Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlaczegoja91

dojrzalosc lozyska

Polecane posty

III stopien dojrzalosci lozyska w 35 tc. oraz lozysko na scianie przedniej. polozenie poldu podluzne glowkowe. . co to oznacza? czy to nie za szybko na 3 stopien dojrzalosci? przy badaniu usg okazalo sie ze mam bardzo duzo wód plodowych. czy moge przez to rodzic szybciej?

a lekarz nic nie mówił? Teoretycznie III stopień powinien być, gdy dziecko jest już w pełni rozwinięte czyli około 38tc położenie prawidłowe a co znaczy dużo wód? Podał Ci AFI? Przy AFI> 20 jest wielowodzie tyle wiem

jeśli masz 125mm to 12,5cm czyli norma a łożyskiem bym się nie przejmowała, bo czasami szybciej się starzeje i jest ok. Skoro lekarz nie widział problemu, to tym bardziej

Gość mi ciagle lekarz mowil
ze mam juz baaardzo dojrzale lozysko bo jest duzo zwapnien. I przez to tez przepowiadal wczesniejszy porod. Urodzilam dzien przed terminem...wow.hehe. Nie ma sie co przejmowac dojrzalym lozyskiem.

dojrzałość łożyska aż takiego znaczenia nie ma, najważniejsze są przepływy w pępowinie, jeżeli one są dobre przy 3 stopniu dojrzałości to nie masz się co martwić bo maluszek jest dobrze odżywiony