Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prerazona

Włókniaki??

Polecane posty

Gość prerazona

Mam problem, właśnie wróciłam od lekarza, który powiedział mi, że guzek, który mam na szyi to włókniak. W Internecie znalazłam wiele informacji, że są to zmiany nowotworowe. Co prawda lekarz powiedział, że nie jest konieczne jego usunięcie, chyba, że tylko ze względów estetycznych. Miałyście jakieś doświadczenia związane z włókniakami? Usuwałyście je czy nie? Jeżeli tak to gdzie?

Gość znająca problem
moja mama miała wlokniaki na twarzy, ale byly niewielkie i w malo widocznym miejscu, wiec nie zdecydowala sie na zaden zabieg ich usuniecia. mimo, ze lekarz ja do tego namawial. zadnych wiekszych problemow z nimi tez nie mila, wiec nie bylo wiekszego powodu zeby je usuwac, wiec nie martw sie to nic strasznego :)

Gość nie zaszkodzi
spróbować, Terapii Gersona. Skoro ludzie tą terapią raka usuwają, to guzek będzie małym pikusiem!!, Tu masz kilka linków: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem www.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość pocieszenie
włókniak jest nowotworem ale nie rakiem, choć w sprzyhających warunkach może zezłośliwieć stając się rakiem/nowotworem złośliwym. Zatem do roboty z Gersonem. Powodzenia.

Gość prerazona
Ja się chyba zdecyduje na usunięcie, ale jeszcze nie wiem gdzie. Znacie jakieś miejsca godne polecenia?? Wiecie coś na temat metod jakie stosuje się przy usuwaniu tych włókniaków??

Gość pocieszenie
Dot.: włókniaki-sposoby usuwania -------------------------------------------------------------------------------- Cytat: Napisane przez kunegunda1111 Witajcie drogie Forumki. Jestem tu zupełnie nowa, ale już dziś chciałabym zadać Wam pytanie związane z usuwaniem włókniaków. Ja mam ich sporo zwłaszcza na szyi. Bardzo chciałabym się ich pozbyć. Wiem że można to zrobić ciekłym azotem lub laserem. Ale w gabinetach kosmetycznych są ceny nie na moją kieszeń. Czy znacie jakieś "domowe" sposoby zamrażania lub innego usuwania tych "pypciów"? Liczę na podpowiedź. O Jezu, nie wyobrazam sobie, zeby usuwac wlokniaki "domowymi sposobami" (cokolwiek przez to rozumiesz) Nie rozumiem dlaczego piszesz o gabinetach kosmetycznych? Przede wszystkim powinnas pojsc do dermatologa, pokazac te zmiany i jesli wlokniaki sa niewielkie, to faktycznie ciekly azot lub laser odniosa skutek (a z pewnoscia laser). Ja mialam wlokniaka pod pacha i byl usuwany przez chirurga, gdyz byl za duzy by potraktowac go laserem.

Gość ..NATALA..
Usuń proszę.To kurestvo czy prędzej,czy póżniej z rakowacieje. Powdzenia.

Gość usunęłam
powiem wam tak ja też szukałam najlepszego miejsca na usunięcie włókniaków i najbezpieczniejszej metody. Szukałam i znalazłam Elite. proponują dwie metody laserową i chirurgiczna, jako że ja miałam jest dość duże i w widocznym miejscu, bo na karku, co było krępujące przy krótkiej fryzurze, zdecydowałam się zabieg laserem. teraz mogę bez problemu i żadnego wstydu ściąć krótko włosy i nie wstydzę się wielkiego wybrzuszenia na karku :)

Gość musztarda78
Ile taki zabieg kosztuje w Elite ? Moja mama sie wlasnie niedawno orientowała w tych wszystkich cenach i w sumie co gabinet to inna cena. Ona ma cos na szyi i tez chce zrobic porzadek.

Wycinać wszystko co jest w piersi a zwie się włókniakiem!!! Ja miałam włókniaka w prawej piersi... zaszłam w ciążę.. hormony szalały ... i zaczął rosnąć. 3 miesiące temu poszłam z nim do onkologa, bo zrobił się nim dziwny guzek... biopsja nie wskazała nic złego, gruczolakowłókniak powiedzieli, do obserwacji.... ale ja sie uparłam aby mi go wycięli, nie chciałam takiej zmiany!!! Za 4 dni dostałam telefon że to RAK!!!!!!! już jestem po amputacji prawej piersi, teraz czeka mnie chemia, radioterapia ...... wszyscy mówili że to włókniaczek... 19mmna 21mm.....nawet z biopsji cienkoigłowej nic nie wyszło!!!! Moja własna intuicja mi podpowiadała, że to coś złego..... Rak wczesny etap zaawansowania... uratowałam sobie życie tą decyzją aby tego czegoś nie zostawiać w piersi! Włókniaki mogą się zezłośliwić !!!!!!!