Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa4532

czy na wychowawczym nalezy sie rodzinne

Polecane posty

Gość mamaa4532

jestem na urlopie wychowawczym ale pieniedzy nie biore bo nam przekracza te 504 zl na osobe a czy tzw rodzinne tez nam sie nie nalerzy

Gdy dochody nie przekraczają 504 zł na osobę to należy się zasiłek rodzinny, a tym samym wychowawczy jest płatny. Jeżeli dochód ci przekroczył wyżej wymionioną kwotę to nie masz prawa do zasiłku rodzinnego.

Gość mamaa4532
dzieki

Gość b1eata
jakis czs temu przeczytalam chyba w fakcie ze jezeli przekroczenie jest w granicach 10zl mozna wystarac sie o rodzinne na podstawie jakiegos podania biorac to za blad w rozliczeniu ale jezeli sytuacja powtorzy sie za rok juz takiej szansy nie ma

Gość Ciekawe jak długo
504 zł?!! Kto tyle zarabia? (w sensie tak mało... :/)

Można starać się o rodzinne pomniejszone o kwotę o którą dochód przekracza te 504zł przynajmniej taj jest u mnie w gminie

Gość mamaa4532
no niestety takie mamy przepisy nam przekracza 300 zl i co jakos wyzyc trzeba ciezko jest ale dziecka nie zostawie bo zatrudnic nianie to musialabym zaplacic niewiele mniej niz bym zarobila

Gość b1eata
niestety taka prawda zyc trzeba a przepisow i tych bezdusznych urzednikow nie przeskoczymy

Gość b1eata
smieszne to jest ze oni patrza rok w stecz. w poprzednim roku nie mialam zasilku powod w 2007 roku moja pensja meza i meza renta rodzinna(biegal do szkoly) przekroczylo. w 2008 roku bieda a tu nawet na paczke gaci niechca dac trzeba bylo zacisnac pas i zyc z jednej pensji