Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seseeejeeeeeeee

Staż z urzędu ?

Polecane posty

Gość seseeejeeeeeeee

Może mi ktoś wyłumaczyć o co chodzi ze stażem z urzędu ? Na czym to polega ? Z góry dziękuję.

Gość agulandia
jeśli jesteś osobą, która kwalifikuje się na staz możesz przez 6 lub 12 m-cy odbywać u wybranego pracodawcy na określonym stanowisku pracę, zdobywając doświadczenie zawodowe, jesteś w tym czasie nadal osobą bezrobotną a stypendium za pracę otrzymujesz z urzędu

Gość seseeejeeeeeeee
czyli lepiej by było gdybym poszła normalnie do pracy ? Bo generalnie sprawa wygląda tak , że skończyłam liceum ... chcę studiować ale chcę też wyprowadzić się z domu więc muszę podjąć naukę w systemie zaocznym . Nie wiem co by było lepszym rozwiązaniem . A żeby odbyć taki staż to muszę się zgłosić do UP ? I Oni mi wybierają tak ?

Gość agulandia
wszystko zależy gdzie mieszkasz, jeśli to duże miasto i konkurencja jest duża to możesz mieć małe szanse na zatrudnienia na normalną umowę bo jesteś jeszcze bez doświadczenia zawodowego, ale wszystko zależy od tego gdzie trafisz. Żeby iść na staz najpierw musisz się zarejestrować w UP a później jeśli masz konkretnego pracodawce to on składa na Ciebie wniosek, jeśli nie to UP szuka ci stazu. Z tym że teraz jest koniec roku więć może być różnie z kasą na staże, może jej po prostu nie być. A i stypendium za staż to 740 zł neto miesięcznie