Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciekajcie baba za kerownicą!

nie potrafię jeździć zimą

Polecane posty

nie potrafię jeździć w śniegu, ba, ja normalnie cofać nie umiem. Mam prawko niecały rok - czy jest nadzieje, że coś się zmieni na lepsze, czy tłukiem pozostanę??

Gość tłukiem sie urodziłaś
tłukiem umrzesz :)

dzięki za pocieszenie :P - też tak uważam w kwestii trzymania kierownicy w rękach :o

Gość Kierowca zawodowy ..
Nie jestes tlukiem , poprostu zapisz sie na jazdy doksztalcajace . Niech instruktor pojezdzi z Toba , a do tego czasu nie wchodz do auta , no chyba ze chcesz komus zrujnowac lub odebrac zycie.

Gość wafelek bociankowy
ale chyna kutasa w rękach umiesz trzymać ?

Gość Nor-bert.
to tylko kwestia czasu nabierzesz rutyny i wprawy musisz jezdzic wolno

muszę dojeżdżać do pracy. Jeżdżę rozważnie, nie szarżuję, nie wlokę się też tamując ruch ;) Ale ten wsteczny :o no i jak mi koła w śniegu buksują albo dupa lata panikuję i chcę uciekać :( Mam po prostu swiadomość tego czego nie umiem a nie udaję chojraka jak co niektórzy a potem na drzewie kończą :(

wafelek - umiem :P mądry się znalazł :o

Gość e tam baba
Jak nie będziesz próbować, to się nie nauczysz :) Ja w pierwszym roku po dostaniu prawka robiłam w śniegu takie cuda, że żałuję, że mnie nie filmowali. Ale się nie zrażałam. Teraz żadna pogoda mnie nie odstrasza od jazdy i radzę sobie naprawdę dobrze. Po prostu nie ma się czego wstydzić, tylko uprzeć się, wykorzystywać okazję i zdobywać nowe doświadczenia ;)

mnie siódme poty oblewają i od razu poczucie winy i własnej głupoty/niezdarności/matolstwa/jak zwał tak zwał,.. zalewa..

Ja się bałam bo to w sumie peirwsza zima z autem własnym.. Ale rok temu pamietam jak jechalam z moja szwagierka-blondynką:D ktora jechała po sniegu jak po lodzie :D juz nigdy nei wsiadlam z nią do auta :o Ale powiem szczerze ze dużo jezdzilam z moom facetem i obserwowalam go.. i ostatnio spadł śnieg i miałam jechać załatwić pewną sprawe i nie mialam problemu z jazdą. Ostrożnie.. na jedynce jezdzic jak najmniej.. jak się rusza to mniej gazu by nie boksowalo no i p[owoli wchodzić w zakręty i wspomagać się ręcznym zeby nie pojechać prostu zamiast w prawo.. Daje rade:) sama jestem w szoku :D Może weź kogos zaufanego ze sobą w podróż no i Ci da kilka wskazówek

Gość przemądrzalska
Musisz zwyczajnie sie przyzwyczaić. Zimowe warunki są po prostu trudniejsze, ma sie mniejsza kontrolę nad autem i tak po prostu jest, trzeba brać na to poprawke - mniejsza prędkość, większe odstępy. Wazne jest, żeby miec opony zimowe i żeby one nie były zdarte do cna, tylko zeby bieżnik był w porzadku. Jak bedziesz jechać ostroznie, nie bedziesz sie pchac tam, gdzie jest mało miejsca, to bedzie wszystko ok.

Gość ja mam prawko od miesiąca
i też się bałam jak cholera. aaale dzisiaj dałam radę :D po prostu wolno wszystko wykonuję, zachowuję większe odstępy od samochodów, powolutku ruszam z 2, na zakręcie broń boże noga na sprzęgle. no i wychodzę z domu 6:45 gdy mam na 8 do pracy, bo trochę czasu zajmuje odkopanie auta i nie spieszę się do roboty, wolę dojechać cało.

dzięki za porady :):):) Ja jeździłam już zimą, ale nie sama, nie własnym autem. Zdawałam prawko w śniegu :) Nie boję się samej jazdy, ale manewrów przy podjazdach, parkowaniu, męczęnia się w wysokim śniegu na parkingu..