Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domy i zima UK śmiech na sali

UK - ich domy i zaparowane cieknące okna, wilgoć w mieszkaniu

Polecane posty

Gość angielskiiiiiiiii
I takie topiki wlasnie prezentuja jacy polacy mieszkaja w UK.Chamstwo,zazdrosc i zawisc.Poprostu swietnie wlasnie dlatego nie warto sie do was na ulicy i gdziekolwiek indziej przyznawac.Kazdy narod zamieszkujacy w Anglii tylko nie buractwo takie jak wy.Mieszkacie tu 4,5,6 lat i wydaje sie wam ze pierdolone pany z was bo zescie sie ze wsi wszyscy pourywali.A majoweczka chyba mam prawo nazwac swoje dzieci jak jej sie podoba do cholery jasnej ale macie problemy

Gość xxxxxxyyy
I wlasnie z powodu takich osob jak autorka staram sie nie utrzymywac zadnych kontaktow z rodakami - na 30 moze 1, 2 sensowne osoby sie trafia, wiec lepiej wcale. Na szczescie mam znajomych , ale jakbym nie miala, to bym wolala z nikim sie nie zaprzyjazniac niz z typowym Polakiem w UK - i tak autorko jak najbardziej sie do nich zaliczasz, typowy wlasnie marzy o dorobieniu sie i potem powrocie do Polski, bo w UK zle sie czuje i nigdy tego kraju nie zrozumie, tylko Funty ma w oczach.

Gość no to teraz ja
szeregowiec ,4osobowy ,kazdy ma pokoj, wspolna salonokuchnie ( zeby nie mówic living) wilgoc straszna, posciel jest zimna i wilgotma, okladam siee goracymi butelkami. Koaloryferow malo rachunki duze. W laziennce w ogole nie ma ogrzewania,zreszta i tak trzeba otwierac non stop okno, bo para. Do tego straszne rachunki za grzanie, Domek na oo ladny, ale Pokoje malutkie, zreszta i tak nie mozna w nich mieszkac po 2 osoby, bo taki przepis ( domki dla studentow i doktorantow).Juz nie mowie o tych idiotycznie wąskich schdach, ale to mi n=akurat wizi, co innego, gdybym tam miala mieszkac na stale. Ale i tak lepsze od akdemika - lodowatej ciemnej nory za straszne pieniadze. A w instytucie trzeba siedzic w rekawiczkach i jak najcieplejszych kozakach. BNe wiem, czemu temat na macierzynskim, fakt,ze studiowanie w UK pod wzgledem mieszkniowym miodem nie jest.

Gość haha czytam ten temat
i przypomniała mi się historia mojej ciotki. Dzieci wyemigrowały do Irlandii i ściągnęły ciotkę i wujka do siebie. Po 3 tyg pobytu ciotka dzwoni do mojej babci i jej opowiada jak u nich jest i w pewnym momencie mówi "czekaj chwilę zaraz ci dam Hazbenda do telefonu" :D:D:D z takim uroczym akcentem hahaha.

Gość rarararara
Ale przeciez to nic zlego pojechac gdzies aby sie dorobic. Przestancie wjezdzac na autorke bo wlasnie prezentujecie ten poziom, o ktorym piszecie, ze inni maja i sa przez to okropni. Ja mieszkalam wiele lat na obczyznie i mam okropna opinie o tym kraju. Skoro gdzies mieszkam, pracuje, place podatki czy tez ucze sie, mam prawo miec opinie o wielu rzeczach. I nie bede ukrywac, ze to lub co innego jest do kitu bo jestem emigrantem. Gdyby Polacy mieli troche wiecej szacunku do innych Polakow byloby nam o wiele latwiej nie tylko na obczyznie, ale tez i w Polsce. Jak czytam, ze ktos pisze, ze sie wstydzi przyznac, ze jest Polakiem to sama juz nie wiem co myslec o takich ludziach...ach szkoda gadac.

Gość tez tego nie kumam
Ja rowniez z te go powodu,ze Polacy sa jacy sa w Uk nie utrzymuje z nimi kontaktu,bo to masakra jakas jest,przejechalam sie juz pare razy i powiedzialam nigdy wiecej,zazdrosc,zawisc i hipokryzja to az z niektorych wyplywa poprostu :( Co do wilgoci to niesttey tez sie z nia borykam.

Gość kidarga
Ja mam malo znajomych Polakow. Z bardzo prostej przyczyny - wiekszosc uwielbia to, przed czym zwialam z PL. Narzekanie, od rana do nocy narzekanie. Z taka luboscia wrecz - na pogode, na sasiadow, na Anglikow, na ceny, na domy..... :D:D A mozna tak fajnie sobie zyc, cieszyc sie tym co sie ma, realizowac siebie i swoje marzenia. Oj, ludzie ;-)

Gość tez tego nie kumam
kidarga tez wlasnie nie rozumiem tego narzekania :) skoro tak niektorym tu zle to po co siedza? Ja nie mowie, ze tu jest rozowo i kasza manna sama z nieba leci,ale gdy sie chce to faktycznie mozna fajnie tu zyc :) Komu zle to niech wraca do Polski i tyle :)

Gość kidrgo
Krytykanctow to taka chorba sieroca poczatkow emigracji. Najpierw sie wszystko nowe i obce wysmiewa. Potem sie przywyka i meza nazywa hazbendem, dywan karpetem, autostrade motorwejem, ubezpieczenie insiura itd itd. Faktem tez jest, ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość tez tego nie kumam
A mi pomimo tych wszelkich dziwactw wyspiarskich ;) jest tu dobrze :)

Gość kidargo
Polacy na emigracji ludzie jak inni, tyle ze my mamy troche wiecej potrzeby poklasku i lansu niz inne nacje. No moze z wyjatkiem, Grekow, Wlochow ;-) I jeszcze Chinczyka z Honk Kongu, bo Ci to wielkie snoby.

Gość to się ze mną zamieńcie!
jak wam się nie podoba za granicą, to wracajcie! kazał wam ktoś tam mieszkać? ja skakałabym z radości, gdybym mogła mieszkać w innym kraju niż Polska, nawet z niedogodnościami, a wy marudzicie!

Gość tez tego nie kumam
Kto marudzi ten marudzi ;)

Gość xxxxxxyyy
Zgadzam sie w stuprocentach z wypowiedziami powyzej - nie wyjezdzalam z Polski ze wzgledow finansowych tylko z checi zmiany, poznania swiata, bo od urodzenia (no moze przesadzam do podstawowki) mialam wrazenie, ze w moim przypadku urodzenie sie Polka to jakas dziwna pomylka losu (cos jak transseksualista tylko narodowosciowo:) ), moze UK nie byl moim pierwszym wyborem, ale musialam brac pod uwage opinie meza - no i padlo na UK (drugi typ to byla Hiszpania, ew. Dania - wciaz rozwazana:)). I stad moje niezrozumienie przecietnego Polaka w UK - wieczne narzekanie, nerwy, potrzeba lansu, patrzenie innym do kieszeni , poblazliwe patrzenie sie jak na nieudacznika , bo nie marze o mieszkaniu komunalnym i nie pobieram wszelakich zasilkow, nie uwazam Anglikow za glupich Angoli, Murzynow za czarnuchow, a wszelkich nacji wschodnich za ciapatych - ba mam wsrod nich znajomych. A autorka wlasnie taka postawa blysnela - jakim prawem ona mi wspolczuje , ze wychowuje dzieci w UK , ja jej nie wspolczuje ani nie zazdroszcze, ze ona planuje zalozyc rodzine w Polsce. Kazdy wybiera to co dla niego najlepsze, wiec czego tu wspolczuc? A ze wstydze sie czasem, ze jestem Polka to niestety tez zasluga naszych rodakow - jak mowie, skad jestem czesto pierwsze slowa jakie na to padaja to - a no, Kurwa - tak? Dlaczego tak czesto uzywacie? A nastepnie gdy przy pytaniu, czy mam duzo polskich znajomych odpowiadam nie , to tez malo kogo to dziwi - a tak bo u was wiekszosc tylko o pieniadzach i zasilkach rozmawia ? A gdy komus zdarzy sie mieszkac kolo Polakow, to jeszcze pytanie, czy my jestesmy az tak rozrywkowym narodem w Polsce, bo tylko party, party , party, kiepska muzyka, wrzaski i duzo alkoholu . No i jak tu sie nie wstydzic? Nie mowie, zdarzaja sie tez fajni, cudowni ludzie, z ktorymi mozna normalnie sie przyjaznic i nadawac na tych samych falach tylko niestety gina w tlumie zakrzyczanie przez naszych krewkich Kooorwo panow i panie:(

Gość do 111211
ten z allegro jest maly. Ja mam taki z 3 litrowym zbiornikiem-wystarcza na 3-bed house, u mnie na sredniej wielkosci mieszkanie czyni cuda :) Zerknij na ebay - mozna tanio kupic albo na strone B&Q.

Gość do 111211
moj wazy chyba 16.5 kg,ale jest na kolkach wiec mozna go wygodnie przemiescic. Model AMCOR TC-100 - starszy model,w B&Q kosztowal 108 funtow, w tym momencie mozna go kupic na ebay tylko (koszt do 40 funtow), nie ma regulacji wilgotnosci powietrza ale robi dobra robote i jest niezniszczalny :)

potrzebuje zbiornik do osuszania pokoju 12m2, bo w reszcie mieszkania nie ma wilgoci (tylko ten jeden pokój narożny taki pechowy). a te większe osuszacze zajmują sporo miejsca. dziękuję za merytoryczną odpowiedź w morzu wypowiedzi nie na temat :P

Gość a ja mieszkalam w Paryzu
do 11211. Jesli w domu masz wilgotnosc okolo 70% (wilgotno jak byk) to ten deshumidyfikator jest bardzo slaby. Wydajnosc 250 ml na dzien? To z to nic. Kup porzadny, z wydajnoscia 10 litrow na dzien, i sie zdziwisz, jak ci sie szybko bedzie woda zbierac. Pojemnosc 500 ml, to tez smieszna, co najmniej 2 litry. Bo problem tez w tym, ze zostawiasz go wlaczonego, idziesz na caly dzien z domu, on zbiera szybciutko te 2 litry wody i na tym automatycznie sie zatrzymuje. Wiec lepiej taki z duzym zbiornikiem, by ci przez caly dzien pieknie suszyl, by wieczorem mogles wrocic do przyjemnego mieszkania.

do 11211 - ja zbieralam te wielkie litry wody w mieszkaniu jednopokojowym o calkowitej powierzchni 20m2.

Gość kijevna
mnie irytuje tylko często spotykana postawa typu 'ci głupi Angole źle budują, mają rury na zewnątrz i jakieś dziwne okna' itede. bez wniknięcia co z czego i dlaczego - bo fakt, że jest trochę rozwiązań nienajszczęśliwszych, ale przeważnie z czegoś wynikających.

Gość xxxxxxyyy
do a ja mieszkam w Paryzu - a jak duze jest to urzadzonko do zbierania wilgoci?

Gość tez tego nie kumam
Mieszkam tu juz 10 lat i sie do wszystkiego przyzwyczailam,to ze jest inaczej niz w Polsce nie znaczy wcale ze jest gorzej :) Tak samo jesli chodzi o opieke medyczna,jest inna niz w Pl ale wcale nie jest gorsza.

No nie wiem, sa rozne modele, moj akurat byl na kolkach i mial rozmiary podobne do przecietnego bloku glownego komputera stacjonarnego. Tyle ze zeby ladnie dzialal, nie nalezy go wciskac gdzies w kat. Jak wychodzilam do pracy, wyciagalam go na srodek pokoju.

Gość xxxxxxyyy
Czyli w sumie stosunkowo niewielkie:) a jak to wyglada od strony bezpieczenstwa? Czu jest to cos co mozna spokojnie postawic na srodku pokoju przy 1,5 rocznym dziecku, czy raczej grozi to wylaniem wody i porazeniem pradem - pytam, gdyz nam by cos takiego tez sie przydalo - nie mamy wiekszych problemow z wilgocia i zaparowanymi oknami, ale po co miec tylko dobrze skoro mozna miec lepiej:)

Tego nie rozumiem-Jesli ktos przyjechal tutaj tylko po to zeby sie dorobic i ma taka szanse..Powinien dziekowac za to..A nie wkolko narzekac,ze a to Angole nie mili,a to mokro w domu..Przepraszam ale mnie to drazni. Czy fajnie by bylo spotkac w Polsce Anglika ktory by sie "dorabial" bral jakies dodatki (jak wielu emigrantow w Uk) i ciagle narzekal ? Raczej nie fajnie by sie tego sluchalo... Moja zdanie jest takie.Jesli sie komus nie podoba.Droga wolna. Pozdrawiam.

Gość danio2125
ja mam rowniez wilgoc w domu szyby codziennie mam mokre i na suficie w pokojach na pietrze skrapla mi sie woda i troche grzyba mi sie zrobilo. mam pytanie czy ten deshumidyfikator napewno pomaga i gdzie mozna go kupic. Dziekuje

Gość majoweczka,tak tak
majowdczka-nie wymadrzaj sie.kiedys pisalas,jak to ci przeszkadzaja turki itd. droga wolna-wypad do POLSKI.tam co najwyzej w W-wawie koreancow na targu spotkasz