Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TeaTree

matura- kierunek studiów-pytanko

Polecane posty

Hej ludzie. w 2011 zdaje mature. Jak myślicie na jakie kierunki mogę starać sie dostać?zdaję: polski rozszerzony(zakłądam wynik ok.70%) angielski rozszerzony(może ok. 80%) biologia podstawa(pewnie ok80%) matma podstawa(40%;p) Myślicie, że mam szanse na psychologie na UAMie w Poznaniu?albo na filologie angielską(dzienne)?? Jest ktos kto studiuje w Poznaniu?jakie kierunki mi polcecacie i myslicie że na co mogłabym sie dostać?

Gość lesny dzban
tylko angielski i polski rozszerzone? to nie masz chyba co się pach na psychologię w ogóle wątpię czy na cokolwiek na uam się dostaniesz

Gość lesny dzban
pchać*

dlaczego tak sądzisz??? to ile twoim zdaniem przedmiotów mam zdawac rozszerzonych???

Prosze weźcie tez po duwage fakt, że jestem z rocznika 1992- niżu demograficznego...ponoć ma byc teraz coraz mniej chętnych na studia, więc wymagania przy rekrutacji może tez będa mniejsze... A druga sprawa, że zniknie konkurencja w postaci osób, które juz studiuja i pchają sie jeszcze na kolejne kierunki.teraz trzeba płacić za studiowanie drugiego kierunku, więc liczę, że będzie mniej chętnych i wieksze szanse na dostanie się na studia dla ludzi świezo po maturze:)

Gość lesny dzban
tak sądzę bo znam tę uczelnię :O swoją droga niezależnie od wyników anglistyka tam to strata czasu

Gość ewdewewew
nie sadze, ze na psychologie sie dostaniesz, bardziej moze tevhnologia zywnosci i zywienia. na filologie nie masz szans ;) DO NAUKI!

Qrde.ale łaj??aale jesli osiągne wyniki lepsze niz napisałam powyżej?wiadomo, że będę sie starała napisac świetnie...a na co myślicie że się dostanę??tylko nie na jakies socjologie, politologie i inne patologie;/

Gość JolaOlaLaA
Zeby na psychologie gdziekolwiek do publicznej uczelni sie dostac musisz zdawac rozszerzony polski, historie, biologie i matematyke lub WOS

ee tam sranie w banie.to przeciez zdaje polski rozszerzony, angielski rozszerzony i bio podstawę.tam jest wszędzie do wyboru podstawa albo rozszerzenie, co prawda przy rozszerzeniu jest większy przelicznik... ale jak sobie zdam jedna podstawe, to co, nie dostane niby się??:O

Gość lesny dzban
jak zdasz podstawę to się nie dostaniesz :O lepiej niech to w końcu dotrze więcweź się do nauki a anglistyka na uam jest stratą czasu bo: zajęcia są prowadzone beznadziejnie, przedmioty ogólnie też są z dupy kompletnie, sporo ludzi rezygnuje z tych studiów mimo że bardzo lubią angl, tak poza jest kupa ludzi na roku, a poza tym ten kierunek tak na prawdę produkuje bezrobotny bo rynek jest przesycony anglistami obecnie

ale biologie miałam tylko w 1 i 2 klasie i to na poziomie podstawowym.myslałam o rozszerzeniu ale jak dla mnie za ciężko...tzn zadania sa dla mnie za cięzkie na rozszerzeniuu. Mogłąbym zdac historię w sumie rozszerzoną, ale chyba jej zbyt dobrze nie zdam, jak zdam na 50% to co starczy mi??

Gość lesny dzban
50% nie starczy raczej na żaden dzienny kierunek w jakim świecie ty żyjesz ? :O chcesz się dostać na uam na jedne z najbardziej obleganych kierunków, musisz mieć zajebiście napisana maturę a nie takie coś

Gość lesny dzban
i nie żebym chciała być złośliwa tylko mówię ci jak jest żebyś się wzięła za naukę składałam papiery na kilka kierunków na uam i wiem z jakimi wynikami szło się dostać a z jakimi nie tak na marginesie zastanów się w jakim zawodzie jest możliwość ciekawej pracy i rozwoju i tym tropem wybierz uczelnię a potem kuj przedmioty których dana uczelnia wymaga

nie wiem co wy wszyscy tak sie pchacie na te dzienne... skoro zaoczne to duzo lepsze rozwiazanie i perspektywy chyba tylko po to zeby sie dupczyc w akademikach...

Gość xxxdsswea
ja jestem po anglistyce - to jest kierunek dla hobbystów. szkoda czasu na niego bo praca marna po nim.. konkurewncja coraz wieksza i mozesz liczyc tylko na harowkę w jakis szkolkach jezykowych zalosnych.. jak chcesz byc tlumaczem musisz miec specjalistyczna wiedze z jakiejs najlepiej technicznej lub medycznej wiedzy by miec specjalizacje.. ehh.. lepiej sobie kurs i certyfikat zrobic a udac sie na psychologię. coraz wiecej ludzi ma depresje i za godzine mozna sobie duzo wziac. to taki moj maly pkt widzenia. powodzenia na rekrutacji anyway ;)

a nie wiecie czy akademia pedagogiczna uniwersytet pedagogiczny im edukacji narodowej w krakowie to jest prywatna czy publiczna uczelnia ?????????

Gość dcdsd
skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz? nie dostaniesz sie i tyle. moja kolezanka z roz angl na 80% dostala sie na filologie we WŁOCŁAWKU, dziekuje bardzo z miasta jechac ja wypizdziewie studiowac ;d

lesny dzban moja kolezanka dostala sie na dzienne z wynikami polski 60 ang 50 matma 40 wszystko podstawowe tez sie dziwilam jak to mozliwe

Gość lesny dzban
pytanie na jakie dzienne :P jak na pedagogikę itp to się nie dziwię jeśli na jakiś lepszy kierunek to coś mi to śmierdzi :P choć jak się ma znajomości to można się dostać mając i 30% bo znam takie przypadki

i znajomosci na bank nie ma nigdzie. mowila, ze duzo wolnych miejsc bylo... ale zeby AZ takie slabe wyniki brali... co sie dzieje z tymi szkolami

Gość lesny dzban
na pedagogiczne pierdoły biorą wszystkich chętnych znam parę takich co poszły na pedagogikę bo ledwo zdały maturę a tam brali każdego

Gość widzialem ja
a jak myslicie, zdajac matme rozszerzona (ok 80 %), fize rozszerozna (ok 70 %)i angola rozszerzonego (80%) mam szanse sie dostac na poitechnike w wawie lub w gdansku na budownictwo?

Gość lesny dzban
nie mam pojęcie jak to an tych uczelniach wygląda jedyna politechnika, o której co nieco wiem to poznańska