Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 latka

Czy kąpać chore dziecko?

Polecane posty

Gość mama 2 latka

Żeby mi nikt nie zarzucił, ze nie dbam o higienę. Chodzi o to, ze maluch ma alergię na prysznic. Jak słyszy, ze będzie szybkie kąpanko czyli prysznic to wrzeszczy i nie chce się myć. On lubi "piankę piankę" czyli pól wanny wody i dużo piany i siedzieć w tym jak długo się da, a przynajmniej z 15 minut. Nie wiem czy mu na tą "piankę piankę" pozwolić przy zapaleniu oskrzeli i antybiotyku czy zmusić go do prysznica? Co radzicie? Dodam, ze w domu mam bardzo ciepło, ale mały miał wczoraj stawiane bańki.

A co sie stanie, jak raz go nie wykapiesz? Umyj go szybko tam gdzie trzeba i chyba wystarczy.

Gość piekna jollanda
W sumie jak nagrzejesz w lazience, a woda bedzie ciepla jak nalezy, to wg mnie nie ma przeszkod, zeby sobie w pianie posiedzial.

Gość TAK ALE
potem zaraz w ciepłą piżamkę, skarpetki i do łóżka. gorące mleko i termofor.

Gość mama 2 latka
Jasne. Po kąpieli od razu skarpety, ciepła piżama i pod kołderkę i czytamy bajkę. To taki nasz rytuał już i zawsze tak jest. Tylko zastanawiam się czy po tym stawianiu baniek mu taka kąpiel nie zaszkodzi. Niby wczoraj miał stawiane. Sama nie wiem. Ma bardzo czarne ślady na pleckach.

Gość mama 2 latka
A jak go nie wykąpię to nic się nie stanie. Umyje pupę, buzie raczki i będzie ok, tylko, ze on stoi pod drzwiami do łazienki i czeka na "piankę piankę" uzbrojony w swoje zabawki do kąpieli.

Gość TAK ALE
cholerka. jak są duże krwiaki to chyba bym jeszcze jeden dzien poczekała.

Gość TAK ALE
poczekaj. nic się małemu chyba nie stanie.

Gość mama 2 latka
To dziś rezygnujemy z pianki pianki. Jutro zrobimy czerwoną piankę w nagrodę za te dzisiejsze problemy :)

Gość TAK ALE
miłego wieczoru.

No widzisz ? gdyby nie kafe to nie wiedzialabys czy wykapac dzis dziecko czy nie. :D Jutro rano zaloizysz temat" Co dac mojemu dziecku na sniadanie serek czy szyneczke?" :O

Gość Magdusssia
KONIECZNIE! KONIECZNIE! Moja lekarka powiedziala, ze koniecznie - raz, że dziecko poczuje si elepiej bo sie poci, dwa ze sie odswiezy jego skore od bakterii, a trzy - ma okazje sie wygrzac. nawet glowke sie myje!

Gość mama 2 latka
jagoda idź daj bartusiowi szyneczkę na kolację. A ty wiesz czy dwa dni po bańkach dziecko może się już moczyć w wodzie czy też nie? Ja nie mam pojęcia. Nie znam się za dobrze na takiej medycynie naturalnej a nie zapytałam osoby, która stawiała bańki wiec pytam na forum bo może mamy wiedza więcej na ten temat, ale ty jak zwykle nic do powiedzenia w temacie nie masz a trzy grosze musisz wtrącić. Masz jakąś radę na temat to słucham? A nie to to nie pisz lepiej nic bo żałosna jesteś. Ja wiem, ze dziecko trzeba umyć żeby się nie czuło spocone i nieświeże ale pytam o pozwolenie na zabawę w wodzie przy zapaleniu oskrzeli i po stawianych bańkach.