Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lionne

Wypadanie wlosow po ciazy

Polecane posty

Witajcie! Na pewno niejedna z was boryka sie z problemem wypadania wlosow po ciazy. Mnie tez to oczywiscie dotknelo. Wlosy wypadaly mi strasznie, musialam odkurzac kilka razy dziennie bo na podlodze bylo czarno od nich, po kazdym myciu wypadaly garsciami. Myslalam sobie: trudno, spadek hormonow, nic nie poradze, trzeba przeczekac. No i czekalam a bylo coraz gorzej, na glowie mialam doslownie "piec wlosow na krzyz":( Pewnego dnia poszlam po cos do apteki i natknelam sie na preparat Oenobiol rzekomo majacy hamowac wypadanie wlosow i wzmacniac je, rezultaty mialy byc widoczne po miesiacu stosowania. Pomyslalam ze zaryzykuje i sprobuje, co tam... nawet na sklad nie popatrzylam:) I jakie bylo moje zdziwienie kiedy juz po kilku dniach wypadanie bardzo sie zmniejszylo! Zauwazyl to moj maz, myslal ze znowu latalam z odkurzaczem:) Teraz po miesiacu roznica jest naprawde ogromna, wlosy wypadaja ale w normalnych ilosciach, poprawil sie ich wyglad, nawet kondycja skory mi sie poprawila:) A w skladzie jest wyciag z pestek dyni i zestaw witamin z grupy B! Musialam sie naprawde wyplukac z tych witamin w czasie ciazy i karmienia piersia skoro taka szybka poprawa po samych wit B. Pisze o tym bo hormony hormonami ale warto sprobowac!

Gość a czy to mozna stosowac
przy karmieniu piersia?

mysle ze tak, zreszta to nie musi byc ten preparat tylko zestaw wit B, np. B complex

Gość a ten preparat do polykania? t
tabletki? :( bo ja jestem w ciazy i trace wlosy, szukam czegoś w rodzaju szmaponu ;(

Gość jdjsllojnbhhh
koleżanko powyżej a może spróbowałabyś czarną rzepę? Tzn sok z niej, jak dobrze poszukasz to spokojnie znajdziesz. Nie jestem w ciąży ale mi pomogła juz po 5 zastosowaniu więc warto:) No i plus że dziecku nie zaszkodzi

taajasne - no dokladnie:) ja jakas polprzytomna bylam jak to kupowalam ( to sa kapsulki do polykania ) bo jakbym popatrzyla na sklad to kupilabym B complex:) a szampon z czarna rzepa stosowalam kiedys i tez ladnie pomogla, ale wtedy wlosy wypadaly mi przez stres

Gość jdjsllojnbhhh
a tam szampon:P świeży sok to jest to zawiera dużo cynku, wit B,C,A wiele enzymów i białek. Przy okazji pomaga zwalczyć łupież:) Jest to naturalny środek-co prawda trochę smierdzi ale z moimi włosami zdziałał CUDA:)

Gość a ten preparat do polykania? t
a to jest w formie herbatki? kupię w sklepie zielarskim? :)

Gość jdjsllojnbhhh
jak chcesz herbatkę to może z liści pokrzywy??? "Liście pokrzywy są bogate w chlorofil, ksantofil, karoten, witaminę C, K, B2, kwas pantotenowy, garbniki i flawonoidy, oraz szereg składników mineralnych, w tym wapń, magnez, żelazo, fosfor, mangan, cynk i krzem" Pokrzywa ma delikatny smak, tylko przeczytaj ile razy dziennie możesz pić. Hmmm jesteś w ciąży Spytaj się lekarza czy możesz to pić