Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

królikov

Zmotywujcie mnie

Polecane posty

ciężko będzie zmotywować, bo sama siebie nie potrafię zmusić do nauki :D a kolokwium tuż tuż...

notatki leza na wyciagniecie reki a ja nie mam najmniejszej ochoty wyciagnac po nie reke... lenistwo to moje przeklenstwo...

nie nawidze tego ze opieprzam sie do oststniej chliwi a tuz przed sesjami/kolsami zapieprzam jak opentana ;/ i zaluje ze nie wzielam sie do roboty wczesniej, moj plan to o 8.00 odlaczyc internet, schowac modem i do nauki ;/

a wiesz ze przydala by mi sie osoba ktora zamnknela mnie w pokoju z kubkiem herbaty i notatkami i wypuscila dopiero na egzamin, ja pieprze...

wierzcie albo nie ale telewizora pozbylam sie z domu :D haha wiec jeden problem mniej, drugi to taki ze wszytskim znajomym kazalam dopiero odezwac sie do mnie po sesji, no i tylko internet zostal, ktorgo pozbycie sprawiloby zapewne ze zaczelabym sprzatac i gotowac :D wszytsko tylko nie nauka!!!

Ja ma dokladnie to samo. Porozkladam sobie ksiazki i notatki na stole, zajrze w nie i wracam do kompa. Dopiero dzien przed testem sie ucze do oporu i zawsze zaliczam. Ale tez przeklinam, ze powinnam byla to robic tydzien temu. Jak rozmawialam o tym z moim personalnym tutorem (jeden z wykladowców) to mi powiedzial, ze on ma dokladnie tak samo i ze to oznacza, ze dzialam dobrze pod presja, a to jest bardzo wazne jak sie pójdzie do pracy. Presja mnie motywuje, a nie paralizuje. Jak dla mnie to zwykle lenistwo, ale skoro wada mozna obrócic w zalete to czemu nie?

na mnie presja tez działa motywująco... czyl ostra nauke zaczynamy po jutrze :D jestem z daleka zbereznik :)

>jestem z daleka zbereznik fatalnie, mialem nadzieje na szybsze a do tego darmowe lacze... :(

Gość a ja zawsze sobie tak
rozkładam czas nauki, że mam 1-2 dni wolne. I mogę sobie wtedy kompletnie nic nie robi - bez wyrzutów sumienia! I uczę się też z przerwami - np. 2 godziny - i 2 godziny przerwy (albo więcej czy mniej). I to mnie najbardziej motywuje - to, że mam sporo wolnego czasu :-)