Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karusiaaaaaaaaaaaa!

kochany kot i problemy

Polecane posty

Gość karusiaaaaaaaaaaaa!

opowiem wam w skrocie moja historie i prosze o porady... na poczatku wrzesnie bylam na oczyszczaniu twarzy i po tym pojawily mi sie problemy na brodzie ciagle mi co swyskakiwalo... dodam ze wlasnie od wrzesnie mam w domu kotka wszystkie problemy ze skora przypisywalam kosmetyczne , ze to jej sprawka ze mnie czyms zarazila, bylam nawet u dermatolozki i przepisala mi antybiotyk ktory nic nie pomagal... jakies połtora tyg temu postanowilam sprawdzic czy jak nie beda przytulac kotka do twarzy to mi poprawi.... i sie poprawilo, nie mialam prawie nic, a teraz po weekendzie gdy znow go przytulalam ponowanie pojawilo mi sie pare krost na brodzie i okolicach zuchwy.. czy to moze byc od kota? jak uważacie?

Gość master of puppets
no chyba sama odpowiedziałaś sobie na pytanie... Skoro jak go nie przytulałaś nic Ci nie było, wysoce prawdopodobnym jest, że to od kota.. A tak na marginesie- przytulasz kota do twarzy?

Gość izka.87
raczej tak i niedawaj się lizać po buzi,ja w sumie tez miałam koty ale mi nic nie wychodziło masz jakies uczulenie

Gość wmawiasz sobie bzdury
pryszcze od kota ? lepiej zastanów się czy nie spodziewasz się miesiączki albo jak się odżywiałaś ostatnio ? czy nie jesz zbyt dużo słodyczy, czekolady, żółtego sera, wędlin ? taaa najlepiej zwalić winę na "alergię na kota" tylko co zrobisz jak wyrzucisz tego biednego zwierzaka na mróz a pryszcze nadal będą wychodzić ? alergia na ślinę kota nie objawia się pryszczami ale wysiękiem z nosa, kichaniem i ewentualnie pokrzywką na twarzy....

i wiem co piszę bo mój kuzyn był uczulony

może raczej zaczełaś używać jakiegoś zbyt tłustego kremu, albo masz nowy podkład czy puder.... czasem przeterminowane kosmetyki czy niemyte pędzle do pudru dają taki wysyp pryszczy zmywasz makijaż zanim kładziesz się spać ?

krosty na brodzie i w okolocach żuchwy są typowe w problemach hormonalnych, dziwne że dermatolog tego nie zasugerowała

hey ja tez mam kotke i niestety jak ja podrapie za uszkiem czy tez poszmeram po brzyszku a potem np dotkne sie po twarzy to tez mi cos wychodzi, albo uczulenie no albo porostu syfy.Dlatego pokazdej zabawie z kicia myję rece. Niestety przytulac sie z nie moge:(

Gość master of puppets
ale ona nic nie napisała o tym, że go wyrzuci na dwór jeśli to od przytulania. W sumie osoba wyżej ma rację- może to zwykłe wypryski przedokresowe? Masz to cyklicznie? Mojej koleżance też wyskakują na brodzie przed okresem

Gość karusiaaaaaaaaaaaa!
kotka nie oddam nigdy bo go kocham jak wlasnie dziecko!!!!! pytam was bonie wiem sama czy to moze byc przyczyna, czy poprawa ktora zaistaniala byla od antybiotyku czy tym ze nie ograniczalam okazywaniu mojej koci milosci ;-)

Gość karusiaaaaaaaaaaaaa
i jak mi wychodza te krosty to czuje ze mnie swedza...