Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniekfff.

j.niemiecki - prośba o przetłumaczenie

Polecane posty

Gość maniekfff.

Bardzo proszę aby ktoś znający perfekcyjnie j.niemiecki przetłumaczył mi ten tekst na ten właśnie język (w miarę prostymi słowami). Jest to opis zdjęcia z moją rodziną. Jestem Karolina a to jest moja rodzina. Zdjęcie było zrobione po pierwszej komunii św. mojego kuzyna Krzyśka. Krzysiek stoi na środku zdjęcia. Ma na sobie czarny garnitur i białą koszulę, nosi okulary. Jest bardzo szczęśliwy, ponieważ dostał dużo prezentów. Najbardziej spodobał mu się rower górski, ponieważ bardzo lubi jeździć na rowerze. Po jego prawej stronie stoi jego kuzynka natalia. Jest od niego 2 lata młodsza, ale bardzo się lubią. Często się spotykają i bawią razem. Natalia pięknie maluje. Chodzi nawet do szkoły plastycznej. Ja stoję po lewej stronie. Mam na sobie niebieską sukienkę i też noszę okulary. Przed komunią krzyśka byłam u fryzjera dlatego mam krótkie włosy. Niestety nie mam rodzeństwa. Za mną stoi moja mama, alicja. Ma na sobie nową białą bluzkę i jest uśmiechnięta. Moja mama jest przedszkolanką, ponieważ kocha małe dzieci. Mojego taty nie ma na zdjęciu, ponieważ moi rodzice są rozwiedzeni i nie pamiętam mojego taty. Z przodu stoi mały dominik, brat natalii. Jest bardzo niegrzeczny i zwariowany. Ma dopiero 5 lat. Za Natalia stoi moja ciocia Jola. Jola jest mamą krzyśka i siostra mojej mamy. Moja ciocia pracuje w bibliotece, bo lubi książki. Po prawej stronie, obok cioci Joli stoi moja babcia Gienia. Moja babcia jest wspaniała, zawsze ma dla mnie czas i często rozmawiamy. Mieszkam razem z mamą i babcią. Obok cioci Joli, po lewej stronie stoi druga babcia Krzyśka - aneta a za moją ciocią są rodzice Natalii i Dominika - Robert i Ela. Ich niestety nie znam, bo często wyjeżdżają za granicę.

Gość maniekfff.
up

Gość maniekfff.
up

czemu maamy za Ciebie robić prace domowe hmm? Może spróbuj tak jak umiesz, napisz tutaj a ja poprawię? :)

Gość Pomożemy
Przegięłaś z ilością textu, nikt nie będzie tracił dnia na te wypociny, za dużo tego!!!!!!!!

Gość nkjnkj
przestan podbijac, bo zaden frajer nie odwali za ciebie roboty🖐️

Jest niedziela :O Nikt nie będzie marnował swojego wypoczynku, żeby odrabiać za ciebie lekcje. Oferuję poprawę i wyjaśnienie przyczyn popełnionych błędów, jak koleżanka wyżej.

Gość kancik pizdki
nikt ci tego nie przetłumaczy z tego ludzie kasę mają. kretinooo

Gość kancik pizdki
napisz sama i wrzuć tu a potem inteligentki będą się żreć i wyzywać :P która ma racje a która jest głupia i niewykształcona :P

Gość maniekfff.
ok to napisałm to co umiem:) Proszę o poprawienie błędów i uzupełnien ie tego czego nie wiedziałam:) Ich bin Karolina und das ist meine familie. Das foto ..... von meinem cousin, krzysiek. Krzysiek steht in der mitte. Er hat schwarz Anzug und weisse Hemd, ....... Er ist sehr glucklich, weil bekommt er viele Prasent. ........., weil magt sehr rad fahren. Neben meinen cousin rechts steht seiene cousine natalia. Sie ist 2jahre ....... , aber sie mogen sehr. Sie besuht oft krzysiek und spielen zusammen. Natalia malt schon. Sie geht in die plastische schule. Ich stehe links. Ich habe blau kleid und .... Ich habe kurze haare, weil bin ich in Friseur gewesen. Leider habe ich kaine Geschwister. Hinter mir steht meine mutter alicja. Sie hat neue weisse blouse und sie ist lacheln. Meines vater nicht ist in dem foto, because meine eltern sind geschieden. Meine mutter ist Kindergrtnerin, wiel liebt sie kleine kindern. Ich gedankt nicht mein vater. Vorn in der mitte steht Dominik, Natalias bruder. Er ist sehr ungezogen und ....... Er ist 5 jahre alt erst. Hinter natalia steh meine tante, jolanta. Sie ist die mutter von krzysiek und sister von meine mutter. Sie ist Witwe. Meine tante arbeit in Bibliothek, wiel magt sie buchen. Rechts, neben Jola steht meine oma gienia. Sie ist 70 jahre alt, aber ist ganz fit. Meine oma ist super, ....... Ich wohne zusamen mit meine mutter und meine oma. Neben Jola links steht zweite oma von krzysiek. Hinten Jola stehen eltern von natalia i dominik - robert und ela. Leider nich kennen ihre, wiel sie ofen fahren.....

Gość maniekfff.
pomoze ktos?

Gość maniekfff.
tak w LO. I mam zdjęcie swojej rodziny i muszę o niej opowiedzieć...;/

Gość maniekfff.
ok dziękuję:)

Gość niezalogowana furgonetka
mysia69 mam pytanie?? wiesz moze jak się mówi po neimicku narzędzia systemowe.?? moze ktoś wie??? moze ktoś ma niemiecki system?

Ich bin Karolina und das ist meine familie. Ich bin (heisse) Karolina und das ist meine Familie. - pamiętaj o dużych literach. Das foto ..... von meinem cousin, krzysiek. Dieses Foto wurde nach der Heiligen Kommunion meines Cousins Krzysiek gemacht. Krzysiek steht in der mitte. Der steht in der mitte des Fotos. - żeby nie bylo powtórzeń :) Er hat schwarz Anzug und weisse Hemd. Krzysiek hat einen schwarzen Anzug mit weissem Hemd an und tragt (a umlaut) eine Brille ....... Er ist sehr glucklich, weil bekommt er viele Prasent. Mein Cousin ist sehr glucklich (umlaut), weil er viele Geschenke bekommen hat. - po "weil" czasownik przenosisz zawsze na koniec zdania. ........., weil magt sehr rad fahren. Am meisten gefallt (umlaut) ihm der Fahhrad, weil er radfahren mag. Neben meinen cousin rechts steht seiene cousine natalia. Rechts vom Cousin steht seine (unsere?) Cousine Natalia. Sie ist 2jahre ....... , aber sie mogen sehr. Sie ist zwei jahre junger als er aber sie mogen sich trotzdem sehr. Sie besuht oft krzysiek und spielen zusammen. Natalia besucht Krzysiek oft und dann spielen sie gerne zusammen. Natalia malt schon. to zdanie bym zupelnie inaczej napisala - polączając z tym pod spodem: Die kleine hat ein plastisches Talent, deswegen geht sie in eine plastische Schule. Sie geht in die plastische schule. jak wyżej. Ich stehe links. Ich habe blau kleid und .... Ich habe kurze haare, weil bin ich in Friseur gewesen. Leider habe ich kaine Geschwister. Ich stehe links auf dem Bild und habe ein blaues Kleid an. Ich trage auch eine Brille. Ich war beim Friseur (albo ich bin gewesen) und deshalb habe ich einen kurzen Haarschnitt. Ich habe leider keine Geschwister. Hinter mir steht meine mutter alicja. Sie hat neue weisse blouse und sie ist lacheln. Hinter mir steht meine Mutter Alicja. Sie hat eine neue weisse blouse an und lachelt (a umlaut) Meines vater nicht ist in dem foto, because meine eltern sind geschieden. Mein Vater ist nicht auf dem Foto zu sehen, weil meine Eltern geschieden sind - znów czasownik po weil :) to zdanie proponuję dać po wszystkich zdaniach na temat matki, nie mieszać. Meine mutter ist Kindergrtnerin, wiel liebt sie kleine kindern. Meine Mutter arbeitet als Betreuerin im Kindergarten, weil sie kleine Kinder lieb hat. - weil :D no i w niemieckim masz tak, że jak kogoś kochasz to piszesz ich liebe Dich ale tak się mówi do partnera czy rodzica. Do przyjaciól albo jak chcesz powiedzieć, że kochasz male dzieci to mówisz Ich habe kleine Kinder lieb. Ich gedankt nicht mein vater. Ich erinnere mich an meinen Vater nicht mehr. Vorn in der mitte steht Dominik, Natalias bruder. Er ist sehr ungezogen und ....... Er ist 5 jahre alt erst. Vorne in der Mitte steht Natalias Bruder, Dominik. Er ist sehr unerzogen und verruckt (umlaut) Dominik ist erst 5 Jahre alt. Hinter natalia steh meine tante, jolanta. Sie ist die mutter von krzysiek und sister von meine mutter. Sie ist Witwe. Meine tante arbeit in Bibliothek, wiel magt sie buchen. Hinter Natalia steht meine Tante Jolanta. Das ist die Mutter von Krzysiek und ist Schwester von meiner Mutter. Sie ist eine Witwe und arbeitet in einer Bibliothek, weil sie Bucher (umlaut) mag. Rechts, neben Jola steht meine oma gienia. Sie ist 70 jahre alt, aber ist ganz fit. Meine oma ist super Rechts, neben meiner Tante steht meine Oma Gienia. Sie ist schon 70 Jahre alt, ist jedoch noch ganz fit. Ich finde sie echt super, sie ist immer fur mich da, wir reden oft miteinander. , ....... Ich wohne zusamen mit meine mutter und meine oma. Ich wohne zusammen mit meiner Mutter un meiner Oma. Neben Jola links steht zweite oma von krzysiek. Hinten Jola stehen eltern von natalia i dominik - robert und ela. Leider nich kennen ihre, wiel sie ofen fahren..... Links von Tante Jola steht die Oma von Krzysiek. Hinter Jola stehen Eltern von Natalia und Dominik - Robert und Ela. Leider kennen wir uns nicht so gut, weil sie oft ins Ausland fahhren. jak się gdzieś przejęzyczylam to poprawcie. Tekst jest dobrze gramatycznie jakby co nie studiowalam niemieckiego w Polsce się go nie uczylam mieszkam za granicą 10 lat :)

Gość maniekfff.
Dziękuję bardzo!!!

niezalogowana furgonetka jeśli chodzi Ci o te narzędzia które są w windowsie w START to jest po prostu Systemprogramme napisane.

aha, nie wiem własnie bo ja tłumacze coś dla swoej firmy i nei wiem w jakim sensie to jestm raczej chyba jako narzedzie, ale ok, chyba tak napiszę

Der steht in der Mitte (WIELKA LITERA) des Fotos. Am meisten gefallt (umlaut) ihm der Fahrrad (JEDNO H, DWA R), weil er radfahren mag. Sie ist zwei Jahre (WIELKA LITERA) junger (PRZEGŁOS NAD U) als er aber sie mogen (PRZEGŁOS NAD O) sich trotzdem sehr. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PLASTISCHE SCHULE I PLASTISCHES TALENT!!! Sie hat eine neue weisse BLUSE an und lachelt (a umlaut) Hinter Natalia steht meine Tante Jolanta. Das ist die Mutter von Krzysiek und ist Schwester von meiner Mutter. Sie ist eine Witwe (SKĄD TO WYTRZASNĘŁAŚ? :D ) und arbeitet in einer Bibliothek, weil sie Bucher (umlaut) mag. Ich finde sie echt super, sie ist immer fur (PRZEGŁOS NAD U) mich da, wir reden oft miteinander. Ich wohne zusammen mit meiner Mutter unD meiner Oma. RECHTS (miało być po prawej) von Tante Jola steht die ZWEITE (druga!) Oma von Krzysiek, ANETA (imię pominięte). Hinter Jola stehen Eltern von Natalia und Dominik - Robert und Ela. Leider kennen wir uns nicht so gut, weil sie oft ins Ausland FAHREN (jedno h).

a ktoś mi w tym pomoże??? już nie mam pmysłu an to zdanie?? "Współpracujemy z zespołem osób specjalizujących się w serwisie, naprawie i uruchamianiu wszelkiego rodzaju maszyn" nie wiem np jak jest Uruchaminie/

Dodam swoje 3 grosze dziękuje :) kurcze nie wiem skąd mi się wzięlo fahhrad :D:D:D niechcący :P sorry za te literówki - ostrzegalam :D a co z Witwe nie tak? może być Plastisches Gestalten in der Schule naprzyklad co do talentu to już slyszalam w tv niemieckiej kiedyś bylo Hochbegabte Kinder w 24Reportage i tam mówili doslownie Der Junge hat ein plastisches Talent niech napisze Natalia ist hochbegabt, deswegen malt sie schone (umlaut) Bilder (albo zeichnet)

Z tą Witwe patrzyłam na tekst po polsku, tam nie ma słowa o żadnej wdowie. Dopiero w tłumaczeniu autorki się pojawiła, widocznie dodała tę informację podczas tłumaczenia ;)

o mysie69 ktos poprawil i nerwy ja wziely tak to jest jak czlowiek do bledu sie nie potrafi przyznac:)

i zgadzam sie z osoba powyzej gdzie jest mowa o wdowie, brak umiejetnosci czytania tekstu ze zrozumieniem