Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ence pence ja

plastry evra i strach....

Polecane posty

Gość Ence pence ja

po raz p[ierwszy stosuje hormonalna antykoncepcje, wczesniej tylko gumki+ globulki. Nie wiem, jakos nie moge sie przekonac do czego czego dzialania nie widze. Mój chlopak nalega na seks bez prezerwatywy, twierdzac, ze po to wlasnie są plastry,żeby robic to bez gumy, natomiast ja nie potrafie sie na to zdecydowac, poniewaz strasznie sie boje, ze to nie zadziala i ze za chwile bede chodzic z brzuchem. W zwiazku z czym obecnie stosujemy plastry i gumki. Moze ktos ma jakis sensowny argument i mi przemówi do rozumie? Czy naprawde jest czego sie bac? I w ogole jak to jest kochac sie bez gumki? A jak konczy w srodku? jakt to jest? co sie czuje? to jakas roznica? Nigdy w zyciu tego nie doswiadczyłam.

Gość a moze aaaaa
moze lepiej pigulki niz plasty bedziesz czuc sie bardziej pewna, bo sie nie odklejaja i sa czym sbardziej namacalnym niz plastry...szczerze to przy nich tez sie balam i stosowalam jeszcze inna antykoncepcje a przy tabsach nie

Gość jak to bez gumki?
powiem ci, spróbuj raz, a nie będziesz chciała już z gumką

Gość jak to bez gumki?
różnica jest taka z gumką czy bez jakbyś smak czekoladki chciała poczuć przez sreberko/opakowanie. Ja używałam pigułek 4 lata- nie zaszłam w ciążę, kochaliśmy się i bez gumki i z kończeniem w środku :)

nie masz sie co bać. Ja stosowałam plastry rzez prawie 2 lata. Fakt są droższe niż pigułka bo około 70 zł, ale nie musisz pamiętać o braniu o tej samej porze. Naklejasz tylko raz w tygodniu i masz spokój. Nie tyjesz jak przy pigułkach

Gość Mauuu
Ja co prawda stosowałam pigułki,ale działają na podobnej zasadzie. Też bardzo się bałam zaufać samym hormonom,ale jedna położna powiedziałam mi że stosowanie pigułek i prezerwatyw to jak smarowanie masła margaryną:) Nie masz czego sie bać,jeżeli będziesz stosować sie do zaleceń ich stosowania to będzie dobrze. Odbierasz sobie i partnerowi wiele przyjemności stosując prezerwatywy.