Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TłustaSwinka:(((

Jak się pozbyć przetluszczajacej sie skory ????? pomozcie mi

Polecane posty

wiem ze to nie ten dzial ,ale tam na odpowiedz nie ma co liczyc, albo kaza isc do dermatologa... bylam i tylko kupe pieniedzy wydalam... stosowalam chyba juz kazdy krem z drogerii, nawet nie chce myslec ile wydalam , rano umyje twarz po godzinie cala tlusta,do tego zaskroniki na nosie i policzkach :( mam juz dosc ,macie jakis pomysl ? aktualnie uzywam zelu do mycia garniera - jako jedyny jako tako czysci i kremu matujacego

Gość ciesz się że masz taką cerę
dzięki temu długo będziesz wyglądała młodo bo nie będziesz miała zmarszczek :)

:( ja sie z tego nie ciesze.. makijazu nie moge zrobic, bo zaraz splywa, skad sie to bierze? zdrowo sie odzywiam ,nie jem cukru ,fast foodow, same owoce warzywa, sery , orzechy ,zboża kasze i nic :(

- wywal te zele do mycia - olej migdalowy na twarz wieczorem na kilka minut i zetrzyj nadmiar czyms - olejek z drzewa herbacianego - kwas salicylowy na zaskorniki

kwas salicylowy na twarz to przezytek zbyt wysusza zaskorniki usuniesz u kosmetyczki

yeez - na sniadanie owsianka ,sama robie musli z suszonymi owocami + jogurt lub kefir , labo jajko na twardo , zawsze jakies owoce ,banan, kiwi ,marchew ,jablko rodzynki , rano robie z tego taką papke na drugie sniadanie ... na obiad roznie , rybka, ciemne pieczywo z bialym albo zoltym serem ,pare orzechow -ziemnych ,laskowych albo nerkowca, fasolka szapragowa ,albo inne mrozonki - ogolnie diete mam bardzo zdrowa , nie pale,nie pije :( blu ,a skad mam to wszystko wziac ? olejem smarowwac tlusta skore ???!!!??? przeciez bede sie swiecila jak psu jajca :O

zaden przezytek . kw salicylowy jest np w Effaclarze . kosmetyczka olej , pogniecie ci twarz i po paru dniach znow to samo , walka z wiatrakami ,do tego mozesz sie nabawic prawdziwego tradziku i przebarwien. Oliwka Hipp - dla dzieci , tam jest olej migdalowy i sezamowy , nalewasz troche w zaglebienie dloni ,tyle zeby wystarczylo na wysmarowanie twarzy , do tego kropla lub dwie olejku herbacianego - w aptekach jest za grosze , kwasu salicylowego podobnie kropla dwie wystarczy , Salicylol - tez roztwor olejowy wiec ulatwione zadanie :) i to co kilka dni

diete masz ok nie wiemy ile masz lat moze jestes w okresie dojrzewania ale tak czy siak lepiej miec tlusta niz sucha postaw na zele, bibulki oczyszczanie baze silikonowa olejek herbaciany i migdalowy jest ok pierwszy ma wlasciwosci dezynfekujace ale nad kwasem to bym sie jednak zastanawiala bo tworzy sie nie raz taka paskudna skorupa pozdrawiam cieplutko

dlatego jej mowie o kilku kroplach , salicylol ma 5 % ,a te dwie krople to tyle co nic, skorupy jej nie zrobia :)

maseczki wysuszajace wysusza jak nazwa mowi ,a potem ? Skora jeszcze bardziej bedzie przetluszczona , bledne kolo , obroni sie przed wyszuszniem :O

blu - jestes pewien ? jak to dziala ? bo dla mnei to nie pojete ,smarowac sie olejami :/

skora sie przetluszcza m.in z tego powodu ,ze myjesz tym garnierem , ktory ma w swoje alkohol , i broni sie wlasnie w ten sposob. jesli nasmarujesz ja z zewnatrz olejem to przystopujesz przetluszczanie ,ale nie codziennie. bo efekt bedzie odwrotny - sucha i wysuszona skora:)

Gość ja sobie z takim problemem
poradziłam kremem z serii siarkowa moc https://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=20026&pkt_id=&pro_id=&char_id= lub ewentualnie Dax Cosmetics http://apteka.we-dwoje.pl/dax_cosmetics_dax_cosmetics_perfecta_cera_mieszana_krem_dotleniajacy,artykul,a62.html. Pij drożdże-trochę rozpuść w łyżeczce ciepłego (ale nie gorącego mleka) Witamina B hamuje przetłuszczanie. Z początku cię wysypie ale po po około dwóch tygodniach buzia staje się gładka. Dwa lub trzy razy w tygodniu maseczka http://e-styl.com/p/pl/5915/soraya+care++control+maseczka+oczyszczajaco+-+rozgrzewajaca+2+x+7-5+ml.html ,a na noc krem półtłusty lub nawet tłusty. Dobrze nawilżona cera mniej się przetłuszcza. Mi pomogło

bloto matowi w spsob naturalny twarz opis Właściwości Tierras Del Volcan; działanie przeciwzapalne, i łagodzące stymuluje wydalanie toksyn i kwasu moczowego oczyszcza, leczy przyspiesza regenerację komórek i tkanek dostarcza naturalnie czystych mikroelementów i pierwiastków śladowych stymuluje cyrkulacją krwi nadaje cerze blasku intensywnie działa na cerę porowatą i zanieczyszczoną (trądziki, łojotok) jest łatwo wchłaniane ZASTOSOWANIE W KOSMETYCE: leczy trądziki działa anty-łojotokowo reguluje poziom nawilżenia skóry zabiegi dla skór odwodnionych i suchych intensywna regeneracja cery dojrzałej działa liftingująco przyspiesza rozbijanie cellulitu plamy pigmentacyjne, skazy usuwa toksyny i nadmiar wody z organizmu (działanie drenażowe) głębokie oczyszczanie skóry uszczelnia małe i duże naczynia krwionośne wzmacnia cebulki włosowe wskazania: wypadanie włosów, lekkie łysienie łagodzi objawy łuszczycy żylaki (uszczelnia naczynia krwionośne) Jak to jest możliwe, że jeden produkt może być wykorzystany do peelingu, leczenia trądziku i zabiegów przeciwzmarszczkowych? Tylko i wyłącznie ze względu na mikroelementy zawarte w Tierras Del Volcan. W przypadku trądziku obserwujemy działanie antybakteryjne i antyseptyczne oraz wysuszające. Działanie przeciwzmarszczkowe wywołuje magnez, miedź, cynk i silikon (pochodzenie geologiczne w/w składników wywodzi się z okresu trzeciorzędowego, co w szczególności wyróżnia Tierras Del Volcan). Wszystkie te składniki blokują proces starzenia komórek i przyczyniają się do ich odnowy. Dodatkowo Tierras Del Volcan działa jak maska napinająca wzmacniając delikatne mięśnie twarzy i eliminując zwiotczenie. Wiek odzwierciedla się również na ciele: zwiotczenie, rozstępy oraz cellulit są symptomami oznaczającymi osłabienie tkanek. Regularne stosowanie Tierras Del Volcan nie tylko eliminuje zanieczyszczenia lecz również wygładza zmarszczki i nadaje skórze gładkość również w okolicy: kolan, łokci i stóp. Przy systematycznych zabiegach na biust staje się on jędrny i poprawia się jego elastyczność. wiecej na stronie na ktorej podalam pozostawiam wybor zainteresowanej

Przestan jesc cokolwiek mlecznego (ser, mleko, slodycze z mlekiem, itp) przez przynajmniej 6 miesiecy.

Gość ja sobie z takim problemem
Z oliwka dla dzieci bym się wstrzymała,może zapychać. Jeśli zdecydujesz sie na olejek migdałowy i To ciebie BLU tez się tyczy zamówcie sobie z strony mazidła.com Jest tam wiele różnych olejków zimnotłoczonych które dobrze wpływają na przetłuszczającą się cerę

ja na szczescie nie mam takich problemow ;) ale znam te strone i moge polecic :classic_cool:

ja sobie z takim problemem - a jaki olej bylby najlepszy? wlasnie czytam o tej oliwce, i troche sie boje :)

Witaj! Proponuję przejść sie do gabinetu kosmetycznego i tam przejść eksfoliacje kwasami bądź przeprowadzić mikrodermabrazję (diamentową lub korundową)...ewentualnie oksybrazję, która polega na złuszcaniu naskórka za pomoca sprężonego tlenu i soli fizjologicznej. Od czasu do czasu możesz stosować maski na bazie glinek. Przejść zabieg oczyszczania manualnego połączonego z kawitacją...sposobów jest wiele :)

uzywalam plynu micelarnego biodermy- na poczatku bylo swietnie ,potem ? efekt znikl... wiec wrocilam do tego nieszczesnego garniera ,najgorsze sa te zaskorniki na nosie :( siedza straaaaasznie gleboko , bylam u kosmetyczki , tak jak blu pisal - cieszylam sie przez 3 dni potem zrobilo sie ich wiecej ? probowalam kwasow migdalowego , i glikolowego - to samo - poprawa , po kilku tygodniach powrot :(

Na dzień stosuj krem matujący. Na noc krem nawilżający. Jeżeli chodzi o demakijaż to używaj żelu...mleczko w Twoim przypadku odpada. Po demakijażu koniecznie musisz przeprowadzić tonizacje skóry. Proponuję zastosować na sam początek oczyszczanie manualne z peelingiem kawitacyjnym. Następnie seria kwasów połączona z mikrodermabrazją diamentową.

a piłaś koktajl drożdżowy? Kawałek drożdży zalać wrzątkiem, rozmieszać, dodać troszkę mleka i wypić - codziennie. Po kilku dniach (u mnie to były 3 dni) widać poprawę, cera nabiera innego kolorytu i staje się jakby satynowa, o błyszceniu można zapomnieć). Na zaskórniki - kosmetyczka i krem nawilżający, bez alkoholu.

tłustą cerę trzeba nawilżać! kremy na dzień i na noc, do mycia żele, maski nawilżające kwasy są na przebarwienia więc nie ten przypadek akurat! jeśli chodzi o zaskórniki polecam mikrodermę

jordan- kwasy stosuje się również w przypadku skór nadmiernie przetłuszczających się. Koleżanka napisała równiez o problemie zaskórników więc kwasy sa jak najbardziej wskazane.