Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aguss

Wieprzowina

Polecane posty

Gość no rzesz
tak. z tym, ze jak dla mnie na takie podlewanie pieczeni wystarczy woda, poniewaz na dnie jest skoncentrowany plyn okapujacy z miesa, wiec nie odczuwam potrzeby dodawania tam juz czegos smakowego, chodzi mi tylko o wilgoc, zeby mieso nie zaczelo puszczac sokow. ten sos z gorgonzoli jest pyszny i prosty, ale jeszcze lepiej pasowalby do wolowiny, bo jest bardziej wytrawna w smaku. ale poledwiczki prosiakowe wyszly na schwal :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no rzesz
na dzis jeszcze zostalo i nawet jeszcze wiecej. dzis - do dania a la wloskiego z makaronem i sosem z pomidorow oraz cebuli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość #annka
@no rzesz dobre danie jak można z niego dwa rózne obiady przygotować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no rzesz
mowa :classic_cool: sie wie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do agidor
Jestem "normalnej" wagi, nie odmawiam sobie, nie mam też zaburzeń odżywiania... Mnie też nie smakuje (od 1,5 roku) wieprzowina - czuję PASZĘ!!! śmierdzi!!! wcześniej organizm odrzucił produkty typu mix masła z innymi sztucznościami... Sądzę, że reakcja mojego organizmu nie jest bez przyczyny!!! nie mam tego w stosunku do wołowiny czy kurczaka, który też jest szprycowany różnymi świństwami...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez paszy
Jak komuś wieprzowina "brzydko pachnie" to polecam certyfikowaną :) PQS, żeby daleko nie szukać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osz kuzwa nie !!!
blagam, przestancie juz spamowac z tym PQS :D :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KokoDżamboMaroko
Ależ jak można mówić nie dla mięska od szczęśliwych, beztłuszczowych świnek? Nie można! :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie z choinki:
nie rozmumiem te go poprzedniego wpisu. mozesz rozjasnic? jak moga byc beztluszczowe swinki, a przede wszystkim: po co mialyby byc beztlusczowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KokoDżamboMaroko
Znaczy, że mięso nie jest tłuste. By lepiej się jadło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulaszzromanesco
Gulasz z romanesco też nie do pogardzenia? Składniki (dla 4 osób) 600 g wieprzowiny gulaszowej PQS 600 g romanesco (włoska odmiana kalafiora) lub kalafiora 2 łyżeczki oliwy z pierwszego tłoczenia 3 średnie cebule 2 małe jabłka 2 łyżki mąki pszennej 250 ml bulionu warzywnego 8 łyżek śmietany 10% sól, pieprz Wykonanie Wieprzowinę PQS pokroić w paseczki, oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. Obrać cebulę, pokroić w piórka. Z jabłek wyciąć małe kulki. Cebulę oraz kulki z jabłek dodać do mięsa, wymieszać i chwilę poddusić. Całość zalać bulionem i przez 3-4 minuty gotować na bardzo małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i dobrze wymieszać. Romanesco (lub kalafior)oczyścić i ugotować na parze, a przed podaniem delikatnie wymieszać z mięsem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondra78
Gulasz dobra sprawa :) a co do PQS to nie tylko wieprzowina jest promowana ;P Ostatnio chyba wszystkie rodzaje mięsa mają swój czas promocyjny i nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że to faktycznie dobre produkty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondrzejsza667
PQS akurat dotyczy chyba tylko i wyłącznie wieprzowiny. Ale niczego poucinać sobie nie dam w tym temacie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondra78
Tak tak - certyfikat PQS dotyczy tylko wieprzowiny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omiśka
jezusicku wszędzie to PQS a w sklepach i tak mamy szajs...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Neeshka
Bo póki co PQS sprzedaje się tylko w wybranych sklepach, trzeba poszukać po prostu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondrzejsza667
Ale z innych rzeczy sam szajs ;) Innym produktom też przydałaby się tego typu certyfikacja. Może w końcu społeczeństwo by trochę przejrzało na oczy, że trzeba uważać co się je.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abelardowa46
Można dostać PQS - poszukajcie dobrze w sklepach. Np. w Piotrze i Pawle jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abelardowa46
Dzięki - mniejsza z tymi sklepami. Ale jakie mają fajne przepisy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swinkatoja
Fakt :) Przepisy mają naprawdę ciekawe. Warto popróbować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chłopmusijesc
Fajne, fajne... ale cudaczne. Gdzie się podział normalny schabowy? A nie same jakieś mochito i rumunesco. heh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wołowinę, bo uwielbiam tatara ale jeśli chodzi o przygotowanie czegoś na szybko zdecydowanie mniej pracochłonna jest wieprzowina, na dobrze ugotowaną/usmażoną wołowinę musimy czekać jakieś 2h :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci podpowiem:
2 godziny to na pieczen albo gulasz. steki z poledwicy i okolic zebrowych robia sie w pare minut. a ze lubisz tatara, to tymbardziej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abelardowa46
Ja z wołowiny to tylko steki :) Wieprzowina dużo lepiej mi podchodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Neeshka
@abelardowa A wieprzowina w jakiej formie - masz jakieś ulubione przepisy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abelardowa46
Pewnie - polędwica? Schab? Karkówka? Co cię interesuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×