Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia333555

Plamy od długopisu na wypoczynku z ekoskóry!!! POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość Misia333555

Błagam pomóżcie!!! Mój 2letni synek pomazał mi calą kanape z beżowej ekoskóry dlugopisem, podkreślam pomazał mi ją prawie całą to nie jest kilka kresek. Czy da się coś z tym zrobić? Czym można się pozbyć takich plam. Stosowałam już wiele sposobów, chyba już wszystkie: - sok z cytryny ze spirytusem -dezedorant -pasta do zębów -zmywacz do paznokci -lakier do włosów -denaturat -mleko z solą -rozpuszczalnik Nic nie pomaga POMOCY!!!!

Gość kasiarr
Należy wziąć taśmę z krepy (taką jak przy oklejaniu malowanych powierzchni), i nakleić ją na kreski (przedtem wypróbować na niewidocznym miejscu). Ostrożnie zdjąć taśmę. Jeśli na taśmie pozostają niebieskie ślady, należy kontynuować wywabianie długopisu z użyciem świeżej taśmy tak długo, aż przebarwienia przestaną się pojawiać. W ten sposób usuwa się nadmiar atramentu, nie powodując powiększenia uszkodzenia.

Gość kasiarr
Ekoskorka to taka lepsza derma, albo skaj, w kazdym razie sztuczne, mozna sprobowac wyczyscic to bardzo delikatnie takim super srodkiem ktory kiedys mial nazwe sanolux, mysle ze to jest jeszcze dostepne, ja mam kilka pudelek z poprzedniej epoki i od czau do czasu uzywam to do obicie na drzwi z dermy, leciuko przecieram szmatka i schodza rozne przebarwienia a przy tym sie nie rysuje i nie traci koloru

Gość alexandra24
Prosze o pomoc !! Dzisiaj zrobiłam pranie ( białe) i na nowej białej koszulce pojawiły mi się beżowe/jasnobrązowe plamy... Wiecie czym to usunąć ? Dodam ze bluzka ma na przodzie nadruk z takiej jakby folii.. Boje sie użyć wybielacza żeby nadruk nie zszedł.. CZekam na wasze sprawdzone rady :)

Gość o rany-następna...
hehe :D mój półtora roczny synek też popisał całą kremową sofę z ekoskóry... to znaczy nie całą- obrysował tatę jak tamten smacznie spał a ja zmywałam naczynia... też wypróbowałam tysiąc sposobów i nic nie działa. z czasem ślady się trochę zatarły a ja w nagrodę postawiłam tę sofę w pokoju syna- jak sobie chłopak umalował to niech sobie taką ma :P

Gość zilanka
Ja mam białe obicie z ekoskóry, córka ostatnio odrysowywała swoją dłoń na krtece, ale jej się wyjechało na obicie, próbowałam mleczkiem cif i innymi środkami czyszczącymi, nie pomogło. Teraz wzięłam zwykły różowy zmywacz do paznokci, taki najtańszy i Nie Ma Śladu po długopisie! Nalałam troszkę na płatek kosmetyczny i delikatnie pocierałam. Na szczęście u mnie Pomogło!

Gość posiadaczka krzeseł z eco
Ja plamy z długopisu na swoich beżowych krzesłach usunęłam Vanishem i to bez żadnych uszkodzeń czy odbarwień eco skóry.

Gość gość
A ja zastanawiam się jak usunąć plamy z długopisu na pościeli :( Próbowałam już chyba wszystkiego.

Gość gość
Nie każdy zmywacz do paznokci radzi sobie z tuszem,ale udało mi się z takim z biedrony. Lekko rozjaśnia miejsce dookola,ale lepsze to niż te ślady długopisu na moim każdym krzesle.

Gość gość
Ku....jak mozna na kanape mowic Wypoczynek??? No jak??? ;) Moja Ciotka ma jeszcze pokoj, ktory sie nazywa "Wypoczynek" ;) no hallo? Jak tak mozna??? ;)

Gość gość
@Gosc - "Wypoczynek", to taki skrot od: "komplet wypoczynkowy", jak nazywano za "komuny" i byc moze teraz, (nie mieszkam w RP), zestaw mebli skladajacy sie z dwoch foteli i wersalki. Uwazam skrot "wypoczynek" za calkiem zrozumialy i absolutnie adekwatny w poscie:).

Gość gość
No ok ja tez nie mieszkam w PL ale oboje z mezem mamy z tego niezla polewe ;)

Gość Antonina77
U mnie przy niedużych zabrudzeniach na fotelach z ekoskóry doskonale sprawdza się zmywacz do paznokci i lakier do włosów. Przy cięższych plamach polecam Isokor https://efektlotosu.pl/isokor-cleaner-100ml-p-11.html , wydajny i nie trzeba trzeć. schodzi od razu, tylko trzeba na chwilę zostawić środek. Jako mama z brakiem czasu polecam.

Gość gość
Pomógł bardzo zmywacz do paznokci. Niemal całkowicie zniknęło, Namoczyłam patyczek do uszu i bardzo delikatnie pocierałam po kreskach od długopisu. Dość długo, ale skutecznie.

Gość gość
Jak mozna używac wogole nazwy EKO SKORA? Ludzie co wasz pogięło? Toż to zwykła skaja!

Gość Asia gość
Znalazłem że można gumką taka szkolną ale dopiero spróbuję

Gość gość
Właśnie przed chwilą usunęłam plamę po długopisie z jasnego skaju przy pomocy zmywacza do paznokci.Polecam.

Gość CUDOTWÓRCA

Wacik kosmetyczny nasączony acetonem technicznym i ścieramy. Jak Wacik się zabrudzi to bierzemy następny i tak aż do skutku. Nie trzeć za mocno i nie przesadzać z acetonem bo zniszczy się powierzchnię ekoskóry. Na koniec zmyć na mokro z powierzchni ekoskóry nadmiar acetonu. Z białej ekoskóry zmyłem tusz w ten sposób bez problemu. Powodzenia. 

Gość mała mi

mi nie udało się niczym zmyć długopisu z ekoskóry, więc kupiłam farbę w sprayu w kolorze fotela dedykowaną do skóry, bo nie mogłam na to patrzeć.