Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauwazyliscie cos...?

zauwazyliscie ze coraz wiecej ludzi studiuje, studiuje i studiuje...

Polecane posty

bedac na utrzymaniu rodzicow do 30-stki...boja sie zycia, odpowiedzialnosci czy co?

Gość tapl menda
myślą że będą kupe forsy zarabiać a pracodawcy na kolana padną

Gość nie ma dla nich pracy...
to się łudzą, że kolejny papier to jakoś zmieni :O

ale dlaczego nie pojda na studia zaoczne i do pracy? mam kilku znajomych, ktorzy maja prawie 30 lat a studiuja zaocznie i nie ida do pracy bo mowia, ze i tak na razie nikt ich nie zaturni bo studiuja i nie beda mogli pracowac na pelen etat, ale nawet na 1/2 etatu nie pojda...lenie smierdzace!

Gość tomek 4
ja mam 40 lat i studiuję i gul wam chodzi

Gość maaaalena
rany, niech robią co chcą :D każdy niech żyje, jak chce, nic Ci do tego... tylko się można cieszyć, że nie robią konkurencji. W życiu ważne jest żeby być szczęśliwym, a nie żeby koniecznie pracować i pracować i praca to sens życia :P zobacz, że większość ludzi pracuje przez kilkadziesiąt lat przez najlepszy czas swojego życia, od 8 do 16 godziny, gdy człowiek jest najproduktywniejszy i to ma być szczęście? Mi sie zdarza wziąć w miesiącu jedno zlecenie na animacje (dobrze płatne) i przez większość czasu mam wolne, spędzam czas z moim kochaniem, lub uczę się nowych rzeczy, w tym czasie, gdy większość siedzi w pracy. Ważne jest, żeby znaleźć swój sposób na szczęśliwe życie...

nie chdozi mi o to, zetrzeba zyc praca, ale czy to nie dziwne, ze osoba powyzej 26 r.z. ciagle jest na utrzymaniu rodzicow i nie zamierza tego zmieniac? ja np. nigdy nie spotykala bym sie z facetem, ktoryma jakies26-27 lat i nigdy w zyciu nie pracowal i przez najblizsze kilka lat nie ma zamiaru isc do pracy...dla mnie to takie troche nieudacznik zyciowy i darmozjad

Gość eureka120
mam 19 lat. pracuje i studiuje zaocznie. mam stala prace na pelny etat. praca fizyczna, meczaca ale wazne ze jest. z moimi wynikami z matury spokojnie moglabym sie dostac na dzienne studia. ale od razu nastawilam sie ze albo zaocznie i praca albo wcale. nie chcialam obarczac rodzicow kosztami. bo dzienne wcalenie sa tansze od zaocznych. w lutym planuje wynajac mieszkanie, bo dostane podwyzke w pracy. takze nie rozumiem ludzi ktorzy studiuja zaocznie i nie maja pracy, albo jej nie szukaja, ja bym tak nie mogla u rodzicow na garnuszku do trzydsziestki.

Gość alik poa
ja szanuje ludzi młodych którzy pracują,nie wybrzydzają, nie mądrzą się tylko pracują i uczą się

Gość wertyui678
eureka jesteś jebanym wzorem do naśladowania ,ideał chodzący. Jakby np.lekarze studiowali zaocznie to niestety umarłabyś na zwykłą świnkę

Gość alik poa
nie ma medycyny zaocznej

Gość wertyui678
eureka się porobila z samozachwytu

Gość kto z was zarabia.....
taaa od razu wynajduj studia ktore trwaja dlugo itp. ale np. ja mam koelge ktory skonczyl jedne studia i poszedl na nastepne a do pracy ani mysli isc...i ma glupie tlumaczenia. Chyba mu tak dobrze, mieszka u rodzicow, nie pracuje...ale nie glupio mu prosic w tym wieku rodzicu rodzicow o pieniadze na chociazby ubrania?

Gość wertyui678
niektórych byle jaka praca poniża, mają za inteligenty wygląd żeby robić byle co

Gość fdsfds
ale nie glupio mu prosic w tym wieku rodzicu rodzicow o pieniadze na chociazby ubrania? moze chodzi caly czas w tych samych ubraniach ...

Gość fdsfds
ktoryma jakies26-27 lat i nigdy w zyciu nie pracowal i przez najblizsze kilka lat nie ma zamiaru isc do pracy...dla mnie to takie troche nieudacznik zyciowy i darmozja ty nie , ale wiekszosc kobiet by na takiego poleciała myslałyby ze pochodzi z bogatej rodziny.. Zwlaszcza blachary leca na takich ktorzy maja nadzianych rodzicow ...

hehe no blachara pewnie slinka leci na sama mysl o takich hehe

Żeby złapać blacharę to trzeba jednak mieć dobry samochód i jakoś się ubierać, z opalania jajec BMW M-power się nie kupi.

Gość kiok
Problem polega na tym, ze coraz wiecej ludzi o watpliwej inteligencji zabiera sie za studiowanie, szczegolnie na prywatnych uczelniach, a raczej w pseudoszkolkach. Kiedys dyplom wyzszej uczelni wyznaczal jakies poziom, a teraz nawet ciezkomyslacy idiota moze byc magistrem:O

no ale jak mozna nie miec zadnych aspiracji do tego aby byc chociaz w miare samodzielnym. Rozumiem, ze ciezko jest wynajac wlasne mieszkanie itp zeby byc w pelni samodzielnym -bo wiaodmo ile kosztuje wynajecie nawet kawalerki - ale zeby miec np.27 lat, mieszkac u rodzicow i nie pracowac, nie dokladac sie do rachunkow, jedzenia? mi by bylo gflupio i wstyd, ale widac niektorzy nie wstydza sie tego, ze sa pasozytami