Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misz masz

Skurcze co 15 - 20 minut od 3h.

Polecane posty

Co mam robić? Pakować się i jechać? Dzwoniłam do szpitala, a oni kazali czekać. Nie wiem.

może warto się przejechać, jak Cię to niepokoi. Termin masz na styczeń? To troszkę wcześniej i warto dmuchać na zimne.

czyli pewnie to 35tc? W miarę bezpiecznie, ale jednak byłby wcześniak. Ja bym pojechała Może doświadczone mamy pomogą

ja na twoim miejscu bym pojechala. lepiej pojechac i wrocic z kwitkiem niz nie pojechac i pozniej zalowac. bedzie dobrze :)

Gość effy.
" Do szpitala należy się udać, gdy skurcze występują regularnie (co najmniej raz na 68 minut"

Gość lepiej sprawdzic
ja w 34 tyg skurcze dostałam i pojechalam sprawdzic. No i zostalam na 3 tyg w szpitalu aby nie urodzic przedwczesnie.

Gość Moim zdaniem..............
Na Twoim miejscu nie czekałabym tylko pojechała do szpitala, jeszcze trochę za wcześnie na poród. Lekarze mogą powstrzymać skurcze, pamiętaj, że dla takiego Maluszka ważny jest każdy dzień i każdy dzien spędzony w brzuchu jest bezpieczniejszy aniżeli w inkubatorze.

Gość mama 15 miesiecznego synka
Jedz do szpitala i nie zastanawiaja sie ani chwili. Jesli cos sie dzieje - od razu otrzymasz pomoc, jesli wszystko ok - bedziesz spokojniejsza.

" Do szpitala należy się udać, gdy skurcze występują regularnie (co najmniej raz na 6-8 minut" tak, ale to w przypadku ciąży donoszonej. A jak dziewczyna ma już tak długo skurcze, grozi Jej przedwczesny poród i należy reagować szybciej

Gość Ciekawe jak długo
No moja siostra miała takie skurcze (była w 35 tygodniu) i pojechała o szpitala. Tam położne strzelały fochy, że panikuje i straaasznie się zdziwiły jak ją w końcu łaskawie zbadały i się okazało, że ma 6 cm rozwarcia... Dodam tylko, że mój siostrzeniec urodził się tego samego dnia, 5 tygodni za wcześńie, więc jedź i każ się zbadać!

Gość a co ma być głodne ????
wez kąpiel jeśli ustąpią nie jedź jeśli się nasilą jedziesz!!!!