Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamadudusia

dostalam pozew o rozwod

Polecane posty

Gość mamadudusia

witam, 5 mcy temu maz wyrzucil mnie z domu. byl pijany, wkurzyl sie, poniewaz zrobilam mu awanture o nto ze nie spedza z nami czasu tylko ze swoja rodzina i z kumplami. wkurzyl sie i kazal mi wypier***** teraz jestem u rodzicow, pracuje , wrocilam na studia. jest mi ciezko, kocham meza i nie chce rozwodu. liczylam ze przyjdzie z kwiatami, a on zlozyl o rozwod

Gość wdefccdw
hahahha dobre :D

Gość to sie ciesz
Ze szybko zamkniesz za soba ten niefortunny rozdzial zycia. Nie rozumiem, jak mozna kochac pijaka i awanturnika, zaniedbujacego zone i rodzine, i wyrzucajacego matke swego dziecka z domu.

Gość mamadudusia
mam odpisac w ciagu 7 dni jakie jest moje stanowisko nw sprawie. ma ktos gotowy druk?

Gość mamadudusia
on taki jest bo mama i jego rodzina mnie nie lubi. uwazaja ze jestem glupia gruga i brzydka, a ja studiuje geodezje, a na zainteresowanie tez nie narzekam, ale kocham tylko jego

Gość mamadudusia
prosze o jakis link, bo nie moge znalezc druku

Gość zdupa
Mogę się założyć, że święta nie jesteś.

Gość mamadudusia
rozumiem że od czasu do czasu można sobie wypić z kolegami, ale bez przesady, nie co trzecią wypłatę!

Skoro on tak "baluje" to po co chcesz z nim dalej być. Zastanów się co to za życie z takim człowiekiem. Przecież możesz spotkać kogoś lepszego w życiu :)

Gość nooo kochana takiemu chłopu
to sie należy porządna kolacja !Za to ,że daje ci wolnosć.Bo inny robiłby ci z życia piekło a ten prosze chce rozwód !Daj mu i niech spierdala na drzewo !Nie chciałabym takiego gnoja popapranego 😡

Nie ma chyba jakis konkretnych druków. W odpowiedzi na pozew musisz napisać czy zgadzasz sie i w których punktach konkretnie. Np. że zgadzasz sie na rozwód ale bez orzeczenia o twojej winie (jezeli tak wnosi maz) albo ze nie zgadadzasz sie wcale na rozwod. Dalej napisz jakies krótkie uzasadnienie. Podstawa do orzeczenia rozwodu jest rozklad pozycia malzenskiego, ktory musi byc trwaly. Jest cos takiego jak wspolnota łoża i stołu. jesli od 5 miesiecy nie mieszkacie razem i nie spotykacie sie to szanowny malzonek ma ulatwione zadanie bo rozklad taki nastapil. Jezeli nie chcesz sie rozwiesc to napisz ze nie zgadzasz sie na rozwod bo widziosz jeszcze szanse, macie maloletnie dziecko itp. Na sprawie mozesz poprosic sad o skierowanie na terapie dla malzenstw albo cos takiego. Odpowiedz na pozew napisz w 3 egzemplarzach- 1 dla sadu, 2 dla powoda, 3 zostaw dla siebie wczesniej dajac go do podbicia w biurze podawczym sadu- bedziesz miala dowod ze odpowiedz na pozew wyslalas.

Gość GOSIA3366
W czwartek wysłałam odpowiedz na pozew rozwodowy męża. Rozumiem jak się czujesz, jak się tego nie spodziewałaś .7 dni na coś takiego to jest komizm polskiego sadownictwa. Pierwszą rozprawę rozwodową mam dopiero na początku lutego, wiec sąd mógłby dać dłuży termin, według postępowania KA na pismo jest 30 dni na odpowiedz a tu PARANOJA!!!! 7 dni masz na odpowiedz a później przepadło :( Ja się spodziewałam pozwu rozwodowego , miałam zebrane już dokumenty oraz zaświadczenia dotyczące dzieci i byłam umówiona z prawnikiem . Miałam przez to kolorowy zawrót głowy żeby zdarzyć. Współczuje Tobie, jeszcze nie podjęłaś ostatecznej decyzji :Czy być z tym człowiekiem czy nie ? Tu coś takiego . Moja rada załatwiaj wszystko i wysyłaj( nie możesz się poddać stracić możesz wiele!!!) Czas pokarze czy wrócisz do niego czy nie ubezpiecz się odpowiedzią na wszelki wypadek i niech Twoje będzie górą. POWODZENIA

Gość no a co jesli
nie odpisze w ciagu tych 7 dni, co wtedy?

Gość mamadudusia
dziekuje za odpowiedzi wlasnie wrocilam z nocki. moze jest moja wina, nie wiem.. ja chcialam dobrze, najwiekszym problemem jest tesciowa.. a pozycie nie zagaslo, dalej co najmniej raz w tygodniu uprawiamy sex. kocham go, mysalam ze bedzie ok, a tu taki szok

Gość bukaa
Facet wyrzucił cię z domu z dzieckiem a ty idziesz do niego i uprawiacie seks????? Głupota kobiet nie mieści mi się w głowie. :o

Łatwo się mówi komuś co ma robić a samemu trudno podejmuje się decyzje. Tak już jest. Głupota ludzka to ludzi, którzy piszą takie bzdury!!!