Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Parafinka

- 15 stopni mrozu , czy mogę wyjść na dwór z 1,5 rocznym dzieckiem ?

Polecane posty

Pytanie jak w temacie. Muszę iśc po starszą córkę do przedszkola, teraz jest u mnie - 18 stopni, mam nadzieję ,że ok 14 - tej będzie z - 15 stopni. Czy mogę wyjść z małym 1,5 rocznym dzieckiem w taki mróz? lepiej w sankach obabulona kocami czy w wózku z kocami i ochraniaczem?

u mnie -10 i też się zastanawiam czy wyjść z dzieckiem (9mcy). Ale chyba na chwilkę pójdę. Nie pada, nie wieje, jak ją opatule to myślę, że nic się nie stanie

Gość znajomkowa
A czemu nie? To nie noworodek, nic mu nie bedzie

można spokojne wyjść :) gorzej jak jest odwilż, ciapa to raczej nie.. a teraz pięknie mrozi i słonko świeci :)

Gość karolajna 109
ja zawsze wychodze Nawet jak jest minus 20 Na zakupy i krotki spacer-okolo 30 minut Maly nie ma jeszcze dwoch lat,ale dzielnie maszeruje Szalik na buzie i w droge Nigdy jeszcze nie chorowal

Gość elcia23,
hej, ja bym odradzala. w tamtym roku wyszlam moja corka (wtedy miala roczek) na spacer, bylo kolo -7 stopni mrozu, a z zapalenia pluc nie mogla sie wyleczyc 2 miesiace:/ nic sie nie stanie jak nie wyjdziesz, uchyl na chwile okno zeby przewietrzyc pokoj i tyle.

ale przecież nie wieje, jest spory mróz i słonko świeci :)... przy takim mrozie bakterie się nie imają dzieciaczków raczej :) na takim mrozie jedynie zahartujesz maluszka :), a po powrocie do domku herbatka, lub soczek malinowy na rozgrzanie :)

Gość mamamia4321
Ja wychodzę z dzieckiem na spacer nawet podczas mrozu (ma 15 miesięcy). Tylko są to krótkie spacerki (ok.30 min). Buzię dobrze natłuść kremem, weź wózek z ochraniaczem, opatul kocem i będzie ok.

Ja mam 15 minut drogi w jedną stronę ,ale po śniegu zjamie mi to 25 minut. Córka nie da rady pójśc na własnych nózkach, muszę ją wziąć do wózka. Dziękuję za wasze odpowiedzi

Gość gdzie świeci słońce
U mnie pada śnieg :(

Gość juz widze jak ten chlopak
trzeba hartować dziecko od malego bo inaczej bedzie z niego chorowitek.