Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham czytaccccccc

Proszę polecić mi książkę !!!

Polecane posty

Gość she245
polecam Ci "KOCHANY JIM" Christian Moerk

Muzyka z K-Pax obłędna. Dodatkowo: Vargas "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Tracy Chevalier: "Dziewczyna z perłą" Thomas Hardy: wszystkie pozycje, uwielbiam go Emily Bronte: "Wichrowe wzgórza" Strasznie lubię klasykę obcą. Na ciężkie dni polecam Stanisława Grzesiuka. Facet miał ciężkie życie od samego początku po grób, opisuje to szczegółowo, a jednak jego książki są przepełnione pozytywną energią i humorem. Dają wielkiego kopa, aż się chce walczyć. Z tematyki obozowej to jeszcze: Miklos Nyiszli: "Byłem asystentem doktora Mengele" Christa Schroeder: "Byłam sekretarką Adolfa Hitlera" Bardzo fajna popularnonaukowa: Felicitas Goodman: "Egzorcyzmy Anneliese Michel"

Gość kot13
"5 lat kacetu" ... Grzesiuk musiał być bardzo silnym mężczyzną. Dał rade w obozie koncentracyjnym. O, dobra książka o mechanizmach działających ludzmi to "władca much" Goldinga

Gość kot13
Zła Anno- a czytałaś" Nieznośną lekkośc bytu" Kundery?krótkie i odbierające wszelkie złudzenia..

Kot, jesteś kobietą? Mam "Władcę much", ale jeszcze nie czytałam... Teraz czytam Steinbecka "Myszy i ludzie", chyba najgorsza z jego pozycji...

Gość doskonałości mi trzeba
Jest taka książka , do której wracam, daje uspokojenie i likwiduje stresy, jest dla mnie balsamem i jednocześnie niezmiernie ciekawa. To książka jedyna w swoim rodzaju, dobrze napisana i przepiękne opisy przyrody, tego typu książek raczej się nie spotyka. jest to sześcioksiąg autorstwa Jean M. Auel zaczyna się od książki "Klan Niedźwiedzia Jaskiniowego" ...i akcja jest usadowiona w czasach prehistorycznych , w czasach człowieka neandertalskiego. Polecam...dodam że w internecie jest obszerne forum i klub fanów tej książki.

Gość kot13
Anno- a jak sądzisz;-) Myszy i ludzie- znam jedynie film z Malkovichem-niezły ale trudny problem jest w nim poruszany- cos dla Mblondyna:-)