Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamaaa26

spray do noska dla 7 tyg niemowlaka

Polecane posty

Gość mamamaaa26

jakiego używacie - i wogóle co jest najlepsze do czyszczenia noska? mam fride ale jakoś nieumiem tego użyć

Gość 122222
Lepiej wposc sol fizjologiczna w kropelkach, albo roztwor soli w kropelkach, albo wode morska w kropelkach, bo te pojemniki pod cisniniem sa zbyt mocne dla tak malych dzieci i moga je bardzo wystraszyc. Cisnienie jest zbyt duze, a nozdrza jeszcze zbyt male. Nie poleca sie. Lepiej zaczekac ze sprayami do momentu kiedy dziecko bedzie wieksze, a teraz po prostu zakraplac.

Gość 122222
Frida albo jakikolwiek inny aspirator (manualny lub elektryczny), a nawet zwykla gruszka sa ok. Nabierzesz z czasem wprawy. Przede wszytkim nie boj sie dziecka i nie mysl ze dzieje mu sie wielka krzywda jak cos przy nim robisz. Z czasem przyjdzie wprawa.

Gość misia1111111111111111111111
sterimal dobra sprawa tez polecam

przecież jak dziecko nie ma kataru to po co aspirator lub gruszka? Do codziennej higieny najlepsza woda morska w spray, ja mam akurat disnemar i mała nie bała się wcale tego psikania pod ciśnieniem. Położna mówiła, że dzieci to lubią. Teraz jak jest starsza nie lubi jak się coś robi koło noska, ale codziennie tym psikam i w razie potrzeby wyciągam zwinietym w rulonik płatkiem kosmetycznym. A aspirator jak najbardziej, ale jak dziecko ma zatkany nosek, mam marimer, do fridy trzeba dokupić filtry