Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaMiko

renta rodzinna dla dziecka

Polecane posty

Gość AsiaMiko

Witam moje drogie. Od 8 miesięcy czekam na odpowiedź z Zusu o przyznaniu renty rodzinnej dla mojego dziecka po zmarłym ojcu. Czekamy na to aż Departament z Warszawy potwierdzi te składki które były odprowadzane w Anglii.. pani pracująca tam poinformowała mnie teleonicznie że sprawa może potrwać od 2 lat .. a i tak nie wiadomo czy pryznają mojemu synkowi rentę ... czy któraś z Was też ma podobne problemy? Jak można przyspieszyć całą procedurę? To chore że tak naprawdę zostajemy zdani sami na siebie. Sama utrzymuję siebie i synka.. nawet pomoc społeczna odmówiła mi pieniędzy bo mój dochód prezkracza 500 zł na osobę w rodzinie.

kochana nie bój nic potem ci od dnia złożenia papierów wszystko nadpłacą wyjdziesz na swoje dostaniesz dużo kasy !!!!!

Gość AsiaMiko
Rzecz w tym że nie wiadomo czy nadpłaca .. czy w ogóle przyznają. Ponoc jesli Anglia nie potwierdzi skladek to zostaje z niczym.. wtedy mozna oddac sprawę do Sądu. Boję się po prostu że mój niespelna 3-letni synek prędzej do szkoły pójdzie niż to się rozwiąże.