Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina z kina

jak to jest ze szpitalem??

Polecane posty

Gość ewelina z kina

jestem w 7 miesiącu ciąży i załózmy, że wybrałam szpital i co ? jechać tam ? zapisać się na porod? czy po prostu jak się zacznie to tam jechać ???POMOCY

Gość milka 1987
No sama jestem ciekawa, mam trochę czasu jeszcze ale wole wiedzieć

Gość najlepiej zadzwoń do tego
szpitala i zapytaj czy się trzeba zapisywać, czy nie i czy można obejrzeć salę

jedziesz jak rodzisz. Jeśli w mieście jest więcej szpitali, a w tym nie będzie miejsc i akcja porodowa nie będzie zaawansowana mogą odesłać Cię do innego np. we Wrocławiu często tak jest

Ja na Twoim miejscu najpierw bym tam pojechała, masz prawo do tego aby zobaczyc miejsce w ktorym bedziesz rodzic. ktos z personelu powinnien Cie oprowadzic po porodowce, przy okazji zapytaj o rzeczy potrzebne do szpitala. A Ty jako pacjentka mozesz rodzic tam gdzie tylko Ci sie spodoba i nikt Cie nie wyrzuci jak juz przyjedziesz ze skurczami:)

Gość 64984768365873246734
minia tez myslę, że tak jest, tez mam 7 miesiąc

Gość Nie musisz mieć
No chyba zapisywać się nie trzeba.Wybierasz szpital, jedziesz, i już.Wcześniej warto jedynie zadzwonić, jaka jest procedura przyjmowania pacjentek, gdzie trzeba się zgłosić konkretnie, co ze sobą zabrać, bo co szpital to inne wymagania.Zadzwoń lub idź tam i opytaj się, co i jak,

Gość uuuuuu....
Jeśli to szpital państwowy, to faktycznie mogą cię odesłać do innego jesli tam akurat nie będzie ostrego dyżuru. Istanieje jeszcze możliwość położenia się na patologię pod jakimś pretekstem i wtedy już zostaniesz do porodu. Ale nigdy nie wiesz, kiedy sie zacznie i możesz tam przeleżeć nawet do dwóch tygodni.

Gość Nie musisz mieć
Ja pamiętam, wybrałam szpital, zadzwoniłam do nich, co mam ze sobą mieć na poród, gdzie się zglosić.No i miałam akurat tak, że tam, gdzie chciałam rodzić miałam w 9 miesiącu robione badanie ktg, na tej samej izbie przyjęć, gdzie idzie się do porodu, więc juz wiedziałam, gdzie jechać i iść, jak się zaczął poród.

Gość uuuuuu....
Z tym oprowadzaniem po szpitalu to chyba się dziewczyny naczytały zachodnich poradników. W klinikach prywatnych owszem, ale w państwowej placówce to nie za chętnie to robią.

Gość Nie musisz mieć
Pamiętam,że w moim szpitalu było akurat dużo rodzących w dniu, kiedy mnie przyjmowali. Też był problem z miejscem, ale mnie nie odesłali. Zaraz jakoś sprawnie znaleźli mi i salę do porodu, a potem i miejsce na oddziale. Ale co miasto,co szpital to inaczej, więc najlepiej zadzwonić i zapytać.

Gość Nie musisz mieć
A to, czy ktoś chce rodzić z lekarzem prowadzącym czy nie to już inny temat. Tuautorka pyta się, jak się zgłosić na poród do wybranego szpitala.