Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa

WROCIC DO POLSKI PO KILKU LATACH W NIEMCZECH???

Polecane posty

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
tylko ze ja zaczynam miec taki syndrom poczucia winy wobec kraju. czuje sie jak szczur z komformistycznym podejsciem:)

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
a gdzie mieszkasz, Grzegorzu? w Twoim zawodzie pewnie wrecz wymagane jest zeby ten piekny dyplom jak najszybciej zaaczac upiekszac kolejnymi rownie pieknymi skrotami? skad ta diametralna zmiana kierunku? choc z ratowaniem pewnie obydwa kierunki maja duzo wspolnego:)

Gość Titianeeana
Tesknota mija , mieszkam tu 25 lat. I teraz czuje sie obco w Polsce. Ale te pierwsze 3-6 lat czulam sie tu dziwnie. W tej chwili kocham ten kraj i czuje sie tu bezpiecznie.

Gość no to ja tezzzzzzzzzzz
hej, ja tez z hamburga i tez z centrum :) nie mam takiego dylematu jak ty, chociaz jestem tu sama jak palec, nie mialam ochoty wracac do Polski. ale w sumie jak tak cie to meczy, to wracajcie:) tylko zastanawiam sie ile czasu wtedy minie, zebyscie z powrotem ruszali na hamburg :) a dzieci beda takie jak je wychowasz:) czemu od razu nakreslasz jak beda sie czuly? czasami wlasnie takie dzieci czuja wieksze przywiazanie do Polski niz ludzie ,ktorzy sa tu tylko pare lat i udaja, ze zapomnieli ojczystego jezyka:O

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
tez czuje sie tu bezpiecznie, przed blokiem w Lodzi, gdzie mieszkalismy czulam sie o zmierzchu 100 rzy bardziej niebezpiecznie:) ale tesknie za Polska, cholera no! niemcy to nie niest moja ojczyzna! moj kraj! mimo, ze zyje mi sie tu dobrze.

Gość troche mnie to drazni
czujesz sie jak szczur ktory uciekl z tonacego statku? tak mowia polacy ktorzy nigdy nie mieli odwagi wyjechac z Polski zeby zyc godnie jak czlowiek!! nie przejmuj sie takimi opiniami! ktos kto nie sprobowal nie ma prawa sie wypowiadac!

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
hej:) hamburzanko:) gdzie mieszkasz dokladnie? ja na wartenau. co robisz tutaj? i ile masz lat jesli moge zapytac?

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
do troche mnie to drazni wiem, co masz na mysli, ale ja sie nie sugeruje czyms, co kto mowi, tylko tym co sama czuje. gdybym czula inaczej w zyciu nie bralabym sobie do serca opinii innych:)

kolo berliner tor mieszkam mam 30 lat; pracuje i studiuje :)

Gość Titianeeana
Nie tesknie za Polska, bo to nie ta Polska co przed 25 lat. Pokochalam moje zycie tu, Mam tu znajomych, rodzine itp. Prace , sasiadow i tu czuje sie u ,w Polsce czuje sie obco. I mimo ze mam ladny dom w Polsce, tam czuje sie obco i naciagana.

Gość ja też na obczyźnie ale w nl
moje dzieci mają 6 i 3, oczywiście, że czują się Polakami, bo tak ich wychowujemy :) Starszy tęskni trochę za dziadkami, bo pół swojego życia spędził w pl, a młodszy cieszy się gdy wracamy do domu, do nl, bo on tutaj się wychował :)

Gość Asiaaaaaaaaaaaaaaaa
fajnie:) zostawiam moje gg, w razie gdyby ktos mial ochote sie jeszcze kiedys odezwac, 798072. a teraz karaluchy pod poduchy, nakarmic kocury i spac:) dobranoc Hamburzanko;). Grzegorzu i reszcie rowniez zycze dobrej nocy.pa!

Gość Grzegorz Kleszcz
Aśka OJczyżnie :O nic nie jesteś winna co najwyżej rodzicom, mężowi i dzieciom walczyłabyś za Sejm, Ryżego albo Kaczkę, Prymasa tudzież orła w koronie? Bo ja bym palcem nie ruszył :O

dobranoc:)

Gość u mnie bedzie
za miesiac 6 lat jak mieszkam w Niemczech tylko ze ja na Bawari 2 pierwsze lata tesknilam jezdzilam do Polski a teraz ? ostatnim razem bylam rok temu jakos mnie nie ciagnie do Polski i nie tesknie kwestia lat :) pozdrawiam

u mnie wlasnie tez 2.01.2011 bedzie 6 lat :)