Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona_w_uczuciach

jego koleżanka z pracy:(

Polecane posty

Mam problem i potrzebuję porady. Mój chłopak zaczął nową pracę, w której jego przełożoną jest kobieta ogólnie mówiąc wyzwolona. 40 letnia rozwódka która nie stroni od romansów(sama otwarcie to przyznaje). No i chyba ma chrapkę na mojego chłopaka. Jemu ufam i wiem,że jest mi wierny i nie skory do romansów. Ale nie umiem zdystansować się do jej zachowania. Sms-y, telefony, dwuznaczne maile których jest coraz więcej. Misiek sam mi je pokazuje żebym nie była zazdrosna ale ja po prostu nie potrafię wobec tego być obojętna. Poza tym kobieta zaczyna przeginać:zawsze stara się by wszystkie projekty realizować w duecie z moim chłopakiem a jednocześnie słyszę, że podkopuje nasze relacje w związku np.krytykuje to że wychodzę sama z kumpelami na piwo, bez chłopaka itp. Kobieta ubiera się wyzywająco (a muszę przyznać że jest zadbana) ale moją panikę wzbudziło to co usłyszałam ostatnio od Niego: że w modzie są prześwitujące bluzki i widoczny stanik, pytam go skąd stał się takim znawcą, a on na to, że ona cały czas tak przychodzi do pracy!!! Może ja po prostu przesadzam. Ale nie wiem jak się zachowywać. Dodam, że kiedyś zostałam zdradzona i stąd takie wyczulenie na tym punkcie.

Gość ta kobieta jest
jakas pojebana. stara baba chcac sie dowartosciowac. przeswitujace bluzki to sa dla kurew przy drodze a nie dla szanujacej sie kobiety! moglas mu to powiedziec. kurcze, a jak on jej ulegnie? przeciez to roznie bywa, jak ona bedzie ciagle taka nachalna.. a w ogole Twoj facet opowiada jej co robisz ze Cie krytykuje? uwazaj na ta babe.. pokazuj mu ją w swietle tego ze jest puszczalska stara zdzira i pewnie zaraz jakims syfem

Gość polo monola + coca cola
Jeśli znów do niego napisze cośdwuznacznego to poproś chłopaka, żeby pozwolił ci odpsać. Wiesz co robić ;) Nie bój się, że się ośmieszysz itp (często włąsnie dlatego kobiety nie reagują na natrętne baby bo boją sie ze zrobiąz siebie idiotkę), to twoj facet i masz prawo być niezadowolona z jej zachowania. Napisz coś takiego "Witam, tu dziewczyna X, pozwolił mi odpisać na pani wiadomość. Prosiłabym o więcej powściągliwości w stosunku do mojego chłopaka. Uważam, że pani wiadomości są nieodpowiednie i myślę, że w takie sposób nie pisze siędo zajętego mężczyzny. Pani zbytania otwartość wobec niego budzi moje niezadowolenie - być może to wynika z tego, że po prostu pani nie znam tak więc może możemy się spotkać i wtedy wyjaśnię panie o jakie zachowanie chodzi. Pozdrawiam, XXX" Ja tak pozbyłam się natrętnej baby która szykowała sie na mojego TZ. Sam mnie poprosił bo nie mógł sięod niej opędzić. Oczywiście nie chciała sięspotkać i dałą sobie psokój.

Gość autorki nie ma
:(

Gość ciekawa87
Popieram. Nie daj sobie kobieto w kasze dmuchać i odbijać perfidnie faceta. Dla niego bądź kobieca a jej daj odczuć gdzie jej miejsce!!!!!!!!!

Wiecie co jest najgorsze, że tak naprawdę to zaczynam mieć wrażenie, że jemu to schlebia. Na początku strasznie na nią narzekał, a dziś co słyszę?! :kolejny projekt razem, w duecie. Chociaż wiem, że to ona jest przełożoną i ustala grafik. Ona zaczyna nim manipulować a on nic nie widzi!! Jej maile niby o pracy ale z wplecionym wątkiem erotycznym. Czy ja przesadzam???

Ale jak nie wyjść na zazdrosną i zaborczą (chociaż jestem zazdrosna!!!) a jednocześnie dać jasno do zrozumienia gdzie jej miejsce?

Gość madalina yhnalina
zaczełabym od rozmowy z chlopakiem, a nie od ataku na jego szefową. niektóre kobiety mają taki sposób bycia, i nie straszne im jakies meile od młodych dziewczyn (bo zakładam, że jesteś młodsza, a dla niej zazdrość młodszej będzie pożywką)... bardziej martwiłaby mnie postawa chłopaka, który komentuje jej zalety... bądź uważna i rozmawiaj z nim dużo!!

Masz jej po prostu jasno i rzeczowo wyjaśnić co czujesz w tej sytuacji, jak to wygląda z Twojego punktu widzenia i że nie życzysz sobie tego. Z nim też pogadaj i wybadaj dokładnie czy facet przypadkiem nie jest już nią zauroczony i jaki ma do tego stosunek. Jeżeli wyczujesz, że jest nastawiony pro- i pozytywnie i nic złego nie widzi w zachowaniu tej babki to możesz od razu wzmóc swoją uwagę, być może sytuacja rozwinie się na Twoją niekorzyść. Oczywiście należy brać pod uwagę to, że babka jest jego przełożoną i jego wszelkie próby zmiany sytuacji zawodowej - rzadsze kontakty czy zmiana grafika - mogą przynieść skutek zupełnie odmienny do zamierzonego, np. represje zawodowe. Powodzenia.

Ona jest po 40 (ale jej ,,oficjalny" wiek to 40;) ja mam 24 wiec różnica znaczna. Przyznam nie mam doświadczenia z osobami manipulującymi otoczeniem i nie wiem jak się zachować. Mój chłopak raczej nie mówi o jej zaletach, po prostu przestał mówić o tym jak go ona wkurza. Za to widzę,że ona zaczyna coraz więcej o nim wiedzieć (wiem, że w pracy nie mówi się tylko o pracy :) i wykorzystuje zdobyte informacje na swoją korzyść np. Misiek lubi kuchnię chińską, ona zaczyna zamawiać dostawy z chińskiej restauracji etc.

Gość madalina yhnalina
to porozmawiaj szczerze i otwarcie z nim że mu ufasz, ale Cie to niepokoi - naprawdę nie ma sensu wdawać sie w gadke z nia, bo "ten typ" nic sobie z tego nie zrobi. Wszelkie kwestie tego typu załatwia się z partnerem!

On doskonale zna mój punkt widzenia, na ten temat, ale też rozumiem jego argument, że to bezpośrednia przełożona i on nie za bardzo może się od niej odciąć. Dlatego nie wiem co robić:(

Gość jola lojalna laj
Porozmawiać szczerze z chłopakiem- po pierwsze. Po drugie- wymagać od niego lojalności i uczciwości. Po trzecie : chłopak ma w pracy coraz częściej opowiadać o tobie- jaka jesteś piękna, mądra, wspaniała pod każdym względem; któregoś dnia niech wszystko mu leci z rąk w pracy- niech powie, że brak mu pomysłu na jakiś prezent dla ciebie ze szczególnej okazji, niech któregoś dnia wyskoczy na chwilę w trakcie pracy i kupi piękne kwiaty- dla ciebie, niech powie, że musiał już teraz, bo po pracy chce jak najszybciej iść do ciebie. Babon zobaczy jak jesteście związani, że może przyjść nago do pracy, a jego to nie ruszy, bo tylko ty i ty i ty. Ale facet musi być lojalny i uczciwy.

Gość jola lojalna laj
Kiedyś mój facet miał internetową koleżankę. Było ok do czasu, jak zaczęła mu słać zdjęcia i pisać bzdury. Oświeciłam go, że ona się na niego czai, ale on twierdził, że oni tylko gadu gadu i nic więcej. Żaliła mu się na swego faceta itd. Któregoś dnia postanowiła to skończyć i otworzyłam mu oczy: zasiadłam przed klawiaturą, posłałam kilka postów i wylazło szydło z worka na co lalunia liczyła. Mój facet był w szoku, w ogóle nie czuł, żeby się na niego zasadzała, były to zwyczajne pogaduchy. Ale ja jako kobieta wiedziałam, co napisać, by wyciągnąć z małpy prawdziwe intencje. Faceci czasem to takie młotki... Od tamtej pory żadnych internetowych koleżanek, zero smsów, ja i przede wszystkim ja.