Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witam, chcialam tak szybciutko

co sadzicie o tym wozku wielofunkcyjnym?

Polecane posty

Gość mam taki i jako gondola
uważam, ze nie ma sobie równych, ale jako spacerówka jest beznadziejny. Lepiej kup taki w wersji samej gondolki, a spacerówkę kupisz pożniej jakąś lepszą.

Gość Emmaljungi sa zajebistej
jakosci. Nie wiem czy kolezanka piszaca post wyzej wiedziala o czym pisze ale to nie jest jakosc Tako, albo innego polskiego wynalazku. Nie sa az tak ciezkie i zle wywazone jak polskie wielofunkcyjne. To jest pozadna robota. Tylko fotelik samochodowy Emmaljungi nie jest zbyt bezpieczny. Ma slabe oceny w testach ADAC (nie ma side protection glowki i baza iso fix jest slaba przy naglym hamowaniu). Lepiej kupic fotelik Maxi-Cosi albo Romer.

porzadna *

Gość nie sa ciezkie????
Waga: * podwozie - 7,0 kg * siedzisko - 6,4 kg * gondola - 6,3 kg * kóła - 3,6 kg skopiowałam z podanej stronki i tak: na początku : 7kg (podwozie) + 3,6 kg (koła) + 6,3 kg (gondola) = 16,9 kg + waga dziecka FAKTYCZNIE LEKKI :o potem: mniej więcej to samo, siedzisko minimalnie cięższe, ale waga dziecka wzrasta znacząco!!! z całym szacunkiem, ale wszystko mozna o nim mozna powiedziec, lecz na pewno nie to , że nie jest ciezki!!

Gość kolezanka wiedzialą o czym
pisze. Bo kolezanka taki posiada i jeszcze raz napiszę, ze gondola jest super, ale spacerówka odpada. Spacerówka powinna być lekka, zwinna, niewielkich rozmiarów. Przynajmniej dla mnie, ale i wiekszosć mam w moim otoczeniu takie wlaśnie wybiera. Ta jest duża. Na spacery po lesie super, ale do wyjścia na miasto trzeba by pomyśleć o dodatkowym wózku- parasolce.

Gość Bunt dwulatka :)
Tez mialam ten wozek i bylam z niego mega zadowolona,ale jak mieszkasz na pietrze bez windy to odradzam jest dosyc ciezki,ze spacerowki bylam rowniez zadowolona,ale oprocz niej kupilam jeszcze tzw.parasolke zeby do bagaznika latwo wchodzila i parasolka byla na wypady do miasta samochodem a ta duza na spacery.Ogolnie wozio polecam jest super.

dziewczyny zobaczcie sobie JEDO FYN $ DS bardzo podobny do emuljengi a dużo tańszy

Gość mama dwójki dzieci
Nie podoba mi się, gondola jeszcze w miarę ale spacerówka beznadziejna. Za drogi. Kupiłabym wielofunkcyjny na dużych kołach, a wiadomo że jak dziecko będzie miało ok roku to lekką spacerówkę i wtedy dwa wózki na zmianę. Spacerówka na dużych kołach, z dużym koszykiem na zakupy na codzienne spacery a lekka spacerówka na wyjazdy, łatwiej złożyć, wsadzić do bagażnika

Technicznie są, ale nie czujesz tej wagi w porównaniu z innymi markami, bo te wózki są fantastycznie wyważone - jeśli wiesz co to oznacza. No nie będę się tu z wami licytować, bo to nie ma sensu, najlepiej żebyście na żywo sprawdziły w terenie, to się dowiecie o co mi chodzi. Poza tym podwozie jest nie do zdarcia. Tapicerki bardzo wysokiej jakości. Elementy plastikowe i gumowe również. Nie ma sobie równych na śniegu i w trudnym terenie. Faktem jest natomiast, że jest duży po złożeniu, więc nie polecam go do miasta, do bloków, ani do przewożenia w bagażnikach - to jest wózek dla ludzi mieszkających w terenie, a nie w mieście. Jak ktoś często jeździ to niech kupi sobie mini stelaż pod autofotelik i będzie git. Ja mam w bagażniku Zappa, ale on jest tylko do galerii, supermarket i samochodowe wypady, a na normalne spacery mam duży pełnowymiarowy wózek z pompowanymi kołami.

Do koleżanki co ma Emmaljunge - Koleżanko, nie twierdzę że ten wózek z dużym dzieckiem jest lekki i zwrotny, no ale który duży wózek jest? Żaden. Kiedy dziecko kończy magiczny 8 miesiąc raczej każdy rozsądny rodzic szuka parasolek (jakichś Maklarenów itp.) bo dziecko coraz więcej waży, ale jeśli mieszka w terenie lub zimą ma fatalne warunki na chodnikach, to parasolka na niewiele mu się zda, więc ten wózek nadal jest przydatny. Chyba nie możesz zaprzeczyć?

(Maclarenów)

Gość ,,,,,,,,,,,nie rozumiem
Zgadzm sie z kolezanka wyzej. Wszytskie duze wozki z duzymi dziecmi sa identycznie ciezkie. Nie ma bata. Parasolki do samochodow i do miasta sa nieodzowne, ale nie da sie nimi pojechac na wies, pojsc do lasu, pojsc w pole, albo przejechac po nieodsniezonym chodniku zima. No po prostu nie da sie mies wszystkiego w jednym. Jak cos ma byc heavy duty i z duzym wygodnym siedziskiem, to nie mozna oczekiwac ze bedzie to malenki sprzet, skladajacy sie jak parasolka, z mikro kolkami i mieszczacy bez problemu w bagazniku. Tak samo jesli mamy cos takiego lekkiego, to nie ma co oczekiwac, ze sobie tym pojezdzimy po Polsce (poza centrami duzych miast i alejkami parkowymi).

Na twoim miejscu autorko wybralabym model Emmaljunga Edge (jesli mieszkasz pod miastem), albo Emmaljunga Nitro City (jesli mieszkasz w miescie), a fotelik do Emmaljungi to BEZ bazy (czyli bez isofixu), bo z isofixem maja zle oceny w crash testach, a BEZ niego dobre. http://www.babyneedsofblyth.co.uk/shop/image/cache/data/Emmaljunga/Emmaljunga%20Edge%20Duo%20Combi%20-%20Navy-500x500.jpg http://www.kidiki.ru/dbpics/13399.JPG /Z ciekawostek dorzuce, ze w Skandynawii dzieci nie sa przesadzane z gondoli do spacerowek jak skoncza 6 miesiac, tylko siedza w nich dalej. Tj. w gondoli jezdza duze siedzace dzieci ...i to bardzo dlugo./ :P

Jak bedziesz kupowala, to sprawdz przy numerze serii na ramie wozka miejsce produkcji. Niektore sa produkowane na zlecenie w Polsce i sa podobno troche gorsze od tych wyprodukowanych w Szwecji. Zwroc na to uwage. Przy nr serii bedzie napisane Made in ....

Bardzo dobre sa tez oslony nylonowe dokupowane osobno jako opcja dodatkowa. Chronia dziecko przed wiatrem i wilgocia i otulaja caly wozek. Idealne na zamiec sniezna. Lepsze niz folia. Jak bylam w ubieglym roku na Islandii to prawie wszyscy je mieli (roznych firm) i my tez kupilismy takie na miejscu. Ludzi normalnie szli do knajpy na obiad, a dzieci w wozkach zostawiali pod oknem na zewnatrz (to tam normalne zjawisko), spiace, otulone wlacnie tymi narzutami nylonowymi na wozkach kiedy pruszyl snieg lub deszcz. Super sprawa. Chodzi o takie cos: http://img.vcene.ua/product/17/1711/171158/photo.jpg

'dokupowane osobno jako opcja dodatkowa' - Chyba... nie jestem pewna. Moze jest w komplecie. Ja nie mialam Emmaljungi wiec nie wiem. Tez planowalam ja kupic (stad wiem o roznych producentach), ale nie mialam wtedy az tyle kasy i kupilam podobny polski z folia, wiec nie mialam tego nylonu. Ale moze sa w standardowym wyposazeniu. W kazdym razie super sprawa. Pozdrawiam!

Gość za drogiiii
Piękny wózek, naprawdę mało, który zrobił na mnie takie wrażenie, jak ten, ale kwota nieosiągalna

Gość 122222
Bardzo ladny. Cena adekwatna do jakosci i wartosci uzytych materialow. Coz, nienajtansza to robota, stad ta zawalista cena.

Gość produkty brevi
ja mam bardzo podobnego do emmaljungi bebecara urban - i wlasnie w wywazeniu caly sekret. Ale do jazdy zima niezrownany, 4 pompowane kola, dobre zawieszenie, jedzie jak po masle :)

Gość 122222
Prawda, Bebecary tez sa bardzo dobrej jakosci. Zgadzam sie. Ba! Maja nawet skretna przednia os kol, co sie nie czesto zdarza w tych duzych pelnowymiarowych wozkach.