znowu jej sie odwidzialo. Przez jakis czas robila kupe w majtki. Ile to razy odbieralam brudne majtki z przedszkola.... Panie myly i przebieraly ja. Stwierdzilam, ze problemem bylo to, ze bala sie muszli. W przedszkolu nie dostawala nozkami do ziemi i nie miala sie czego chwycic, zeby nie wpasc do tej muszli. A w domu zaskoczyla dopiero w lazience babci, bo siadajac na muszle, mogla sie trzymac wanny. I tak sie nam w koncu udalo. Jeszcze dodam, ze probowalam jej pomoc sadzajac ja na specjalne nakladki na ubikacje, ale to nic nie dalo, bo ona oczywiscie chciala siedziec tak jak dorosli. Wiec wydalam pieniadze na darmo.

Gość mamciaaaaa
Znów kupa w majtach w przedszkolu. Co ja mam robić? o 12tej mają obiad a o 13tej kupa w gaciach... mimo że rano robił w domu do ubikacji!!!!!! Chyba będę czekać po obiedzie i zaraz go zabierać, ale niedługo wracam do pracy i co wtedy? jestem ZAŁAMANA, nawet nie mam siły na niego patrzeć! I jeszcze mówi i pokazuje w łazience w przedszkolu że tam się kupkę robi! Pani chciała go wcześniej zaprowadzić to zapierał się nogami!

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Daj mu pieluche do przedszkola , niech mu Panie założą,zawstydzi sie i zacznie robic do kibelka.

Gość mamciaaaaa
On się raczej nie zawstydzi, on ma to gdzieś... :(

Gość mamciaaaaa
jutro znów do przedszkola, już mam dosyć :(

Gość tralalinska
A mój 3 latek nie chce robic ani siku ani kupy do nocnika/ toalety.. chodzi w pamperach. I co ja mam zrobić??

Gość po prostu masz dziecko
idiote. Wspolczuje. Obsrany 3 latek wrecz obrzydza. Bachorek kretynek ci sie trafil.

Gość taka prawda!!!!
no ale nie chce ?

Mój 2 lata 5 miesięcy. Od września do przedszkola. Od 10 rano siedział już 4 razy na sedesie i nic. I zaraz mi się zesra w majty, wręcz jestem przekonana ;/

Gość hswdfshusk;sd
a w UK 4, 5 latki chodza w pieluchach i dla nich to normalne LOL

Gość no i???
Chłopcy często maja problem z opanowaniem wc. Do września jeszcze dużo czasu ..nauczy sie :)

Gość liiiilka
Wlej mu na dupe ostro i powiedź, że jeżeli jeszcze raz zwali kupe w gacie to oddasz go do schroniska dla zwierząt.