Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bajzon__

Zwichnięcie stawu łokciowego

Polecane posty

Gość Bajzon__

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić w moim przypadku. Jestem po zwichnięciu stawu juz jakieś 5 miesięcy. Czasami dalej odczuwam ból w tej ręce. Chciałbym wiedzieć co mogę zastosować po takim zwichnięciu (jakieś tabletki odbudowujące chrząstke? lub tym podobne?), aby po pierwsze ból zanikł, po drugie, bym mógl zacząć trenować na siłowni co wiąże się z obciążeniem tej ręki, czekam na odpowiedzi, pozdrawiam. PS ból wystepuje bardzo rzadko, głównie chodzi mi o wrócenie na siłownie i boję się narazie cokolwiek robić, liczę chociaż na pokierowanie, co w takim przypadku powinienem zrobić lub o jakieś porady :)

Gość Bajzon__
bump

Myślę, że powinnaś bolące miejsce żelem lub jakąś maścią. Wiele ludzi mówi, że na zmniejszenie bólu stawów dobry jest Dermentol. Sama kiedyś używałam na siniaki żelu chłodzącego i z własnego doświadczenia wiem, że dają przyjemne uczucie i ulgę.

Gość Selankia
Takie bóle lubią powracać, można też smarować łokieć maścią Traumeels, gdy znów się pojawi ból. Jest skuteczna i bezpieczna.

Gość rekin :P
Zastosuj suplementacje w postaci np. chrząstki rekina (w aptece jest sporo dobrych preparatów - farmaceutka na pewno doradzi), pij dużo mleka (wapń) i ćwicz tą rękę - nie chodzi mi tu o jakieś męczące i ciężkie ćwiczenia, ale o zwykły ruch w każdym tego słowa znaczeniu. Natomiast kiedy Cię boli smaruj ją np. wspomnianą maścią Traumeels. Kiedyś jak miałam zwichniętą kostkę chirurg-ortopeda polecił mi właśnie ta maść!

Gość załamanaela
Wiem, że temat poruszany był już jakiś czas temu, ale nie chciałam zakładać kolejnego wątku. Otóż ta sama dolegliwość dopadła i mnie. Staw kolanowy miałam zwichnięty ponad 4 miesiące temu, a ból nadal powraca. Co mogę zastosować i co ważniejsze, jakie środki są skuteczne?

Gość rejka
Myślałaś o udaniu się ponownie do lekarza? Porady na forum swoją drogą, ale lekarz to informacja z pierwszej ręki.

Gość załamanaela
Tak, jestem umówiona do lekarza, ale wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu, a już teraz chciałabym dowiedziećsię co mnie czeka

Gość Kolimka

ja po urazie chodziłam długo do Reha Expert - cieszę się bardzo że trafiłam tam, pomogli mi bardzo, no i w końcu mogę normalnei ruszać kończyną!