Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak u was bylo

5tydz i 5 dni ciąży - nic nie widać na usg

Polecane posty

Gość jak u was bylo

5tydz i 5 dni to liczac od ostatniej miesiaczki a do zaplodnienia doszlo 5listopada czyli powinnam juz chyba cos widziec na usg. lekarz nic nie widzial nawet pecherzyka.... kazal przyjsc za tydzien powtorzyc usg. co jest nie tak wg mnie? tym bardziej ze progesteron wyszedl mi 7,51ng to stanowoczo za malo leki biore

Gość jak u was bylo
a u mnie nawet pecherzyka nie ma

Gość nika12345
2 tygodnie temu jak byłam to był też 5 tydzien i nie było pecherzyka. Jedynie lekarz widział ze coś się zaczyna dziać w macicy. Po dwóch tygodnach pojawił się bardzo ladny pecherzyk i ciało żółte. Ja myśle ze nie warto panikować. Czy to twoja pierwsza ciąża? Ja poprzednią straciłam i teraz nadzwyczajnie spokojnie do tego podchodzę.

Gość a lekarz ci nic nie powiedzial
??????????????? mialam identycznie i skierowala mnie na usg dopochwowe gdzie dalej nic nie bylo widac a za tydz poronilam.Plod obumarl i wyladowalam w szpitalu ze skorczami.Lepiej idz do doktora bo jak w 5 tyg nic nie widac to kiepsko.

sorry ze to powiem ale po co ja tak starszysz? To ze w 5 tyg nic nie widać nie znaczy ze ma być coś złego. Każesz jej iść na usg dopochwowe ale zapewne takie miała robione na tym etapie. Nie każda ma jak w zegarku owulacje i może jej się opóźniła.

Gość jak u was bylo
to moja 3ciaza. dwie poprzednie stracilam

Gość jak u was bylo
wczoraj bylam u gintakze jestem na swiezo

strasze????przeciez jest dorosla osoba i wie co tzn jesli nie widac nic w prawie 6 tyg.Pyta jak bylo u nas wiec odpowiadam a nie bawie sie w pocieszanie i mydelnie oczu.Zamiast tu pisac powinna isc do lekarza i tyle.

to co masz za glupiego gina ze nic ci nie powiedzial?????????wogole to co on na to????? podstawa...zmien gina :)

ale przecież była. Co am latac po kilku lekarzach? Ma mieć nastepną wizyte i sie okaże.

a tak pozatym uważam że panika w takiej sytuacji nie jest wskazana. Bedzie co ma być nie zależnie od tego cy zmieni lekarza. Podejrzewam ze po 3 ciążach straconych jest na lekarstwach a nawet na L4 więc nic innego lekarz nie zrobi

Gość oiii
jest po prostu za wcześnie, uspokój się! chciałabyś już widzieć zarys człowieczka? bez przesady? ja w 7tygodniu zobaczyłam serduszko. spokojnie.

Gość jak u was bylo
no ok nie oczekuje serduszka ale ja nawet p[echerzyka pustego nie mam

Gość oiii
jest za wcześnie nawet na pęcherzyk.a może owulacja się opóźniła? poczekaj przynajmniej tydzień.

Gość brak ciąży
to oznacza,mała szansa że jest ok taka prawda-niestety

Gość brak ciąży
w tym tyg w którym jesteś powinien być widoczny pęcherzyk płodowy(przynajmniej),jedyna nadzieja że ciąża jest młodsza.

Gość Panoramaama
W tym tygodniu nie musi być widać. Jak byłam w 5 tygodniu u lekarza oznajmić, że test mi wyszedł pozytywnie i że ma sprawdzić, czy jestem w ciąży, to nie robił mi jeszcze usg, twierdząc, że na razie nic nie będzie widać i że mam przyjść za tydzień, i w 6 tygodniu zrobił 1 usg i wtedy było widać pęcherzyk z zarodkiem. Serduszko to dopiero gdzieś w 7-8 tyg. widać.

Gość Panoramaama
Tak że ja dziwię się tym z Was, co piszą, że jak w 5 tyg. nic nie widać, to kiepsko. Nieprawda. Mój lekarz nawet nie miał zamiaru robić w tym tygodniu usg, bo za wcześnie. Tak że nie straszcie dziewczyny jakimiś bredniami.

Gość Panoramaama
Dodam, że ciąża skończyła się u mnie pomyślnie.Lepiej kontroluj autorko stan bety, czy wzrasta, a z usg poczekaj jeszcze tydzień.

Gość brak ciąży
ale autorka jset już bliżej 6 niż 5 i niekoniecznie serduszko dopiero w 7-8,najczęściej widać właśnie w 6

Gość Panoramaama
Tak, może już po zapłodnieniu widać serce ?A w 5-6 tygodniu to już zarodek wielkości jaja ??? Bez przesady. 7-8 tydzień to najwcześniejszy tydzień, kiedy lekarz sprawdza serce.

Gość Panoramaama
Autorko, zrób to kolejne usg, jak kazał lekarz i wtedy zobaczysz, co będzie.Nie u każdego równo widać. Ale fakt, jak jesteś po poronieniach, to już jesteś bardziej wyczulona, oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki.

Gość dziewczyna pyta sie
dziewczyna pyta sie czy ktos byl w takiej sytuacji ze w tak poznym czasie nie widzial pecherzyka ciazowego -pustego! i e dodsatku mial ktos niski potas

Hejka. Bez obaw zobaczysz pęcherzyk. Ja w 5 tygodniu i 5 dni, wczoraj miałam usg i był pęcherzyk 10,08 mm

Gość jak u was bylo
teraz jestem w 6tyg i 1dzień od OM. a w dniu usg 5 i 5 dzien. czy tez nie widzialyscie pecherzyka- bo u mnie byla pusta macica....

ja na pierwszym usg bylam w 6t4d i byl tylko maly pecherzyk z cialkiem zoltym a serduszko dopiero zobaczylam w 9tc

Gość maska zorro
Tez uwazam,ze poprostu jest za wczesnie by cos zobaczyc,mnie lekarz na pierwszym scanie zapytala ktory to tydz.u mnie byl 7, a ona na to ze jak jest przed 6 tyg.to moze nic nie zobaczyc. Wiec poczekaj na nastepne usg i sie nie stresuj,tez moze byc tak ze ciaza jest mlodsza :) Bedzie dobrze zobaczysz.

Gość jak u was bylo
Jeszcze żyję nadzieją. martwi mnie mój progesteron bo jest nawet poniżej normy :( Tak bardzo pragnę dziecka...

Gość Aneczka ma koteczka
Nie martw się, ja jestem w 6 tc i ledwo było widać. Poza tym bardzo prawdopodobne, że to wina sprzętu. Jak USG jest starsze, to nie wykryje takiego okruszka. Głowa do góry :) A w związku z progesteronem dostałaś duphaston albo luteinę?