Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamaszka

Cera - trądzik i te sprawy co radzicie

Polecane posty

Gość yamaszka

Hey dziewczyny! Mam problem z cerą, wydaje mi się, że po odstawieniu Cilestu mam coraz więcej krost na twarzy, wcześniej też miałam ale chyba nie tak dużo. Zaczełam stosować różne maście np. z wit A, sudocrem, a ostatnio chyba Hydrocortisonum. Naczytałam się też sporo w necie o kosmetykach, trujących substancjach zawartych w nich i zaczełam się stosować do niektórych rad. Stosuje teraz kapsułki i krem Dermobon, masło Shea, olejek z wiesiołka, pije rumianek i robie sobie z niego okłady. Myślicie, że to pomoże, żebym miała ładną cerę. Jakie wy zabiegi i kosmetyki stosujecie? Bede wdzieczna za kazdą rade:)

Gość taaaasooobieeejaaa
tez brałam cilest;/ straszne tabletki ;/ ja dziś zaczęłam zażywać antybiotyk UNIDOX i żel clindacne. póki co jeszcze nie mogę powiedzieć o jakichś efektach ale czekam na nie z niecierpliwością:)

Gość jutynry
pare miesiecy i hormony sie uspokoja, wiem, bo tez tak mialam tabletki to swinstwo

Gość yamaszka
Dzia za odpowiedzi:) Naczytałam się właśnie dużo na temat cery i różnych specyfików, że już sama nie wiem co stosować bo mi się myli;p

Gość mrowa 09435
Skrótowo i nie wyczerpująco: odstawić kosmetyki do mycia z SLS cz SLES (najlepiej zastąpić dobrym płynem micelarnym: Avene, czerwona Bioderma), odstawić toniki i kremy z alkoholem, odstawić kremy z parafiną, triglicerydami itp. zapychaczami, odstawić wszelkie kremy "matujące", nie nadużywać glinek. Używać: wieczorem kwasów (można zacząć od toników z Biochemii Urody albo kremu Bandi 5%), rano i w ciągu dnia kremów/ser z olejami dobrymi dla tłustej skóry (lista na Mazidłach) i antyoksydantami, wzbogacić dietę w takie same dobre tłuszcze. PS. jak kwasy to koniecznie kremy z wysokim faktorem UV (30 minimum, cały rok).