Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co wybrać

Eliza - imię dla dziecka

Polecane posty

Gość nie wiem co wybrać

co myślicie o tym imieniu? nazwalibyście tak swoją córcie?

Gość żenewiew.
mnie sie nie podoba, ale to Twoja sprawa

Gość nostalgiczna-;
okropne

Gość hyyyyyyyym
nie

Gość nigdy przenigdy!!!!!!!!!!!!!!!
Elizy to wredne suki

Gość kozibonk
nie,bo znalam jedna i sie mi z nia kojarzy

Gość parróva
Mnie się osobiscie nie podoba, ale tak obiektywnie rzecz ujmując - imie jak imię, krótkie, proste, wiec nie ma sie czego czepiać

Gość jestem w ciąży 32 tc
tez spodziewam się dziewczynki i mi osobiście imię Eliza podoba się, ale sama takiego imienia bym nie nadała, nasza córeczka będzie miała na imię Julia, choć za chwilę pewnie przeczytam, że oklepane, że pełno Julek itp, itd. Eliza - na pewno jest oryginalne i chyba rzadko w tej chwili spotykane. a czy pasuje do nazwiska?

Gość hdsudhjk
u mnie w bloku jest suczka Elza i pamiętam że na moją kumpelę ze szkoły która miała na imię Eliza mówili Elza:( bleeee...

Gość nie wiem co wybrać
dzięki za opinie, szczerze mówiąc liczyłam że większość będzie za :( no ale to nic, mi się podoba i chyba tak zostanie :)

Gość jestem w ciąży 32 tc
autorko - i o to własnie chodzi, to Tobie ma się podobac to imię i jeśli jesteś przekonana i partner również, to nie zastanawiaj się;)

Gość kATT
Mi się nie podoba .... Jakieś takie mało dziewczęce...

Mnie się bardzo podoba. 1/ kojarzy mi się z ulubiona pisarką 2/ jest krótkie, łatwe do wymówienia nawet dla obcokrajowca 3/ można ładnie zdrabniać, ale w dorosłym życiu żądać używania pełnej wersji, bardzo dystyngowanej 4/ na pewno nie jest oklepane i "modne" na zasadzie "Isaury" z serialu 5/ trzeba tylko zastanowić się jak pasuje z nazwiskiem

Gość Moka.xddd
Super imię ,sama tak dam dziecku na imię :-)

Gość only mi
:-O

Gość taka sobieeee
ja mam tak na imię i nie jestem wredną suką jak to ktoś napisał ,owszem mam swój charakterek (nie dam sobie w kaszę dmuchac) ale nie jestem chamką :/ a co do imienia mi się podoba chociaż jak byłam młodsza to nie lubiłam go ,nie wiedzieć czemu kojarzyło mi sie ze średniowieczem :) ale są plusy przez całe swoje życie poznałam tylko dwie elizy :)

imie piekne i nieobnoszone...ale mnie tez się niespecjalnie kojarzy...moja dyr. ekonomiczna to rzeczywiście taka wredna suka :D

Gość gość
Dzięki..nie to że mam tak na imie.... Wielu osobą sie podoba , niektórym nie ... Ale to nie powód żeby obraząc kogoś kto je nosi...;] Jestem z niego dumna bo dali mi je moim rodzice .

Gość gość
imie jak imie, nie jest zle ale ja bym tak nie nazwala swojej corki. Eliza podoba mi sie bardziej od Zofi, Hanny czy Zuzi, wiec lepsza juz Elizka niz zocha czy hanka

Gość gość
znam ze slyszenia - ELIZA ZGRYZA :D pogratulowac rodzicom poczucia humoru

Gość gość
up

Gość misiagość
Też myślę by tak dac na imię córeczkę, ale zastanawiam się jak to imię jest naprawdę odbierane - co sądzicie?

Gość gość
Mam na imię Eliza i nie zamieniłabym go na żadne inne. Każdemu się podoba. A część tu komentujących to chyba nie dorosła jeszcze do żadnego imienia.

Gość gość
To również moje imię i bardzo mi się podoba nam prawie 50 lat i dopiero jakiś czas temu poznałam osobiście małą Elize jestem bardzo zadowolona że nam tak rzadko spotykane imię

Gość gość
ja też mam na imie Eliza i uwielbiam to imię. Nie spotkałam osoby, która by powiedziała, że jest brzydkie. Jak byłam mała też mi się nie podobało ,ale z czasem bardzo je polubiłam

Gość gość
Mi się zawsze podobało- skojarzenia baśniowo-muzyczno-literackie na dodatek znałam same pozytywne Elizy. Imię jest międzynarodowe, ma świętą patronkę i nie jest(na razie) popularne. Czego chcieć więcej?Czy każda dziewczynka musi być Julią, Leną, Zuzią, Oliwią, Mają? Oczywiście że NIE. Chociaż dla córki wybrałabym coś innego. Ale w tym kraju niestety trzeba dać dziecku imię z pierwszej 10-tki niezależnie od tego czy się podoba czy nie żeby zostać uznaną za zrównoważoną psychicznie!!!!

Nie nazwałabym, ale bardzo pozytywnie mi się to imię kojarzy. I brzmi tak, że pasuje nawet do polskiego nazwiska.