Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ina91

WZWB

Polecane posty

Gość ina91

witam,mam 19 lat.Sporą część dzieciństwa spędziłam w szpitalu,gdzie zarażono mnie wzwb,przeszłam leczenie za dziecka,ale ma pytanie do kogoś,kto też jest chory na wzwb ,czy choroba utrudnia Wam życie? czy macie jakieś specjalne diety ? jakieś ogarniczenia ?

hej:)..moj 20 syn ma od dziecka wzw B,zarazili go w szpitalu jak byl malutki.stwierdzono dopiero jak mial 12 lat:(.od tamtej pory byl juz leczony interferonem...nie trzyma diety,czasami piwkuje i coz,ja mam w sumie malo do powiedzenia ale boje sie co bedzie dalej.

co do diety to powinnas oszczedzac watrobe czyli unikac smazonego alkoholu i ostrych przypraw.najwazniejszyjest alkohol bo to naprawde duze obciazenia dla organizmu.

Gość ina91
w książeczce zdrowia pisze hbs (-) co oznacza ten - ?

Hbs to antygen,czyli znaczy ze wykryto u ciebie antygen Hbs co oznacza ze organizm wytworzyl przeciwciala odpowiedzialne za walke z zoltaczka typu b,jakbys jej nie miala to antygenu by nie bylo bo i po co:)

hbs (-) moze oznaczac ze organizm jednak nie wytwarza wystarczajacych przeciwcial i nie umie juz sam sie bronic przed wirusem

Gość ina91
kurde,to chyba znajduje się w niezbyt ciekawej sytuacji...

nie martw sie,czy jestes pod opieka poradni hepatologicznej?na pewno tam rozwieja twoje watpliwosci,porozmawiaj z lekarzem,to on powinien poinformowac cie o stanie zdrowia,dbaj o siebie a bedzie dobrze,trzeba wierzyc:):)

Gość ale masz jakieś objawy
czy leczysz sie, bo lekarze mówią, że musisz...

Musisz przejść na dietę. Mój wujek teraz miał mechaniczne uszkodzenie watroby (wiadomo od czego), oprócz leczenia wątroby powoli zaczął wprowadzać kurację na wątrobę po konsultacji z lekarzem. Spróbował naturalnej kuracji ze strony: http://zapaleniawatroby.pl/2010/10/04/wirusowe-zapalenie-watroby-typu-b/ i poczuł się odrazu lepiej. Jak mu sie skonczylo opakowanie to po 2 dniach zaczął znowu odczuwać ból i zaczeła zbierać się woda, bo tak miał uszkodzoną wątrobę. Teraz jest już lepiej. Wyniki wszystkie się poprawiły, stosuje tą kurację no i dieta dieta dieta.