Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intrygująca

Dzieci są niepotrzebne.

Polecane posty

Gość intrygująca

Ciąża i porób mnie obrzydzają. Macierzyństwo to same kłopoty. Przynajmniej taka jest moja opinia. I tu pojawia się problem bo mój obecny partner bardzo chciał by takiego wzorcowego modelu rodziny. Co zrobić? Zostawić, pomimo, że kocham? I tu zaznaczę, że niema możliwości abym zmieniła swoje poglądy. Za rok podejmuje się operacji wycięcia jajników. Reszta ludzi też dziwi się słysząc to w jaki sposób chce żyć. Ciągle słysze tylko "zobaczysz, za parę lat ci się zmieni..." - a ja wiem, że tak nie będzie. Poddać się presji społeczeństwa? Czy to ma jakikolwiek sens? Powinnam też wspomnieć, że nienawidzę dzieci i nie chciałabym swoją osobą skrzywdzić jakieś maleństwo.

Gość wrednamalpa
będziesz żałowała swojej decyzji zobaczysz

Gość hmmggggffffffffd
ile masz lat? jesli cos kolo 30stki to raczej ci sie nie odmieni ...moja kolezanka rok temu mowila podobnie do ciebie a ostatnio znia rozmawialam jednak chcialaby miec jedno dziecko. Ja mam jedno co prawda nieplanowane ale uwazam ze bez dziecka swiat jest nudny ,oczywiscie wymaga to wiele cierpliwosci wyrzeczen itp ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaić...wyobrazasz sobie wiglile za 5-6 lat siedzicie sami przy stole ....Nie chce miec wiecej dzieci ale jedno to tak w sam raz

Gość totem_kotem
a ile masz lat? jesli nie chcesz to nie zachodz w ciaze ale moze jeszcze zostaw te jajniki? nie wiedzialam ze zdrowym kobietom wycinaja je w ogole. a okokres sie wtedy ma? ja tez nie chce dzieci

Gość intrygująca
Jeśli chodzi o operację wycięcia jajników to tylko prywatnie i jak zwykle oczywiście nie w Polsce. Szczerze- w tym kraju nigdy nie masz pewności kto właśnie decyduje o twoim życiu i jakie ma zamiary. Okres wtedy nie występuje a co za tym - bóle menstruacje ;). W moim przypadku to dodatkowy plus, ponieważ nie raz właśnie z powodu tych bóli opuszczałam szkołę i inne obowiązki. A już o szpitalu nie wspominam nawet. Obecnie mam 24 lata.

Gość hmmggggffffffffd
24 lata ja mam 23 ( 3 letnia corke) i sie ciesze :) ,tez nie przepadam za dziecimi ,ale swoje kocham:) na prawde zycie bez dziecka na dluzsza mete jest nudne ..mysle ze nawet w przeciagu 10 lat ci sie odmieni.

Gość totem_kotem
24 lata to jeszcze nie jest duzo, ale oczywiscie to ty decydujesz. a ile taka op kosztuje i w jakim kraju? czy z twoim organizmem bedzie wszystko ok jesli nie bedzie miesiaczki? pyatm bo jestem sama zainteresowana :P

Gość aquarius
ja mam 25 lat jestem facetem i dobrze Cię rozumiem. Pisałem już często o tym na forum. Nie przejmuj się, ale też nic sobie nie wycinaj! Pamiętaj jedynie o antykoncepcji, nie daj się nigdy ponieść, a będzie ok. Ja uważam, że niech inni rodzą, skoro mają taką potrzebę. Ja nie mam i czuje się z tym wspaniale, wolny, spełniony. Wiem, że w pi.ątek jak będe chciał wyjechać na weekend nad morze to wsiadam i jadę. Jak mi sie praca znudzi to rzucam wypowiedzenie i lece zagranice - akurat umiem języki to sobie mogę pozwolić - to uczucie wolności daje na prawdę dużo satysfakcji. Albo do innego miasta szukać pracy:) Albo do tego samego, albo tam albo tam:) To jest wspaniałe:) Np. jak Cię szef wkurzy, a wiesz że masz racje możesz śmiało mu odpowiedzieć co o nim myślisz - oczywiście w granicach rozsądku. Świat nie musi sie obracać wokół ustalonych schematów!

Gość hmmggggffffffffd
a co do tematu topiku ,dzieci sa potrzebne bo kto by na ciebie robil..? ludzie nie chcacy miec dzieci powinni placic wieksze podatki:)

Gość totem_kotem
nie kazda laska jest stworzona do rozplodu i nie dla kazdej to jest cel zyciowy ;/ mysle ze wlasnie przez ta pewnosc obcych ludzi ze ci sie odmieni jestes jeszcze bardziej zdeterminowana na ich wyciecie

Gość hmmggggffffffffd
aquarius pewnie ze nie ale tacy ludzie mnie zadzwiaja ,ja akurat rozumiem pojecie wolnoscitakiej jak ty masz nieograniczonej ja nie zaznam:) chyba ze w wieku 40 lat jak moja corka bedzie miala 20;) i sie wyprowadzi ale jak widzisz nie zawsze jest tak jak mowisz... bo przytocozne przez ciebie przyklady wizaza sie z finansami ,u nas akurat jest tak ze moj maz ma swoje firmy ,ja nie musze pracowac ,on jest sam szefem u siebie i to on rozkazuje a kasy mamy w brud ,nie jestesmy w stanie wydac tego co zarabiamy;). Mnie zastanwia u takich ludzi wiadomo kazdy jest inny: -strach przed porodem,choroby dziecka itp itd to jestesm w stanie zrozumiec...ale pomyslcie sobie ze takie używanie zycia w sensie wycieczki,hobby ,zainteresowania daje tyko pozorna satysfakcje na kilka lat ale po kilkunastu latach siadziecie sobie sami...i stwierdzicie ze kogos wam brak to moje zdanie,

Gość aquarius
Wara od moich podatków! Nie po to rezygnuje z dziecka, abym płacił wyższe podatki. Aha i jak robisz dzieci tylko po to aby ktoś na Ciebie ROBIŁ to gratuluje rozumu, widać Boźa nie była zbytnio hojna obdarzając Cię takim umysłem:D Miłość na maksa:)

Gość totem_kotem
hhmmggff- kazdemu szczescie daje co innego i nie tobie oceniac kto bedzie z czym szczesliwszy

Gość aquarius
hmmggggffffffffd zobaczymy geniuszu jak Cię mąż za te 20 lat wymieni na nowszy model, ciekawe co wtedy będziesz mówiłą o pracy! To że się wiąże finasowo to co w tym złego? Ktoś kto nie chce dzieci to się dokształca. Ale bez przesady!!! Nie wsyzstko kosztuje na tym świecie i wolność można korzystać na różne sposoby. To że ty nie jesteś nauczona gospodarności, bo twój mężulek na Ciebie łoży to nie znaczy że inni tez tak mają!

Gość hmmggggffffffffd
aquarius- ty musisz sie odksztalcac zeby miec 1/10 tyle co ja mam bez niczego i co zarz z zazdrosci wyprujesz mi flaki?:) opanuj się :) kto powiedzial ze swiat jest sprawiedliwy :)

Gość intrygująca
Koszt operacji waha się od około 5tyś do 8. Ale osobiście polecam dopłacić. No właśnie nie wyobrażam sobie, żeby ktoś na mnie pracował. Od dziecka mama mnie uczyła, że wolność i samodzielność to podstawa, bo inaczej ludzie wykorzystują twój słaby punkt. I to się sprawdza.

Gość totem_kotem
teraz to masz, ale to wszystko twojego meza. mysle ze wlasnie po to ci bylo dziecko aby sie wkupic w jego rodzine- stary i znany numer

Gość hmmggggffffffffd
mylisz sie jak go poznalam wcale nie byl zamozny:) ale nie bede sie wam tlumaczc bo nie ma sensu ,pozatym w najgorszym wypadku jak mu sie kiedys cos odmieni:) wszystko co mamy jest juz wspolne wiec majtek na pol :) i tak cale zycie nie bede musiala nic robic:P

Gość totem_kotem
poza tym* pisze sie osobno. ucz dziecka ortografii i ambicji. dzieciak bedzie miec z domu super przyklad jak widac... tacy ludzie rodziny zakladaja ;/

Gość aquarius
hmmggggffffffffd hahah za to nie jestem takim ograniczonym człowiekiem, jak ty;) To że ty siedzisz na dupsku oglądasz sobie telenowele i dostajesz od mężulka kasę automatycznie robi z Ciebie lepszą osobą :D:D:D Aleś y ignorantka, lepiej zadzwoń do sowjego "wybawiciela" czy przypadkiem nie poleruje tapicerkę sekretarce:D Kochana, ty żyjesz w iluzji, ale jeszcze się przekonasz - oby jak najpóźniej! A wystarczy jeden moment, jedna babeczka co się zakręci wokół twojego supermena i po Tobie :) I jak jest kumaty, to wykombunuje tak, że nie będzie podziału majątku:D Już to przerabiałem ze znajomą :) Wszystko da się załatwić:) Pozdrawiam i życzę szczęścia w iluzji!

Gość dfdff
mysle ze nie ma o co tu sie klocic, kazdy tu ma swoje racje. wiadomo, ze osob chcacych miec dzieci jest o wiele wiecej a jak kilka procent spoleczenswa zrezygnuje z tego przywileju na pewno na spoleczenstwie to sie nie odbije. kazdy ma inne priorytety w zyciu. jedna osoba marzy o duzej rodzinie druga wrecz odwrotnie, wiec po co sie obrzucac blotem za chec przezycia swojego zycia tak jak sie chce

Gość hmmggggffffffffd
aquarius zazdrosny jetses i tyle cieciu po studiach ,zawisc az tryska ze ktos siedzi na dupie gdzie ty musisz zapierdalac za marne gorsze :) nie musze zyc w iluzji znam mojego meza lepiej niz ty zapewniam:) a teraz lepiej wez sie za robote zebys mial na te twoje "przecietne" życie

Gość maaaalena
akurat to, że mlode pokolenie pracuje na starsze, to jest chory system, który pozwala legalnie okradać społeczeństwo... i tak człowiek dostaje mniej niż wpłacił. Jakby możnabyło zrezygnować ze składek emerytarnych, to ja już bym z dnia na dzień zrezygnowała i nie chce na emeryturze od państwa nawet złotówki. Prawdę mówiąc nawet teraz, płacąc nie liczę na cokolwiek i oszczędzam na przyszłość.

a wiesz jak sie bedziesz czula po wycieciu jajnikow?bedzie postepujacy proces starzenia sie szybkaaaa menopauza iiii w wieku dajmy na to 30 lat bedziesz wygladala na 15 lat wiecej!

Gość aquarius
:) oj obrażać to ty widzę potrafisz :) Czego mam zazdościć, z dajesz dupę za kasę... no na prawdę cud maliny.. PS: Pamiętaj, że jak przyjdzie kryzys i banki Wam zabiorom majątek to wtedy będzie wielka miłość:D

Gość totem_kotem
tylko smieszne jest to ze kobiety ktore maja dzieci wywyzszaja sie, uwazaja za cos lepszego (nawet te ktore nie robia nic i sa utrzymankami) i jeszcze mowia z wyzszoscia, ze po latach sie obudzimy i bedzie nam zle bo bedziemy czuc samotnosc ;) skad ta pewnosc ja sie pytam....

Gość intrygująca
Villemka a co mają jajniki do starzenia ? :D

Gość dfdff
a co do autorki podobnie mysle o macierzynswie, moj parnter chcialby miec dzieci. ja na samym poczatku powiedzialam co o tym mysle i dalam mu wolna reke.

Gość hmmggggffffffffd
zabiorom? tak sie pisze po studiach hahaha ,tak ty licz na moj kryzys ,bogaty zawsze sobie poradzi ,gorzej jak tyki szaraczek przecietniaczek jak ty -raz ciach i juz cie nie ma;) zycze milej iluzji kolego!:) a ja uciekam bo szkoda mi na ciebie czasu tracic