Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem1111

czy to ruchy czy skurcze

Polecane posty

Gość już sama nie wiem1111

Dziewczyny już sama nie wiem co mam myśleć. Jestem w 22tc i czuję jak przykład rękę do brzucha, czasem też jak siedzę jakby mnie od środka dotknęło, lekko wypchało jakby powietrze. Zdarza się to w różnych częściach brzucha, czasem kilka serii czasem nic. Myśłalłm, że to ruchy dzidzi, ale czytałam też o skurczach macicy.

ja jestem w 23 tc i też mi się tak robiło. myślałam ze to dzidziuś sie rozpycha ale to było tzw. stawianie sie brzucha. szyjka zaczeła mi się skracać i leże plackiem od tygodnia.

Hmm..to skonczylo ci sie gorzej niz mi :( Przykro mi bardzo :( ale nie martw sie myszka2028 bedzie ok. Musi byc. Ja napisalam o tych skurczach niegroznych albo maluchu bo mi sie walsnie brzuch na chwile nocami robil jak skala, nie bolalo to ani nic, maluch sie dalej ruszal i wszystko ok. Tez sie balam ze mi sie macica stawia.Okazalo sie ze to wlasnie te skurcze braxtona - wiec zupelnie niegrozne. Polozna mi mowila ze zalezy jak to czesto sie robi - bo jak nawet raz na dobe to nie ma co sie przejmowac, no chyba ze czesciej. A tobie jak czesto autorko?

Gość już sama nie wiem11111
Mi czasami seriami jakby coś pukało od środka, kilka rzy dziennie, najczęściej rano i wieczorem. A te skurcze to gdzie występują, tylko na dole brzucha??

Gość już sama nie wiem11111
Wiecie to nie jest twardnienie brzucha, to jakby pęcherz powietrza unosił się jednym miejscu brzucha i zaraz opadał

jeśli jest faktycznie tak jak piszesz to nie są żadne skurcze tylko dziecko się rozpycha w brzuszku ;)

Gość Ja też...
Mam takie właśnie dziwne pukania, jakby dotknięcia od środka ale od paru dni interpretuję to jako maleństwo... Mimo że jestem dopiero w 17 tygodniu to chyba maluch bo cóż innego może tak stukać?? Też czuję to zwłaszcza rano i wieczorem. Tak chyba rozmawiają z nami maluchy.

Gość ja tez czuję takie pukania
myslalam ze to czkawka

Gość Ja też...
Dodam tylko że czasami, chociaż teraz już rzadziej odczuwam takie łaskotanie od środka. To chyba są nasze dzidzie:) Bo jeśli do tej pory nie czułaś ruchów to teraz chyba możesz się ich spodziewać. Skurcze są raczej rozległe, nie są umiejscowione w jednym maleńkim punkcie ale obejmują cały organ.

czkawka to takie rytmiczne pukanie które trwa od kilku do kilkunastu minut nawet. Takie coś jak ostatnio napisała autorka to są ruchy dziecka.

a najlepeiej to idz i popros ladnie o USG :) Bo po co masz sie martwic? Takie martwienie to jeszcze gorzej dla malucha. Jeszcze cos przykulo moja uwage: mowisz ze to po kilka razy najczesciej rano i wieczorkiem, u mnie tez tak wlasnie zaczynalam czuc synka: od ruchow rano i wieczorem bo teraz to szaleje caly czas ;) Ale moze byc jak i myszka pisze, wiec dla wlasnego spokoju popros o USG i juz. I nie martw sie!

Gość już sama nie wiem111
Dziękuj za odpowiedzi, w czwartek mam wizytę w szpitalu USG, co prawda przez brzuch, ale powiem lekarzowi o moich obawach i poproszę o USG przezpochwowe. Pozdrawiam