Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnyjadek

wieczorny głód

Polecane posty

Gość nocnyjadek

kurcze , nie moge ostatnio pokonać wieczornego i nocnego głodu. W ciągu dnia wydaje mi się ze nie jem za mało. sniadanie- musli na chudym mleku lub jakies dwie kromki razowego z jajkiem i warzywami albo szynka z inydka na kanapki z warzywami pozniej drugie sniadanie - to jakis owoc , lub jogurt naturalny , kefir bądź serek wiejski, obiad, jakiś kotlet , ryba pieczona w folii lub kurczak gotowany i surówka do tego , no i kolacja przed godz. 18.00 serek wiejski rzodkiewka pomidor kromka chleba razowego lub jakis twaróg , albo dwie kromki razowego z twarożkiem. Chodzę spac tak 22-23 i o 21 znowu robie sie głodna , ale pije wode jakąc herbate zeby zabić głód ale w koncu w nocy budze sie i musze cos przegryść , to straszne silniejsze ode mnie takie jakies straszne ssanie. Zaczęłam brać cidrex zeby pochamowac głód , ale czuje jakbym od Niego miała większy apetyt. mam 168 wzrostu obecnie waże 60kg w wakacje było 59 nawet 58, a ja tak bardzo chciałabym schudnac do 55 kg juz 57 kg i bede szczesliwa. tylko ze momentami zaczynam jesc mniej niz napisałam i chyba przez to mam takie napady nocne , bo jak w gorącej wodzie kąpana chciałabym szybko zrzucić.

Gość nocnyjadek
czasem sobie mysle , że to moze byc dlatego ze juz ponad pół roku wkółko jem to samo.

Gość nocnyjadek
czy ktoś mi cos doradzi??

Gość nocnyjadek
eeehh nikt tu nie wchodzi

Gość po prostu za wcześnie jesz
kolację-ostatni posiłek powinien być 2-3 godziny przed snem

Gość ja tez tak mam niestety
wieczorem glodna sie strasznie robie, ze az mnie ssie. Czasami glod budzi mnie w nocy i musze wciagnac jakies jablko...

Gość nocnyjadek
czyli jesli chodze spac o 23 to wcale nie musze ostatniego posiłku jesc o 18 moge o 20 nawet? dodam ze nie jem smazonego tłustego i odzywiami sie wmiare zdrowo, słodyczy nie jem, chipsów itd tez nie , raz na 2-3 mce jakiego kebaba lub pizze robie sobie pozwolenie

Gość a czemu wymieniasz?
całe życie jadam bardzo późno albo wręcz w nocy, bo głodna nie zasnę i nie mam zupełnie żadnych problemów z tuszą. Nie zawsze jem śniadania, bo rano nie mam apetytu i kończy się na kawie... 160/45kg

Gość nocnyjadek
widzisz , bo może akuart nie masz dendencji do tycia a ja mam

Gość chciałabym tak miec jak Ty
autorko. Schudnąć można łatwiej niż przytyć. Wystarczą ćwiczenia, jakaś dobra dieta... Ja jem przez dzień tylko jedną małą bułkę, czasami nawet w ogóle nie jem. W dodatku pracuję fizycznie codziennie po 8 godzin i wyglądam jak anorektyczka :o Nie mogę jeść bo przez cały dzień czuję się pełna, na jedzenie patrzeć nie mogę :o Warzę 43kg przy wzroście 167 :o Chciałabym mieć taki apetyt jak Ty. Tyle co Ty zjesz przez dzień, ja jem przez cały tydzień a wcale dużo nie jesz :o Co Ci mogę poradzić to jeszcze ćwiczenia a zamiast kotleta na obiad ugotuj sobie na parze jakieś chude mięso np z kurczaka (zdrowiej i mniej tłusto).

ja tez bywałam głodna, ale to jak od dawna jadałam wieczorami... aż pewnego dnia po prostu przestałam, no i na poczatku było cięzko, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja... ;p

Kochana mozna jesc nawet godzine przed snem, ale musi to byc posilek wylacznie bialkowy, bo bialka sa trawione wlasnie godzine czasu :) Czyli: ryba, kurczak, jajecznica i wszystko co z jajek :) Ja czasami 5 min przed snem wrzucam na roszta jakies jajko ugotowane, lub resztki miesa z obiadu (mieso oczywiscie nie jest smazone, tylko pieczone w rekawie), potem tylko umyje zeby i ide spac :D Natomiasz kolacje weglowodanowa trzeba jesc ok 3 godzin przed spaniem.

Gość nocnyjadek
dobrze to podam przykład , czy tak bym schudła. sniadanie - tak jak pisałam wczesniej drugie sniadanie tez obiad mieso tylko gotowane lub pieczone w folii i warzywa do tego duuużo potem podwieczorek uwielbiam serki wiejskie i jogurty wiec cos takiego i o 19-20 zalezy o której bede szła spać kolacja jakaś surówka z kromka chleba razowego lub kanapki z chuda szynka z indyka , tutaj coś zdrowego nie tuczacego , jajecznica do wyboru Do tego codzennie jakies cwiczenia po 1h na zmiane , aerobic , stepper , taniec, cwiczenia ujędrniające, duzo spaceruje wszedzie chodze pieszo.

Gość nocnyjadek
?????

Gość ja się nie odchudzam
ale znajoma osoba jak była na diecie, między innymi przeszła na mniejsze porcje i aby poradzić sobie z głodem popołudniowo wieczornym robiła tak: śniadanie 8-9, przekąska ok. 12, obiad 16-17, potem kilkanaście sztuk orzechów jedzone po jednym do wieczora i kolacja ok. 20-21. Spać ok. północy. Mówi, że dzięki tym orzechom wytrzymywała do kolacji. A po kolacji już nie było głodu.

Orzechy sa bardzo dobrym wyjsciem, bo sa kaloryczne, zdrowe i maja jakies tam skladniki pomagajace w trawieniu ( o ile dobrze pamietam). Ja tez czesto zjadam je przed kolacja jako przekaske, ale na jeden raz, np garstke orzechow lub migdalow ;) A potem wlasnie kolacja przed pojsciem do spania typowo bialkowa ;) Kolezanka bardzo dobrze je: powinno sie jesc 3 posilki glowne i 2 przekaski ;)

Gość nocnyjadek
z orzechów to lubie tylko laskowe i migdały nie nawidzę włoskich brzuch mnie po nich boli

Wpisz w google INDEX GLIKEMICZNY, i poczytaj o tym artykuly, jedz wieczorem cos o bardzo niskim indeksie i nic ci nie bedzie :)

Gość ankakkk
Jakbym ja jadła 4-5 godzin przed pójściem spać, i dodtaku nie najepsze rzeczy (pieczywo?) to też bym tak miała ;P Moja kolacja to opakowanie serka wiejskiego ze sporą porcją warzyw albo np. pół dużej puszki tuńczyka z jajkiem i warzywami plus garść orzechów, wszystko maks 2 h przed snem.