Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27 tydzien

twardy brzuszek :(

Polecane posty

Gość 27 tydzien

Czesc dziewczyny, pisze bo sie martwie. Dzisiaj w nocy jak sie obudzilam oklo 1 i dotknelam brzuszka to byl normlanie twardy jak skala. Maluch sie normlanie ruszal i w nocy i rano i wogole caily dzien jak gdyby nigdy nic, ale ja sie przestraszylam ze to jakies skurcze macicy czy przodujaca macica? Sama nie wiem czy dzwonic do poloznej czy obserwowac? Ktoras tak miala? Zaznaczam ze gdyby maluch sie nie ruszal nagle czy cos to dawno bym byla na pogotowiu ale ze wszysto teoretycznie normlanie, zadnych uplawow czy cos, to nie wiem czy panikowac czy nie ;)

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
oj boże macica ci się naprezyła to normalne...

Gość 27 tydzien
dzieki :) wlasnie przeczytalam o tych skurczach i w sumie pasuje. nie chcialam panikowac bez sensu ;)

jest ok,ja pierwszy taki skurcz miałam już w 13 tygodniu,potem od 20 rozkręciło się na dobre,miałam ich sporo od 26 tygodnia gdy główka synka znalazła się w baltonie,nie chcieli mnie wypuścić ze szpitali bo obawiali się wcześniaka,a urodziłam równo w 40tygodniu :) autorko jeśli skurczy nie ma za wiele i gdy nie są dość długie,gdy odpoczynek-np.leżenie na boku pomaga to nie ma się co martwić :) ja zauważyłam,że leżenie na boku sprawiało popuszczanie skurczu a na plecach skurcz się utrzymywał dłużej

Gość 27 tydzien
saleminkaa8 - dzieki bardzo za odp. Mam komorke do poloznej i jak cos mi sie bedzie wydawalo albo cos mi sie ubzdura to mam odrazu dzwonic ;) ale jakbym miala za kazdym razem dzwonic jak mi sie cos wydaje to moglaby miec mnie dosc po 2 dniach ;) To bylo tak po raz pierwszy a calkiem niedawno mama mi opowiadal ze jak byla w ciazy z siostra to wlasnie miala taki twardy brzuch a ona wlasnie miala przodujaca macice i lezala non stop. To wiadomo - przestraszylam sie. Ale juz sie w ciagu dnia to nie powtorzylo i ok, synus sie normalnie rusza wiec spoko :) Co oznacza z glowka byla w baltonie? nie moge nigdzie na necie znalezc :/ Sorki jak to glupie pytanie ;)